Namluvil Dášu z Mostu! a dneska slaví. Znáte ho?

Namluvil Dášu z Mostu! a dneska slaví. Znáte ho?
Jan Cina ve filmu Čertí brko | če
Obrázek článku
Jan Cina se narodil 20. března roku 1988 v Praze. Na Pražské konzervatoři vystudoval hudebně-dramatický obor a na DAMU absolvoval katedru alternativního a loutkového divadla. První filmové role se mu dostalo v ceněném snímku Zdeňka Tyce Smradi (2002), poté našel angažmá v televizi (z významnějších projektů zmiňme Terapii). Do hlavní role generačního dramatu Místa (2014) obsadil Cinu režisér Radim Špaček, pro hercovu kariéru však byly důležitější ceněné seriály Semestr (2016) a Pustina (2016). Jan Cina se nikdy nebál mainstreamu a sebeironie, což dokázal například během účinkování v druhé řadě televizní show Tvoje tvář má známý hlas, kde se představil například v roli zpěvačky Madonny.
Jan Cina (*1988) Vystudoval hudebně-dramatický obor na Pražské konzervatoři a poté absolvoval katedru...
Jan Cina
Tvoje tvář má známý hlas - Jan Cina jako Madonna | TV Nova
Ten nejznámější hlas nicméně Cina propůjčil poměrně nedávno postavě Dáši (Erika Stárková) z veleúspěšného seriálu Most!. Režisér Jan Prušinovský si herce a dabéra vybral, aby namluvil transgender ženu, sestru Mostečáka Luďana (Martin Hofmann).
Most!
K tématu seriálu má Cina ostatně dost blízko, z části je romského původu a 12 let žije spokojeně se svým partnerem. V rozhovoru pro Reflex z letošního ledna se přiznal, že si vztahy se ženami vyzkoušel, ale neuspokojovaly ho. S partnerem by se rád vzal a tak usiluje o zrovnoprávnění svazků gayů a leseb vůči heterosexuální populaci.
Most!
Hynek Čermák, Jan Cina