Útěk z Alcatrazu

77%
Útěk z Alcatrazu
Tento fascinující thriller Vás zavede do jednoho z nejbezpečnějších a nejstřeženějších vězení světa - Alcatrazu. Odsud ještě nikdy nikdo neuprchl... Brzy se to však jednomu podaří! Frank Morris utekl už z několika vězení a nyní je odvezen do nejobávanějšího a nejlépe hlídaného vězení, na Alcatraz. Toto vězení je stará nedobytná pevnost na skalnatém ostrově, obklopená mořem. Brzy po příjezdu začne Frankovi docházet, na jaké místo se dostal. Zavolá si ho k sobě ředitel věznice, aby mu vysvětlil, jaká má nebo spíše nemá práva: Může mluvit, pracovat a může mít dvakrát měsíčně návštěvu. Frank se postupně seznamuje s ostatními vězni, od chvíle, kdy poznal Alcatraz, myslí na útěk a začíná se chystat na jeho realizaci. Připojí se k němu další tři vězňové a po důkladné přípravě se společně vydají na cestu za svobodou. Film natočený podle skutečného příběhu.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Kvalitní snímek s Clintem Eastwoodem ve vrcholné herecké formě. Co více říci, má to své kouzlo a je to pro mě klasika, jako řemen. Alcatraz je legendární věznice a tento film i Clint Eastwood to jen umocnili. Skvělá práce, za kterou nemohu dát méně než 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nuda od začátku do konce, přesto tu silnější okamžiky jsou. Měl jsem ale problém opravdu fantit Clintovi, což mě trochu mrzí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Kdysi se mi to líbilo rozhodně víc. To tempo a množství náhod mi teď tak úplně nesedlo, ale zase se musí uznat ta očividná inspirace pro pozdější Shawshank.

Dodatečné informace

Původní název:
Escape from Alcatraz (více)
  • USA Útěk z Alcatrazu
  • USA Escape from Alcatraz
Premiéra v ČR:
4. 3. 2024
Distributor:
Prima+
Země původu:
USA
Rozpočet:
8 mil. USD
Tržby:
43 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Předplatná


Powered byJustWatch