Profilový obrázek

Režisér

Jan Svoboda

Komentáře 53

Od nejnovějších
  1. Wolf Creek 2
    Wolf Creek 2 (2013)
    7
    Výrazně lepší, než první díl. Tady už jsou jasné charaktery postav i zvuk už má svou roli. Už se těším na 3. díl, jen prosím nezapomeňte hlášku: Při natáčení nebyl zabit ani jeden klokan. :-))
  2. Prapodivný svět
    Prapodivný svět (2006)
    8
    Na České poměry zdařilý přírodovědný film, který s odstupem let (2008) dostal i svou dokumentární hodnotu, neboť... nebudu spoilerovat. Doporučuji.
  3. Turistas
    Turistas (2006)
    5
    Hygienické podmínky i příprava operací přímo vylučují jakoukoli jinou pointu, něž že si na chirurga hraje úchyl s oblibou vaječné omelety s játry. Divný film...
  4. Thomas Bells
    Thomas Bells (2022)
    6
    Ten příběh má potenciál jako prase, ale děj filmu je absolutně neřízená střela bez začátku a konce. Bože, já jsem tak rád, že u své tvorby neřeším takové sračky :-))
  5. Narušitel
    Narušitel (2019)
    3
    "Ukaž mi Drakouše!" Jo, jo. David Balda je hezkej kluk z přelomu milénia a určitě se časem vypracuje i na spontáního a divokého režiséra s rukopisem... Ovšem to, co předvedl tady, je domácí úkol z FAMU. Přísně učesaný, posloupný, sterilní přístup. Ani jeden záběr navíc, ani jeden vtip, ani korunové překročení rozpočtu. Bože, ten film mě bude děsit ještě dlouho. Namísto lehkosti "letadel" je těžký jako šutr. Méně bodů už dát nelze.
  6. Válka a.s.
    Válka a.s. (2008)
    3
    Někde na začátku byla myšlenka. Ta se ztratila někde během bláznivé komedie. Jistě dala hodně práce, ale za mě max. 3 body Omluva, ale "humanitární bombardování" je dílo jistého Českého disidenta... na jehož jméno si nemohu vzpomenout.
  7. Wolf Creek
    Wolf Creek (2005)
    2
    Dva body za ukázání kráteru po meteoritu, vše ostatní ve filmu postavené na hlavu a scénáristu rovnou utratit...
  8. Únos
    Únos (2012)
    8
    Tolik nechci spoilerovat... ale jsem si jist, že Ebby to po tátovi dořeší... Jinak detektiv byl výtečný řidič - já se na sněhu bojím jet víc jak 60 :-)) Film, co chytí a nepustí ani na záchod. Super, 8 bodů.
  9. Relic
    Relic (1997)
    8
    Velmi zdařilý film. Vědecké nepřesnosti šly snadno přehlédnout a detektiv působil velmi profesionálně, navzdory soudnímu sporu o svého psa. Nesnáším komedie Noc v muzeu, ale tohle byla jiná liga... Jo, líbilo se mi to. 8 bodou :-)
  10. Správnej polda
    Správnej polda (2003)
    10
    Konečně normální film. 10 bodů. Akce, erotika, cigarety, alkohol - taky hlubší význam, dokument a smysl bytí. Super! Díky Kinoboxu!!!
  11. Na hraně
    Na hraně (2009)
    5
    Sport mě moc nebere, a happy end s předvídatelným koncem mě taky nenadchl, ale letní pohodovky mám rád :-)
  12. McCanick: Útěk před minulostí
    McCanick: Útěk před minulostí (2013)
    4
    Teprve na konci filmu pochopíme všechny vztahy a vazby. Pěkně vystavěný děj, ale zpracování velmi nezajímavé, není komu fandit. Rád bych hodnotil výše, ale snímek mi nedává jinou možnost.
  13. Všemocný
    Všemocný (2011)
    9
    Tomuto filmu přidává body, že každý člověk by si přál být chytřejší. Dnešní výtvarní umělci nemusí umět nic, stačí jim ovládat tři světové jazyky a jsou IN. Film s happy endem a návodem na genialitu nic víc nepotřebuje, ale tenhle má i skvělé herecké obsazení a zvuk. 90%.