Far Cry

36%
Far Cry

Bývalého německého vojáka speciálních jednotek Jacka Carvera, který si obstaral loď a nyní provádí turisty po ostrovech, požádá novinářka Valerie Cardinalová, aby ji odvezl na nedaleký ostrov. Má zde kde pracovat v přísně tajném výzkumném zařízení její strýc Max, který odsud vynáší informace. Zanedlouho však Jack zjišťuje, že zákeřný ředitel zařízení Dr. Krieger tu ve skutečnosti vyvíjí geneticky modifikované supervojáky. Když je Val s Maxem unesena Kriegerovými žoldáky, Jackovi nezbývá nic jiného, než se vydat na jejich záchranu a porazit Kriegorovi přisluhovače.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
Docela mě překvapuje, že Uwe Boll netočí pod záštitou studia Asylum. U nich by se se svou tvorbou velice uplatnil. Far Cry je známá videohra a další v řadě filmového zpracování tohoto velice kontroverzního režiséra. Když se na celou věc podíváme, jasně se nám ukáže motiv 'Univerzálního vojáka'. Til Schweiger v hlavní roli se viditelně plácá v epizodkách celého děje, jakoby scénárista nevěděl, co si z postavou počít. Mnohé dějové zápletky jsou volné až jednoduché tak, že postrádají veškerou logiku. Je tu i snaha o humor k odlehčení, ale spíše to vyvolává úsměv nad svou trapností. Byť se jedná o kinofilm, celý počin vyznívá značně televizně. Malý rozpočet je znát nejen na pyrotechnice akčních scén, ale i na digitálních tricích. Snaha o zábavný popkornový akční snímek prostě nevyšel, bohužel.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Kontaktní souboje jsou někdy dost nepřehledné, dialogy na facku a humorná složka vůbec nefunguje..ale přesto to je zábavné. Tím svým nechtěným způsobem, díky kterému Far Cry nejde úplně odstřelit. Navíc Schweiger je fakt sympaťák a tohle béčko drží pohromadě hlavně díky němu.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Hru jsem hrál. Bavila mě. V tomto filmu byly ti ''univerzální vojáci'' až moc přehnaní. V bojových záběrech, které sice byli perfektní, za to ale díky hrozně roztřepané kameře dosti nepřehledné a dost jsem se v nich ztrácel. Akce vcelku ucházející. Výš se tento film ale nevytáhne.
  • akce
  • předloha
  • kamera

Dodatečné informace

Původní název:
Far Cry (více)
  • Kanada Far Cry
Země původu:
Kanada, Německo
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
0 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Far Cry je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch