Nejočekávanější listopadové premiéry aneb Co byste v kinech neměli ignorovat

Nejočekávanější listopadové premiéry aneb Co byste v kinech neměli ignorovat
Všechno nejhorší

VŠECHNO NEJHORŠÍ

Datum premiéry: 2.11
Žánr: Horor, Mysteriózní
Režisér: Christopher B. Landon 
Index natěšenosti: 8 z 10
Tree má dnes narozeniny a má přání jediný - aby se dožila rána. Respektive se ho vůbec dočkala. Po vraždě se totiž probouzí v ten samý den, to samé ráno, znovu v hledáčku vraha. Vděčné téma časové smyčky je netradičně využito v hororovém žánru a zahraniční recenze práci filmařů chválí. Milovníci Na hraně zítřka a Na Hromnice o den proto nemusí s návštěvou kina váhat.
Christopher Landon
Ayelet Zurer
Milada

MILADA

Datum premiéry: 2.11
Žánr: Drama, Životopisný
Režisér: David Mrnka 
Index natěšenosti: 5 z 10
Od filmové Milady Horákové jsme od začátku moc nečekali, za což tvůrci filmu "vděčí" Lídě Baarové a výrazům milenců v plamenech krbu. A žádný zázrak se podle všeho ani nekoná. Ke cti filmaře Davida Mrnky je ale třeba dodat, že navzdory statusu debutanta (jak na pozici scenáristy, tak režiséra) se s nelehkou látkou popral docela obstojně. Zázrak rozhodně nečekejte,  pokud ale otočíte volume náročnosti na minimum, možná budete spokojeni.
Zabití posvátného jelena
Datum premiéry: 2.11
Žánr: Drama, Mysteriózní
Režisér: Yorgos Lanthimos
Index natěšenosti: 5 z 10
V případě Zabití posvátného jelena je třeba říct jediné slovo - Humr! Líbil se vám předchozí svérázný autorský počin režiséra Lanthimose, v němž si musí Colin Farrell najít partnerku, jinak se z něj stane humr? Tentokát tohle duo natočilo drama, kde každý dialog vypadá jako když se mluví o počasí (!). A jde tu také o zdraví dětí hlavního hrdiny, ale víc je lepší neprozrazovat. Stejně by to asi nedávalo smysl. Prostě takový ten hardcore art pro nejodvážnější.
Zabití posvátného jelena
Vražda v Orient expresu
Vražda v Orient expresu | 20th Century Fox

VRAŽDA V ORIENT EXPRESU

Datum premiéry: 9.11
Žánr: Drama, Krimi
Režisér: Kenneth Branagh
Index natěšenosti: 7 z 10
Klasiku Agathy Christie z roku 1934 netřeba obšírněji představovat. Kniha bývá často označována za jeden z nejdůmyslnějších románů všech dob a má to své opodstatnění - výborně vystavěná detektivka s překvapivým koncem jednoznačně patří mezi elitu a adaptace režiséra Sidneyho Lumeta z roku 1974 jí dělala čest. Nová verze se vybavila hvězdným obsazením, knírek Kennetha Branagha, který film i režíroval, nás ale poněkud znervózňuje.
Kenneth Branagh, Johnny Depp
Suburbicon: Temné předměstí
Datum premiéry: 9.11
Žánr: Drama, Komedie
Režisér: George Clooney
Index natěšenosti: 4 z 10
Teoretická sázka na jistotu: režie George Clooney, scénář bratři Coeni a v hlavních rolích Matt Damon a Julianne Moore. A k tomu satirické pojetí 50. let Spojených států a tehdejších hlavních témat (rasismus, nukleární hrozba, paranoia atd.). Bohužel to podle reakcí vypadá, že jde o Clooneyho nejhorší režijní počin, který se mu doslova rozpadl pod rukama. Nemáme radost.
Suburbicon: Temné předměstí
Liga spravedlnosti
Liga spravedlnosti

LIGA SPRAVEDLNOSTI

Datum premiéry: 16.11
Žánr: Akční, Fantasy, Dobrodružný
Režisér: Zack Snyder
Index natěšenosti: 6 z 10
S DC filmy (těmi novými, které se snaží budovat filmový vesmír) je to složité. Těšíme se vždycky, ale málokdy se to vyloženě vyplatí. Wonder Woman nám nicméně dokázala, že to jde, když se chce. Bude Liga spravedlnosti "tou" týmovkou, jakou se zatím DC filmům nepovedlo vytvořit? Rádi bychom tomu věřili, ale budeme skeptičtí a o to raději se necháme v kinech překvapit.
Liga spravedlnosti
Dokud nás svatba nerozdělí
Dokud nás svatba nerozdělí
Datum premiéry: 16.11
Žánr: Komedie
Režisér:
 Olivier NakacheEric Toledano
Index natěšenosti: 7 z 10
Komedie v omezeném prostoru máme na Kinoboxu rádi. Mohou totiž vykrystalizovat v opravdu nádherné šílenosti (pokud na to mají scenáristé dostatek nápadů). Francouzská komedie Dokud nás svatba nerozdělí slibuje být z tohohle ranku. Luxusní svatbu na francouzském zámečku ze 17. století, kde se "nesmí nic špatného stát", je bez debat fantastickou kulisou. A věříme, že film nezískal Zlatou mušli pro nejlepší film jen tak pro nic za nic. 
Dokud nás svatba nerozdělí
Táta je doma 2
Táta je doma 2
Datum premiéry: 23.11
Žánr: Komedie
Režisér: Sean Anders

Index natěšenosti: 7 z 10
První Táta je doma vydělal hodně slušné peníze, takže v Hollywoodu udělali to, co se v takovou chvíli dělá - natočili pokračování. Po vzoru "fotrovské" série se ale tentokrát vykašle příběh na tatínky a vody rozvíří dědečkové. Což je sice (vzhledem ke zmíněné sérii Fotr je lotr) opakování již viděného, obsazení to ale ospravedlňuje. John Lithgow v roli srdíčkového dědy a Mel Gibson jako ostře hláškující rebel? Tohle si rozhodně s chutí dáme v kině!
7 životů
7 životů
Datum premiéry: 30.11
Žánr: Akční, Sci-fi
Režisér: Tommy Wirkola

Index natěšenosti: 6 z 10
Režisér Tommy Wirkola slušně zaválel u diváků Jeníčkem a Mařenkou: Lovci čarodějnic. Dlouho se mluvilo o dvojce, když se ale studio k ničemu nemělo, hodil Wirkola ručník do ringu a místo toho nám přináší futuristický thriller 7 životů. Ten vypráví o skupince identických sedmerčat (všechny hraje Noomi Rapace), která se ukrývají v přelidněném světě, kde zákon nedovoluje víc než jedno dítě v rodině. Nadějný námět je podle všeho zajímavější, než film samotný, minimálně kvůli Rapace v sedmi rolích ale stojí za pozornost. 
7 životů
Kvarteto
Kvarteto
Datum premiéry: 30.11
Žánr: Komedie
Režisér: Miroslav Krobot

Index natěšenosti: 8 z 10
Možná jste v nejočekávanějších filmech listopadu čekali finální díl trilogie Zahradnictví. Nebudeme si nic nalhávat - po dvou unylých částech už tahle série zajímá opravdu jen ty největší nadšence. To novinka režiséra Miroslava Krobota by měla být jiné kafe. Krobot sice netočí vyložené řachandy, ale cit pro komedii má, umí si vést herce a i když úplně z traileru nevíme, co od Kvarteta čekat, věříme, že nás čeká minimálně hodně kvalitní podívaná. A tím jsme si u českého filmu na Kinoboxu jistí opravdu jen hodně vzácně.
Kvarteto