Hora mezi námi

68%
Hora mezi námi

Alex je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem, lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (Cinemart)




Recenze: Hora mezi námi

Kinobox.cz
60%

Připadalo mi, že se dívám na nějaký televizní film (s trochu lepší výpravou a s trochu lepšími herci, než je v televizi obvyklé). Skoro bych řekl, že je to film specificky natočený pro starší dámy, které nesnesou představu krve, vážnějších omrzlin nebo snědeného psa.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
6.5
Mělo by být jednoduché si tento film oblíbit. Přece jen má atraktivní obsazení,krásnou horskou přírodu a zajímavý survival příběh. Jenže mne i toto všecko příliš nepřesvědčilo. Za celý film byly jen tři napínavější scény (pád letadla,puma a pád do ledu) zbytek je spíš takové putování zamrzlou krajinou a sbližování se hlavních hrdinů. Právě ta romantická linka zde hraje nejdůležitější roli. Mezi Kate a Idrisem vládla dobrá chemie a jejich románek byl tak uvěřitelný. K samotnému chování postav bych měl také nějaké výtky,ale to už je spíš chyba scénáře. Samotný závěr to už je pořádný doják u kterého si mnoho diváku zapláče. V závěru jsem tak i přes všechny výtky celkem spokojený a to i přes to,že si film už nejspíš nikdy nepustím.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Když se natočí film o pádu letadla, či o lidech, kteří uvízli v divočině, vždy se těším, až si ho pustím. Horam mezi námi nezklamala. Akc je sice málo, ale úchvatná příroda a atmosféra, dělají film skvělým. Je to oddychovka, i když jde o vážnou věc. Romantický konec není přeslazený a dá se v klidu vstřebat. Mě se film libil moc.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
6
A tak nám v horách zase spadlo letadlo, přesněji řečeno, malé sportovní letadlo a zůstali tam dva lidé. Muž a žena. Kvůli současné vyváženosti černý muž a bílá žena. A snaží se přežít. Inu, nic nijak tématicky zvláštního. Kolik filmů už o něčem takovém bylo natočeno? Jenomže tohle je v jádru film přeci jen krapet jiný, ale politiku do toho netahejme. Příběh pro dva herce, čehož se chopili Idris Alba a Kate Winslet. Příběh se sice drží zavedené šablony takovýchto příběhů, ale navíc je povznesena jistá romantika zasněžených hor a sbližování dvou jinak cizích lidí, kteří se setkali zcela náhodně. Také jak jinak. Ono se v podstatě jedná o čistě romantický příběh na pozadí letecké katastrofy. Snímek není natočen nijak špatně. Nádherné scenérie přinášejí povznášející pocit a čert vem, že tu jde o přežití. Romantická atmosféra se striktně drží svých otěží a to je asi tak vše. Dramatičnost a napětí? Ale kdeže. Tady o to snad ani nejde.

Dodatečné informace

Původní název:
The Mountain Between Us (více)
  • USA Hora mezi námi
  • USA The Mountain Between Us
Premiéra v ČR:
5. 10. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
62,83 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Hora mezi námi je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch