Místa

44%
Místa

Drama o lásce, ztrátě a pomstě. Dvěma devatenáctiletým klukům Adamovi a Markovi je jejich rodiště těsné, zároveň ale moc nevědí, co si se svými životy počít. V tu chvíli do jejich světa vstupuje dcera místního prominenta Anna a vnáší do něj tajemství, napětí a touhu. Zdánlivě nudné a usedlé město před nimi začíná odhalovat spodní temné proudy. Annin otec má však k dceři velmi ochranitelský vztah, a když se trojice zaplete do konfliktu ústícího v krvavou rvačku, usoudí, že přátelství jeho dcery s Adamem a Markem může být nebezpečné... (České filmové centrum)




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
5
Velice, velice "civilní" až minimalistický film - herci minimálně "hrají", hraje jakoby jejich prostředí, na které zdánlivě nahodile a nesmyslně reagují oni sami. Zápletka jaksi vyplyne z děje a podivná zpomalenost se najednou roztočí jako vír. Vnitřní nenávistí stravovaný rodič-prudič nastartuje rýpnutím do bolavého místa minulosti kolotoč zkázy. Z herců nepřehrává jenom mladý Polívka a ještě možná chvílemi Jiří Štrébl, jinak poměrně křeč. Chybí katarze. Být mladý je nebezpečné? Tak to pan scénárista a panem režisérem od Pout pořádně zestárli ...
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Tak blízko, ale přitom tak daleko. Jak já bych moc potřeboval a chtěl, aby to vyšlo! Jenže na rozdíl od Pout už nemůžu nadhodnotit z principu, tady je vidět konkrétní autorská limitace v polopatičnosti a strojenosti Špačka (či Štindla?), která jim brání a nejspíš bránit bude vždy dostat se k jádru věci. Přesto hodně aspektů vnímám velmi pozitivně - podobně jako u loňské Rozkoše, která ve mně nakonec taky vybobtnala ke zvýšení hodnocení. Atmosféra bezcílností, bezradnosti a bezkontextovosti je tu každopádně skvělá. Jen by to potřebovalo věrohodnější postavy, které by ji žily, a možná důvod, proč už jsme tu vlastně zase v bezčasí.
Hare77
Hare77
2 041 bodů
4.5
Měl jsem možnost vidět film se známými. Pouta, minulý film autorské dvojice to rozhodně nejsou, děj je rozvláčný, nekompaktní, trochu i chvílemi nesmyslný, kdy některé postavy filmu umírají celkem bez vysvětlení, nebo se chovají více než záhadně. Zápletka je slabá, počínání všech herců je méně pochopitelné, neadekvátní, ale třeba je to zatím jen polotovar, na kterém se bude ještě pracovat. Vlastně jsem tomu moc nerozuměl, proč, kdo, kam, kdy a vlastně o co jde. Trochu porevoluční námět jak mládež nemá ráda mafiány, zároveň primitivy v hospodách, ale všechny spojuje jedno. V celým filmu se pořád chlastá, hodně a všichni.

Dodatečné informace

Původní název:
Místa (více)
  • Česká republika Místa
  • Česká republika Places
Premiéra v ČR:
18. 9. 2014
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+

Powered byJustWatch