Zásek

60%
Zásek

Pařížské ulice jsou prázdné a tiché. Většina obyvatel odjela z města, ale v jednom domě v ulici l'Humanité se během lockdownu sešlo sedm rodin. Majitelka kavárny, která používá svůj hruškový likér místo dezinfekce na ruce, sportovní trenér, který každým týdnem přibývá na váze, jeho snoubenka v sedmém měsíci těhotenství, která odmítá jít do porodnice sama, úspěšný muž, který touží být stejně chytrý jako jeho osmiletý syn atd. Tři měsíce lockdownu, radosti, strachu, legrace a dramatu. Sedm rodin, které se moc neznaly, sedm příběhů, které je začnou sbližovat.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Zásek je čistokrevným dítkem covidové doby. Máme tu jeden činžák, ujeté nájemníky, lékárníka a lockdown během něhož se osudy těchto lidí začnou navzájem proplétat. Dany Boon napsal k filmu scénář, ujal se režie i si střihl jednu z rolí. Tohle je hodně slušný počin a to i díky tomu, že má film opravdu co nabídnout a dnešní dobu nahlíží s humorem. Jediné co bych změnil je délka, která filmu uškodila. Je tu mnoo scén, které měly skončit na podlaze střižny. Být do 90 minutová záležitost, tak bych šel s hodnocením ještě výš.
avenis
avenis
8 137 bodů
8
Napřed jsem se trochu nudila, ale od chvíle scénky Martin versus policejní kontrola jsem se začala bavit. Srdce mi zjihlo u stínového polibku a rozesmál mě odvážný výzkumník poté, co na sobě otestoval svou vakcínu. Je to jeden z prvních pandemických filmů. Myslím, že bude zrát jako francouzské víno. Jdu se vydesinfikovat hruškovicí. (21.11.2021)

Dodatečné informace

Původní název:
8 Rue de l'Humanité (více)
  • Francie Zásek
  • Francie 8 Rue de l'Humanité
  • Francie Stuck Together
Premiéra v ČR:
20. 10. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch