Příběh kmotra

73%
Příběh kmotra
Dynamicky klenuté krimi tematizuje vrcholné období tuzemského podsvětí a čerpá ze skutečných osudů mafiánského bosse Františka Mrázka. Nabízí pohled na obě strany zákona. Paralelně sledujeme klasický vzestup řadového veksláka v nejnebezpečnějšího a nejmocnějšího muže republiky, zatímco mu na záda dýchá policejní vyšetřovatel a investigativní novináři. Jejich snažení by se však dalo přirovnat k boji s větrnými mlýny. Drsný a explicitního násilí neštítící se thriller působivě vypráví příběh, u něhož se jen těžko s hrůzou věří, že se doopravdy stal.



Recenze: Příběh kmotra

Kinobox.cz
70%

Příběh kmotra je výrazně povedenější film, než Kajínek nebo Hranaři (ke kterým má námětem a tvůrčím záměrem velmi blízko). Je to taková ta "slušná napínavá zábavná řemeslná žánrovka", které u nás téměř neexistují, protože u nás málokdo ovládá žánrové řemeslo...


Brenan88
Brenan88
47 109 bodů
7.5
Na české poměry luxusní záležitost. Nějaké informace jsem o Mrázkovi věděl,ale až tento snímek mi odkryl pravou tvář naší republiky. To co bylo (a je) možné u nás by snad nikde jinde ani nešlo. Ondru Vetchého mám z českých herců nejraději a i zde předvedl výborný výkon. Příběh kmotra má velmi dobré tempo,zajímavý námět a napětí. Dostal jsem přesně to co jsem čekal,takže za mne spokojenost.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
8
Český thriller z mafiánského prostředí dle osudu skutečné osoby se mi jeví vcelku zdařile. Neklade si za cíl vypovídat historické události, ale pouze volně ukazuje dobu plnou švindlů, korupce a nájemných vražd. Přesně takhle měl vypadat ryze první pokus o takový žánr pod názvem 'Nahota na prodej'. Ten film tenkrát nehorázně zprasili. Tohle je však jiné kafe. Jen měli tvůrci krapet povolit uzdu představivosti a dodat tomu více napětí a kuráže. Šťastná ruka nebyla ani co se týče castingu. Ondra Vetchý byl coby boss nepřesvědčivý a Lukáš Vaculík se na roli policajta opravdu nehodí. Chybělo tomu více akčních scén a poněkud temnější atmosféru. Tvůrci se měli také zaměřit na věci, které se ve vyprávěné době vůbec nevyskytovali, ale ve filmu je jich více než dost. Velice to kazí na věrohodnosti. Na české podmínky je to však celkově na velmi vysoké úrovni a já si říkám, konečně se to ti Češi naučili. Jen je ještě třeba vychytat nějaké ty mouchy.
Pete69
Pete69
31 382 bodů
9
Film se mi hodně líbil právě proto, že nebude mít daleko k realitě. Herecký chmeleon Ondřej Vetchý opět nezklamal.. on zahraje prostě cokoliv. Důstojně působí i Lukáš Vaculík v roli detektiva. Mě se filmy na toto téma všeobecně líbí. S naší kinematografií to není tak hrozné..

Dodatečné informace

Původní název:
Příběh kmotra (více)
  • Česká republika Příběh kmotra
  • Česká republika Godfather's Story
  • Česká republika Príbeh kmotra
  • Česká republika The Godfather's Story
  • Česká republika The Story of a God-Father
Premiéra v ČR:
24. 10. 2013
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch