Místa

44%
Místa

Drama o lásce, ztrátě a pomstě. Dvěma devatenáctiletým klukům Adamovi a Markovi je jejich rodiště těsné, zároveň ale moc nevědí, co si se svými životy počít. V tu chvíli do jejich světa vstupuje dcera místního prominenta Anna a vnáší do něj tajemství, napětí a touhu. Zdánlivě nudné a usedlé město před nimi začíná odhalovat spodní temné proudy. Annin otec má však k dceři velmi ochranitelský vztah, a když se trojice zaplete do konfliktu ústícího v krvavou rvačku, usoudí, že přátelství jeho dcery s Adamem a Markem může být nebezpečné... (České filmové centrum)




Psisko59
Psisko59
32 871 bodů
5
Velice, velice "civilní" až minimalistický film - herci minimálně "hrají", hraje jakoby jejich prostředí, na které zdánlivě nahodile a nesmyslně reagují oni sami. Zápletka jaksi vyplyne z děje a podivná zpomalenost se najednou roztočí jako vír. Vnitřní nenávistí stravovaný rodič-prudič nastartuje rýpnutím do bolavého místa minulosti kolotoč zkázy. Z herců nepřehrává jenom mladý Polívka a ještě možná chvílemi Jiří Štrébl, jinak poměrně křeč. Chybí katarze. Být mladý je nebezpečné? Tak to pan scénárista a panem režisérem od Pout pořádně zestárli ...
xxmartinxx
xxmartinxx
22 530 bodů
6
Tak blízko, ale přitom tak daleko. Jak já bych moc potřeboval a chtěl, aby to vyšlo! Jenže na rozdíl od Pout už nemůžu nadhodnotit z principu, tady je vidět konkrétní autorská limitace v polopatičnosti a strojenosti Špačka (či Štindla?), která jim brání a nejspíš bránit bude vždy dostat se k jádru věci. Přesto hodně aspektů vnímám velmi pozitivně - podobně jako u loňské Rozkoše, která ve mně nakonec taky vybobtnala ke zvýšení hodnocení. Atmosféra bezcílností, bezradnosti a bezkontextovosti je tu každopádně skvělá. Jen by to potřebovalo věrohodnější postavy, které by ji žily, a možná důvod, proč už jsme tu vlastně zase v bezčasí.
Spooner
Spooner
15 874 bodů
4
Co má asi pět konců a stále to ne a ne skončit? No přece kamerově líbivá ale scenáristicky naprosto dementní Místa! Ten utrápený non-stop výraz Polívky juniora mě bude strašit ještě hodně dlouho.

Dodatečné informace

Původní název:
Místa (více)
  • Česká republika Místa
  • Česká republika Miesta
  • Česká republika Places
Premiéra v ČR:
18. 9. 2014
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika
Přístupnost:
12+
Knižní předloha:

Podobné