The Ritual

68%
The Ritual

Skupinka přátel ze školy se vydá na tůru do lesa. Velmi brzy si uvědomí, že je něco nebo někdo sleduje. A teror začíná.



Scénář:

Recenze: The Ritual

Kinobox.cz
70%

Rozhodně mě po jeho zhlédnutí nikdy ani nenapadne odjet na túru do švédských lesů - to už raději na doživotí k Chocholouškovi.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Tímto snímkem považuji hororovou sezónu roku 2018 za zahájenou. The Ritual je komorní a atmosférický divácký zážitek, který naštěstí nevsází na laciné lekačky, ale postupně buduje napětí ze strachu z neznáma. Místy jsem byl napnutý jako guma od tepláků a několikrát jsem se zařekl, že do místních lesů už nikdy nevkročím. Škoda, že si snímek neudržel stejnou kvalitu po celých 90 minut. Zatímco první polovina filmu výborně pracuje se záběry lesů, hudbou a představivostí hlavních hrdinů, tak druhá půlka na všechno rezignuje a postaví diváka před hotovou věc. Osobně bych byl raději kdyby nebyl onen levoboček Lokiho vůbec ukázán, nebo kdyby snímek místy nepůsobil jako variace na Vesnici. Hlavní hrdinové jsou fajn a i přes lehce načrtnuté charaktery dokáží získat divákovi sympatie. Samotný závěr byl pro mne velmi neuspokojivý a i proto dávám 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Je skvělé, že po desítkách, možná stovkách filmů jde pořád najít způsob, jak udělat les strašidelným místem. Film, který jen pomalu odkrývá karty a končí úplně jinde, než by divák tušil. Hodně příjemné, hodně svěží.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Trochu Blair Witch, trochu Vesnice.Celkově docela fain počin, hlavně díky za normální obsazení (vřískající omladiny už bylo dost) a fakt parádní atmosféru. Dolů to zase zhazuje haprující logika v jednání chlapů a vlastně celkově ten "hmm tak jo" závěr..

Dodatečné informace

Původní název:
The Ritual (více)
  • Velká Británie The Ritual
Premiéra v ČR:
9. 2. 2018
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
1 mil. USD
Tržby:
1,79 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch