Čtyři lvi

69%
Čtyři lvi
Plakát traileru

Parta potenciálních teroristů plánuje útok, při kterém má protéct mnoho krve. Jen se nemůžou shodnout, čí krev by to měla být. Síla filmu s prvky černého humoru spočívá v nejednoznačnosti i podvratnosti, s jakou využívá stereotypy muslimů, britských politiků i fanatiků jakéhokoli druhu. O sebevražedných atentátech se tu hovoří stejně bezelstně jako o příběhu filmu Lví král. Humor nevyplývá jen z účelně pointovaných situací či široké palety exotických nadávek, ale i z precizní charakterizace postav. Ty snímek představuje jako nebezpečné nejen pro britskou společnost, ale především pro ně samé. Ačkoli je divák stavěn do pozice, kdy se směje přípravám teroristické operace, je tento smích zákonitě doprovázen mrazením v zádech. Originální, humornými situacemi nabitý, odvážný, ale nikoli neuctivý snímek klade mezi řečí mnoho otázek, nad nimiž však stojí ta nejzásadnější: Kde leží a jak tenká je hranice mezi mučedníkem a hňupem?




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
2.5
To dobré hodnocení je pro mne opravdovou záhadou. Film vlastně ani nevím čím chce být? Má to být komedie,nebo to mám brát vážně? To je vlastně úplně jedno,protože film nefunguje z žádného hlediska.Tomuhle jsem se vážně nedokázal zasmát. Pro mne jedna z nejhorších anglických komedii co jsem měl možnost vidět.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
O tom, že i plánování teroristického útoku může být s těmi správnými magory neskutečná prdel. Ovšem i přes ty nabušené dialogy mě na konci filmu zamrazilo.. 8/10
avenis
avenis
8 137 bodů
7
Obávám se, že tento úsměvný sarkastický film nikdy nepoběží ani na ČT ani na Nově ani na Primě. Přece si to nechceme rozházet s EU, žejo? Každopádně já tento počin považuji za velmi odvážný a vtipný. I když trochu drsně vtipný. Současné útoky na civilisty dávají tomuto snímku úplně jiný kontext a tak bych se nedivila, kdyby skončil v novodobém trezoru. (26.2.2018)

Dodatečné informace

Původní název:
Four Lions (více)
  • Velká Británie Čtyři lvi
  • Velká Británie Four Lions
  • Velká Británie Tesseris leontes
Premiéra v ČR:
21. 10. 2010
Distributor:
HCE
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
0,97 mil. USD
Tržby:
4,66 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch