Adam Sandler v první ukázce jako Kosmonaut z Čech. Ambiciózní sci-fi z českých lokací uhrane

Adam Sandler v první ukázce jako Kosmonaut z Čech. Ambiciózní sci-fi z českých lokací uhrane
Kosmonaut z Čech | Netflix
Natáčení probíhalo v létě 2021 především v Praze a v barrandovských ateliérech, přičemž lokace zobrazená v krátké upoutávce má rovněž povědomý středoevropský ráz. Adam Sandler promlouvá možná sám k sobě, možná k filosofujícímu mimozemšťanovi kdesi uprostřed galaxie. Podobné dějově nesdílné a atmosférické teasery si většinou uzurpují očekávané kinopremiéry a je dobře, že Netflix tuhle látku docela dlouho před březnovou premiérou propaguje takovým stylem.
Kosmonaut z Čech
Kosmonaut z Čech
64%
Kalfař, jenž žije v Americe, do knihy zapracoval také ozvěny studené války a protagonistovi nechal dýchat na záda konkurenční ruské astronauty. Musíme si počkat, zda neznámý scenárista Colby Day tuto linii zapracoval, nebo jestli upnul pozornost spíš na existenciální a myšlenkovou rovinu knihy.
Kosmonaut z Čech: první ukázka | Netflix
Kosmonaut z Čech je další seriózní hereckou výzvou pro Adama Sandlera, jenž většinu času před kamerou přece jen tráví v lehkých komediích se známou gardou kolegů. Výkony v dramatech Drahokam nebo Meyerowitc historky (nový výběr) ovšem s přehledem dokazuje, že má větší a celkem specifický rozsah. S Netflixem má navíc dlouhodobou lukrativní smlouvu a většina jeho filmů se na delší dobu usazuje na vrcholu sledovanosti.
A na to snímek bude spoléhat, tudíž z původního názvu Spaceman of Bohemia vypouští určení místa. Spaceman přece jen víc navnadí americké publikum. Lákat by mohlo i jméno Johana Rencka, jehož práce na Černobylu, Perníkovém tátovi a Živých mrtvých mluví za své.
Kosmonaut z Čech dorazí na Netflix 1. března 2024 i s kvalitním podpůrným obsazením. Carey Mulligan má dvě nominace na Oscara za filmy Škola života (2009) a Nadějná mladá žena (2020), znát ji můžeme také z Velkého Gatsbyho. Paula Dana sice pouze uslyšíme, ale tvář si vybavíme z památných rolí v Až na krev (2008), Zmizení (2013) či ve Fabelmanových (2022).
zdroj: Variety, Netflix
Prohlédněte si žebříček nejočekávanějších filmů roku 2024 dle výpočtů umělé inteligence.