Dívka, která si hrála s ohněm

71%
Dívka, která si hrála s ohněm
Plakát traileru

Novinář spolupracující s časopisem Milénium a jeho partnerka jsou zavražděni krátce před publikováním materiálu o dětské prostituci, korupci a obchodu s bílým masem. Na zbrani nalezené na místě činu se najdou otisky Lisbeth Salanderové (Noomi Rapace), která se po roce stráveném v zahraničí vrátila zpět do Švédska, aby svému poručníkovi připomněla jejich starou dohodu. Její poručník je ale brzy nalezen mrtvý a Lisbeth je i v tomto případě podezřelou číslo jedna. Policie po Lisbeth zahajuje celostátní pátrání, podporované mediální kampaní, ve které se vytahují na světlo skandální informace o její potenciální nebezpečnosti a problematické minulosti. Novinář Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) je ale přesvědčen o její nevině… Film Dívka, která si hrála s ohněm je natočen podle druhé částí trilogie „Millenium“, švédského novináře a spisovatele Stiega Larssona (1954-2004). Od roku 2005, kdy ve Švédsku vyšla první kniha, se celá trilogie stala velkým mezinárodním bestsellerem s 21 milióny prodanými knihami ve více než 40 zemích. Sám Larsson se bohužel velkého triumfu svého díla nedožil – zemřel náhle v roce 2004, krátce poté co předal rukopisy knih svému švédskému vydavateli.




Brenan88
Brenan88
47 109 bodů
7.5
Oproti prvnímu dílu jde kvalita strmě dolů,ale stále se v rámci žánru jedná o nadprůměrnou záležitost. Od prvních minut je do nás tlačena hromada informací a je na divákovi co všechno vstřebá a co pustí dál. Hodnocení nechávám u 75% stejně jako u třetího dílu,ale přesto bych tento díl zvolil za nejslabší.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
8
Volné pokračování trilogie Milénium ubralo laťku a příběh vypráví pozvolněji a takříc bez ambicí. Temná atmosféra je ta tam a tak se tu rozehrává nevýrazná sněť pokračujícího osudu Lisbeth obviněné z vraždy. Novinář Mikael Blomkvist je přesvědčen o její nevinně, a tak se jí snaží pomoct. Teď jde o to, jestli dosáhne toužebného cíle. Ryzý kriminální příběh již tak nezaujme ani nepřekvapí, jako ta předchozí. Děj číší značnou šablonovitostí a nevýrazností. Po skvělém prvním dílu šla laťka dolů, ale ne zase až tak moc, že by snímek nestál za nic. Naopak. Za shlédnutí stojí, jen nelze očekávat stejnou filmovou pecku.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
8
Tak opět hooodně kvalitní snímeček, na kterej jsem se dokoukal ve dvě hodiny ráno, přestože jsem byl unavenej jak prasex a měl jsem za čtyři hoďky vstávat. Pěkně se to napojilo na první díl, ale kdo ho neviděl, nemusí zoufat, protože i tak se v ději dobře vyzná. Objeví se tam zajímavé vedlejší postavy a trošku se nám tam domotají rodinné vztahy, ale nebojte se, nejsou to žádný Rodinný pouta... Doporučuju...


Dodatečné informace

Původní název:
Flickan som lekte med elden (více)
  • Německo Dívka, která si hrála s ohněm
  • Německo Flickan som lekte med elden
  • Německo Dievča, ktoré sa hralo s ohňom
  • Německo La ragazza che giocava con il fuoco
  • Německo Millénium 2 : La Fille qui rêvait d'un bidon d'essence et d'une allumette
  • Německo Millennium 2: La chica que soñaba con una cerilla y un bidón de gasolina
  • Německo The Girl Who Played with Fire
  • Německo Verdammnis
Premiéra v ČR:
11. 11. 2010
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Německo, NSR, Dánsko, Švédsko
Rozpočet:
4,42 mil. USD
Tržby:
67,13 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Dívka, která si hrála s ohněm


Podobné