Pouta

69%
Pouta

Československo, 1982. Totalitní režim se zdá jako nekonečný a neukončitelný. Antonín, příslušník tajné policie, je vnitřně neklidný, možná až psychopatický násilník, plný neartikulovaného vzteku a zoufalství. Znuděný vším okolo sebe nasměruje své démony ke zdánlivě čistému, spíše ale neuchopitelnému bodu - k mladé ženě Kláře. Není to láska ani jiný druh čisté vášně - pouze spalující touha po iluzi útěku z šedivé klece a nudy. Antonínova nesmyslná snaha získat Kláru pro sebe ho obrací nejen proti tradičním nepřátelům režimu, ale i proti vlastním lidem a systému samotnému. Pokud ale Antoním porušuje pravidla organizace, jíž slouží, není to gesto občanské nebo dokonce politické - je to vzpoura čistě osobní a zběsilá.




Recenze: Pouta

Kinobox.cz
85%

Jedno je ale jisté, trojlístku Šlajer + Špaček + Štindl se podařilo prolomit krustu, narušit status quo, který nad českým filmem v posledních letech ležel tak trochu jako deka. Odvážné téma, pro český film netradiční (byť ne zcela dodržený) žánr, neznámí a přesto skvělí herci, tvůrci-outsideři v roli triumfujících vítězů.


Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Na české poměry vydařený film na téma, které u nás porstě funguje a ještě chvíli fungovat bude. I když už začíná být těchto příběhu přemíra, tak stále patři mezi ty nejlepší a často se povedou. Pro mě celkem neznámý herec zahrál slušně a film je ok - 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Je důležité, aby u nás takové filmy vznikaly. Moc důležité. Filmy své, drzé, bez humoru, bez oblíbených herců, které vsázejí na dobrou filmařinu. Není to dokonalé, dokonce je to trochu odtažité a neosobní, ale působí to...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Nebudu zakrývat zklamání, protože na Pouta jsem se těšil ze všech letošních českých filmů nejvíce a ten výsledek mě jaksi moc neuspokojil. Přepísknutá stopáž doslova bije do očí a nezachrání to ani perfektní herci ani ta dokonalá hudba (něco tak kvalitního jsem v českém filmu dlouho neslyšel..)


Dodatečné informace

Původní název:
Walking Too Fast (více)
  • Česká republika Pouta
  • Česká republika Walking Too Fast
Premiéra v ČR:
4. 2. 2010
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Čeština:
Pouta je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch