Palace Film Festival 2010 s Nolanem a Scorsesem

Palace Film Festival 2010 s Nolanem a Scorsesem
palace-film-festival-2010-s-nolanem-a-scorsesem-1
Vzhledem k enormnímu zájmu se letošní ročník podívá i do Bratislavy. První ročník slovenské části festivalu se bude konat v multikině Palace Cinemas Eurovea od 18. do 24. listopadu. A na co se můžete v rámci Palace Film Festival 2010 těšit? Už opening bude v pravdě velkolepý. Zahajovacím filmem v Praze a Brně totiž bude legendární němý film Východ slunce, který natočil v roce 1927 klasik světového filmu Friedrich W. Murnau. Již samo o sobě jedinečná projekce se dočká živého hudebního doprovodu Filharmonie Brno pod vedením dirigenta Jakuba Kleckera. Slovenští kolegové sice musí podobně raritní otevíračku oželet, na druhou stranu jim pořadatelé připravili jeden z nejlépe hodnocených filmů letošního roku, výborné krimi The Town Bena Afflecka.
I tentokrát si pořadatelé připravili bohatý a žánrově různorodý program, který je dělen do pěti sekcí. Sekce Martina Scorseseho nabídne následující filmy - Prokletý ostrov, Mafiáni, Špinavé ulice, Skrytá identita a dokument Rolling Stones. Na své si tedy přijdou jak příznivci současné Scorseseho tvorby, tak zastánci jeho starších prací. Druhá sekce je též režisérská a jde o Christophera Nolana. Tušíte správně - v rámci Palace Film Festivalu se v jeden den sejdou na velkém plátně oba jeho Batmani. K tomu Memento, Dokonalý trik a Počátek. Škoda, že se nedostalo i na vynikající Insomnii s Al Pacinem.
Třetí sekcí je Millenium trilogie - Muži, kteří nenávidí ženy, Dívka, která si hrála s ohněm a Dívka, která kopla do vosího hnízda. Detektivní trilogie podle knih švédského spisovatele Stiega Larssona bude uvedena v exkluzivní předpremiéře, neboť oficiální české distribuční termíny pro dvojku a trojku jsou 11.11. a 16.12.2010. Program je navíc šikovně sestaven tak, že filmy následují po sobě, takže si můžete trilogii hezky vychutnat v celku (více takových projekcí!).
Čtvrtá sekce Zpět v akci je určený milovníkům 80týs testosteronu. Volit můžete mezi posledním Rambem, Expendables, A-Teamem, Predátory a Černým dynamitem... upřímně bych si dokázal představit lákavější kousky, ideálně přímo z toho období. Snad jednou někoho napadne uvést maraton Smrtonosnýchpastí, nebo tak něco.
Název poslední sekce mluví za vše - Best of 2010. Jídelníček? Muž ve stínu, Seriózní muž, Největší z Čechů, Kick-Ass, Smrt čeká všude, Špatnej polda, Čtyři lvi, Svítání, Cesta, Kuky se vrací, Dostaň ho tam, Květ pouště, Single Man, Moon, Katka, Imaginárium Dr. Parnasse, Lítám v tom, Pouta, Sherlock Holmes, Vejdi do prázdna, Agora, Fish Tank a Bílá stuha. To už je slušný výčet titulů, aby si vybral opravdu každý.
Vstupné je 99 Kč (3,90 euro), pro studenty 79 Kč (3,30 euro) a držitelé Palace Movie Card mají tradičně slevu 10 Kč (0,30 euro). Doporučujeme rychlé rezervace na oficiálních stránkách, neboť sály nejsou nafukovací a třeba takový Batman se nepochybně rozebere velmi rychle (ano, už tam mám rezervační křížek .)