Nejočekávanější říjnové premiéry. Vyplatí se na ně jít do kina?

Nejočekávanější říjnové premiéry. Vyplatí se na ně jít do kina?
Blade Runner 2049
Blade Runner 2049
Blade Runner 2049

BLADE RUNNER 2049

Datum premiéry: 5.10
Žánr: Sci-fi, Thriller
Režisér: Denis Villeneuve 
Index natěšenosti: 10 z 10
Proč vyrazit na nového Blade Runnera? Protože proto! Jde o pokračování dost možná nejlepší sci-fi všech dob, povedlo se k návratu ukecat Harrisona Forda a co je nejlepší, ten film má opravdu fantastické ohlasy. Mnozí se nebojí mluvit o filmu roku a nástupci, který se může legendárnímu originálu podívat hrdě do očí. Očekávání byla vysoká, přesto to podle všeho tvůrci ustáli. Studio mělo štěstí, že k látce získalo Denise Villeneuvea, který loni přišel s famózní (a nečekaně dojemnou) sci-fi Příchozí a originál má v ohromné úctě. Ano, nebude to pro každého. Ale to nebyl ani původní film.
nejocekavanejsi-rijnove-premiery

HORA MEZI NÁMI

Datum premiéry: 5.10
Žánr: Dobrodružný, Drama
Režisér: Hany Abu-Assad
Index natěšenosti: 6 z 10
Zasněžené drama s Kate Winslet i Idrisem Elbou, kde oblíbení herci skončí po letecké nehodě v nekonečném bílém prázdnu a musí přežít, má zatím rozpačité reakce. Vypadá to, že nás vyjma skvělých hereckých výkonů a působivě nasnímané přírody nic moc dalšího nečeká. Minimálně fanoušci obou zmíněných celebrit by ale neměli z kina odcházet nijak zklamaní.
Idris Elba, Kate Winslet
Chlapi nepláčou

CHLAPI NEPLÁČOU

Datum premiéry: 5.10
Žánr: Drama
Režisér: Alen Drljevic
Index natěšenosti: 8 z 10
Držitel Zvláštní ceny poroty z letošního festivalu v Karlových Varech vypráví příběh psychologického experimentu v opuštěném horském hotelu. Osm dobrovolníků z řad válečných veteránů v něm podstoupí společnou terapii. A nebude to pro ně příjemný zážitek. Sonda do duší válečných veteránů není jedním z těch filmů, na které vyrazíte do kina s popcornem v ruce. Ale rozhodně ve vás podle spokojených ohlasů zanechá silnou stopu. A mimo jiné ukáže, že i balkánská kinematografie má světu co nabídnout.
Chlapi nepláčou
Sněhulák
Datum premiéry: 12.10
Žánr: Drama, Krimi
Režisér: Tomas Alfredson
Index natěšenosti: 9 z 10
Kriminálky "na sněhu" jednoznačně mají něco do sebe (o hororech nemluvě). Není se proto čemu divit, že si studio pro debut detektiva Harryho Holea na velkém plátně vybralo právě Sněhuláka. Už trailer dokazuje, že je tahle látka pro hrátky s kamerou a zajímavě komponované záběry přímo dělaná. Michael Fassbender konečně dostal roli, kterou si může rozjet vlastní úspěšnou sérii (s asasíny mu to bohužel nevyšlo) a režisér Tomas Alfredson (Jeden musí z kola ven) by měl být zárukou kvalitní podívané. K tomu jako bonus kráska Rebecca Ferguson, která se pro tajemné role přímo narodila. Snad to Fassymu vyjde. Nějakou vlastní sérii už by si vážně zasloužil.
Sněhulák
Ta, která odešla

TA, KTERÁ ODEŠLA

Datum premiéry: 12.10
Žánr: Drama, Krimi
Režisér: Lav Diaz

Index natěšenosti: 7 z 10
Filipínské drama Ta, která odešla má opravdu sebevědomé motto - Triumf nejoriginálnějšího asijského filmaře současnosti. A k tomu neuvěřitelných 226 minut délku (ano, téměř 4 hodiny!). Obojí nabádá k ostražitosti, film nicméně získal v roce 2016 na filmovém festivalu v Benátkách nejvyšší cenu Zlatý lev. Takže něco na něm bude. Běžný divák by se nicméně měl mít na pozoru. Artovější podívanou (i tím rozvláčným stylem) letos v kinech asi neuvidíme.
Ta, která odešla
8 hlav šílenství
Datum premiéry: 12.10
Žánr: Drama
Režisér: Marta Nováková

Index natěšenosti: 3 z 10
Vždycky je zajímavé, když se nějaká pěvecká osobnost pustí do herectví. A  Aneta Langerová působí sama o sobě dostatečně podivně, aby stálo 8 hlav šílenství za zmínku. Netradiční životopisný film o ruské básnířce Anně Barkov se ale zatím nesetkal s extra nadšenými ohlasy (měl předpremiéru na LFŠ) a je otázkou, jestli zaujme v běžné distribuci. Momentálně to vypadá, že ho ocení hlavně fanoušci Langerové. Bude se jim ale chtít do kina?
8 hlav šílenství
Jennifer Lawrence
Datum premiéry: 19.10
Žánr: Drama, Horor
Režisér: Darren Aronofsky

Index natěšenosti: 5 z 10
V případě matky! bychom byli opatrní. Máme režiséra Darrena Aronofskyho (Requiem za sen, Černá labuť) na Kinoboxu rádi, v případě svého nového hororu, v němž si Jennifer Lawrence šáhne na dno, ale prý přecenil své schopnosti. Aronofsky tradičně nabízí intenzivní vyprávění, které se zaryje pod kůži, tentokrát je ale možná už za čárou a příliš zahleděný do sebe. Na druhou stranu je matka! správně autorským dílem - jedni ho vynášejí do nebes, druzí ho posílají do pekel. Vstup do kina na vlastní nebezpečí. 
matka!
Gerard Butler
Geostorm: Globální nebezpečí
Datum premiéry: 19.10
Žánr: Katastrofický
Režisér: Dean DevlinDanny Cannon

Index natěšenosti: 3 z 10
Nový katastrofický flák Geostorm by měl být pro scenáristu Deana Devlina (napsal téměř všechno, v čem Roland Emmerich ničil svět) přestupem do režijní první ligy. Snímek se natáčel od října 2014 do února 2015 a pak začala nákladná postprodukce. Na konci roku 2015 došlo na testovací projekce a ohlasy byly katastrofální. To film na nějakou dobu uložilo k ledu a došlo na přetáčky. Jestli dokázalo studio za pomoci náhrádního režiséra výsledek zachránit, to tenhle měsíc konečně zjistíme. Optimismus držíme při zemi - podobné čachry málokdy vedou k něčemu dobrému.
Dean Devlin, Jerry Bruckheimer, Gerard Butler, Danny Cannon
Chris Hemsworth
Chris Hemsworth
Datum premiéry: 26.10
Žánr: Akční, Fantasy
Režisér: 
Taika Waititi
Index natěšenosti: 7 z 10
Připadá vám, že neuběhne měsíc, aby do kin nepřišla nějaká nová komiksová adaptace? Nejste v tom sami, ale Thor nás celkem láká, protože má zábavně přepálené trailery a slibnou Cate Blanchett v roli bohyně smrti. Navíc to vlastně (navzdory názvu) bude i film Hulka a to rozhodně vítáme. Tenhle "zlobr" si jednoznačně zaslouží víc prostoru. Teď už jen aby na to absurdní cameo Matta Damona opravdu došlo - to by byla teprve bomba!
5c724b59

JIGSAW

Datum premiéry: 26.10
Žánr: Horor, Thriller
Režisér: Michael SpierigPeter Spierig
Index natěšenosti: 4 z 10
Vy malověrní! Vážně jste věřili, že nechá studio sérii Saw spát? Dejte si pohlavek a přivítejte nový díl. Mustr se nemění - hříšníci projdou další sérií smrtonosných testů a pořád u toho straší JigSaw, i když už je dávno po smrti. Není to tak, že bychom ihned očekávali odpad (osobně se zrovna já řadím k těm, kteří si sérii celkem užívají), ale zase to bude to samé. Hra na téma "jaké úchylné pasti vymysleli tvůrci tentokrát". Rád bych věřil, tomu že přijde nějaký zajímavý zvrat, nový úhel pohledu. Ale velké šance filmu nedávám.
Jigsaw
Obrázek článku