Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

71%
Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic
Plakát traileru

„Dvojka“ Perníkové chaloupky je bez diskuse nejoriginálnějším filmovým pokračováním roku. Pokud jste si pod vlivem Němcové, Erbena a bratří Grimmů mysleli, že Jeníček s Mařenkou po upečení čarodějnice žili šťastným životem bez dalších incidentů, šeredně jste se spletli. Svérázný režisér Tommy Wirkola v duchu přísloví „Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš“, nechal obě děti dospět a začít podnikat v tom, v čem se jako malé proslavily. Jestli jste jako malí tuhle klasickou pohádku neslyšeli, tvůrci vám ji v průběhu úvodních titulků pro jistotu odvyprávějí. Pak už se ale jde na věc. Ocitáme se v typickém středověkém městečku, které sužují obvyklé dobové problémy, včetně únosů místních dětí, jež prý mají na svědomí čarodějnice obývající okolní hluboké lesy. Zdejší ochránce zákona sice tvrdí, že na to stačí sám, ale očividně si lže do kapsy. Starosta proto pozve na záchrannou misi dvě celebrity, legendární lovce čarodějnic Jeníčka a Mařenku. Sourozenci se pustí po stopách únosců s vervou sobě vlastní a jejich práce brzy začne přinášet výsledky. Bohužel jiné, než jaké by si přáli. Zjistí totiž, že proti nim stojí síly mnohokrát mocnější než všechno, čemu museli doposud čelit. Navzdory Jeníčkově cukrovce (jako malý se jednou přejedl perníkem, chudák!) a Mařenčinu kostlivci ve skříni, o němž se nesluší mluvit, se pustí do boje proti mocné přesile, ale zda se i tentokrát dočkají šťastného konce, je ve hvězdách.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Tyhle moderně pojaté pohádky prostě žeru. Jeníčkovi a Mařence tenhle ujetý nádech vysloveně sedí a jako celek je to opravdu šílená jízda,která se nebere vůbec vážně. Od Wirkolu jsem vlastně nečekal ani nic jiného. Je to šílenec s ujetým smyslem pro humor.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Akce, akce, spousta krve a perfektně udělané čarodějnice. I když nejsem vyznavač akčích krváků, spojení tohoto žánru s klasickou pahákou mi sedí a skoro všechny se mi líbí, Jeníček a Mařenka jsou dle mého názoru nejpovedenější. 75% bez ostychu. Oddychová akční podívaná.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Připomnělo mi to loňskou Sněhurku a Lovce. 4/10

Dodatečné informace

Původní název:
Hansel and Gretel: Witch Hunters (více)
  • USA Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic
  • USA Hansel and Gretel: Witch Hunters
  • USA Hansel e Gretel
  • USA Hansel e Gretel: Caçadores de Bruxas
  • USA Hansel et Gretel
  • USA Hänsel und Gretel: Hexenjäger
  • USA Hansel y Gretel: Cazadores de brujas
  • USA Jonukas ir Grytute: raganu medziotojai
Premiéra v ČR:
28. 2. 2013
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA, NSR, Německo
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
226,35 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch