Smradi

68%
Smradi
Plakát traileru
Tématem českého filmu je adopce nazíraná skrz každodenní život jedné české rodiny.

V příběhu Šírových, kteří se kromě vlastního dítěte starají i o dva romské syny, autorka Tereza Boučková uplatnila své osobní zkušenosti. Představy Šírových o poklidném životě na vesnici, kam se rodina uchýlila před nesnášenlivostí města, vezmou za své, když se romští synové stanou terčem obviňování ze strany zdejších občanů. Rodina je tak vystavena zkoušce.



Pete69
Pete69
29 102 bodů
7.5
Na české poměry velmi dobrý snímek. Ivan Trojan mě opět nezklamal. Zajímavá sonda do rodiny, kde vychovávají vlastní a adoptované romské děti. Tento film dostává v televizi málo prostoru a je to škoda, že by strach z nařčení z rasismu, nebo proč? televize do nás cpou neustále dokola stejné filmy a odmyslím-li art, či CSfilm, kde dají občas alternativní film za korunu, tak se občas blíškne jen ČT, jinak je to praní do lidí neustále stejných "prověřených"filmů.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
6.5
Ta problematika mě poměrně dost zaujala, protože jsem poznala dvě rodiny, které vychovávaly romské dítě. V jednom případě to bylo děvče, v druhém chlapec. Ale že by mě tento film zcela uspokojil, to bych nemohla tvrdit. Působí to na mě trochu jak ty televizní inscenace na ČT. Ivan Trojan a Petra Špalková jako rodiče jsou dobří. To bezesporu. Oba jsou výborní herci. Ale ti představitelé dětských rolí mi moc dobří nepřipadali. V podstatě z toho dobrého scénáře Terezy Boučkové vyšel film tak jaksi o ničem. Pochválit by se dala kamera a hudba (Jablkoň).

Dodatečné informace

Původní název:
Smradi (více)
  • Česká republika Smradi
Premiéra v ČR:
26. 9. 2002
Země původu:
Česká republika

Podobné