Děsivý příběh českého sériového vraha míří do kin. Lesní vrah odhaluje první záběry

Děsivý příběh českého sériového vraha míří do kin. Lesní vrah odhaluje první záběry
Lesní vrah | Vernes
Snímek Lesní vrah se bude zabývat posledním rokem jeho života a bude se snažit zodpovědět na otázku, co bývalého policistu, řidiče tramvaje a člověka s vysokým IQ, jenž vyhrál velkou částku v soutěži Chcete být milionářem?, vedlo k zastřelení třech kolemjdoucích v lese a plánování útoku v pražském metru. Snímek chce být nejen psychologickou sondou, ale podle oficiálních materiálů také jistou formou road movie.
Lesní vrah
Lesní vrah
AI
67%
Na projektu se pracovalo přes deset let, scénář sepsal Zdeněk Holý a režie se ujal Radim Špaček, jenž má s nahlížením do nitra zvrácených lidí své zkušenosti. Za výtečné drama Pouta totiž získal Českého lva, na tento úspěch se mu však od té doby nepodařilo navázat a jeho počiny Místa a Zlatý podraz skončily za očekáváním. Zda bude právě Lesní vrah jeho návratem do vrcholné formy, je zatím těžké posoudit. První záběry toho totiž opravdu mnoho nenapoví, překvapí tak zatím svým minimalismem a vizuálem, jenž připomíná spíše televizní produkci než celovečerní film. Už nyní se ale dá předpokládat, že se bude režie zaměřovat zejména na ústřední postavu a herecký výkon Michala Balcara.
Lesní vrah: teaser trailer | Vernes
Lesní vrah letos bude již třetím výrazným počinem o sériových vrazích, jenž se navíc na tragické události podívá ze zajímavého tvůrčího pohledu. Manželé Stodolovi se soustředili zejména na toxický vztah vraždícího páru, Metoda Markovič: Hojer pak na zvláštní pouto mezi vrahem a legendárním vyšetřovatelem. Lesní vrah se bude chtít pod slupkou oné road movie možná dostat do nitra a motivů vraha ještě hloubavěji. Po celé České republice se navíc plánují také speciální projekce nejen s tvůrci, ale také psychology a vyšetřovateli případu. Snímek vstoupí do kin 25. dubna.
Podívejte se na žebříček nejlepších českých filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Vernes