Profilový obrázek

Tichoterka

Komentáře 24

Od nejnovějších
  1. Birdman
    Birdman (2014)
    6
    Asi jsem očekávala něco trochu jiného, neříkám, že je film vyloženě špatný, ale moc jsem celý příběh nějak nepochopila. Každopádně i tak herecké výkony byly fajn, ale posledních deset minut jsem měla v hlavě ještě větší guláš, než v průběhu filmu.
  2. Klub rváčů
    Klub rváčů (1999)
    10
    Tak tento film si opravdu zaslouží být kultovním snímkem, i když už bude za pár let oslavovat 30 let od svého vydání, tak kvalita je neskutečná a to nemluvím pouze o vizuální stránce, obsazení Brada a Edwarda se neskutečně povedlo. Rozhodně zařazeno do mých top filmů, co jsem kdy viděla.
  3. An Actor Prepares
    An Actor Prepares (2017)
    6
    Film byl spíše taková oddechovka, nic moc náročného. Americká komedio-romantika s happyendem, jediná věc která mi zde vadí asi nejvíce je ta šílená dávka vulgarismů, sice už nejsme ve školce, ale dávat slovo f**k za každou větou mě po první půl hodině celkem omrzelo. Jeremy Irons vyzobrazen jako herec s duší mládence co si musí dohnat svou dospělost potom, co prodělá infarkt a uvědomí si, že už tu nebude tak dlouho a měl by po dlouhé době dělat otcovskou figuru svému méně oblíbenému synovi, kterého nemá úplně v lásce a radši upřednostňuje svou dceru...
  4. Gambit
    Gambit (2013)
    6
    Dle obsazení jsem měla o trochu větší očekávání, ale i tak mě to dokazilo pobavit. Zde je ten důkaz, že sebe nejlepším hercům nemusí snímek z jiného šálku kávy sednout.
  5. Galaxy Quest
    Galaxy Quest (1999)
    8
    Super parodie. Film je naplněn několika hláškami, které mám v hlavě do teď i když jsem to viděla naposledy snad před třema rokama. Film z mého dětství, který neomrzí, chystám se to zkouknout znova a snad to ve mně zanechá stejný dojem jako před lety, když jsem to viděla po desáté.
  6. Muž se železnou maskou
    Muž se železnou maskou (1998)
    10
    Už nějakou dobu jsem se chystala tento snímek po několika letech znovu zhlédnout. Řekla bych, že příběh adaptovaný podle knižní předlohy by měl vypadat přesně takto. Nehraje si na nic. Vůbec jsem se u toho nenudila i když má snímek přes dvě hodiny. Je to obohaceno báječnou hudbou s dobovými kostými. Kdybych si měla vybrat nějaký film z této kategorie, tak si myslím, že je má odpověď podle této recenze více než jasná. Ke konci dokonce i slzička ukápla.
  7. The Beekeeper
    The Beekeeper (2024)
    7
    Akčňák s občasnými stopami thrilleru. Kamera a střih je jedním slovem dokonalost, akční scény jsou taktéž super. Ale je tu pár ALE, díry ve scénáři, věci, které by se klasicky v reálu nemohly stát. Jason Statham si svůj vlastní akční snímek opravdu zasloužil. Ani by mě nepřekvapilo to, že většina diváků narazila na tento film díky Joshovi Hutchersonovi. Já si přišla na své kvůli obsazení Jeremyho Ironse do tak trochu neutrální role u které mám ještě spoustu otázek. Rozhodně doporučuji film všem divákům, kteří milují rvačky ve filmech a spravedlnost.
  8. Barbar Conan
    Barbar Conan (2011)
    5
    Očekávala jsem více. Jsou pouze dvě věci za které bych mohla dát plus a to scény, kde teče krev a obsazení tří herců, konkrétně Jason Momoa, Ron Perlman a Stephen Lang.
  9. Smrtonosná past 3
    Smrtonosná past 3 (1995)
    9
    Za mě hned druhý nejlepší díl z této série hned po jedničce. Na to, že už je to třetí díl, tak se tvůrcům podařilo z toho udělat zase něco trochu jiného a originálního. Geniální americký humor plný nadávek, záporák Simon Gruber velice dobře napsaný.
  10. Swannova láska
    Swannova láska (1984)
    6
    Očekávala jsem více, zmatený konec a v příběhu se člověk špatně orientuje. Zhlédla jsem jenom kvůli obsazení Jeremyho Ironse do role hlavní postavy.
  11. Misie
    Misie (1986)
    10
    Velice autentický snímek, který dokáže diváka vznést do prostředí kolonizace v Jižní Americe. Úžasné obsazení do životních rolí Jeremyho Ironse a Roberta De Nira. Nesmím zapomenout podotknout nádhernou hudbu.
  12. Closet Land
    Closet Land (1991)
    8
    Super důkaz toho, že i s pár metry čtverečními a několika rekvizitami se dá udělat film. Kdyby zde nebyl obsazen Alan Rickman, tak ani nevím, zda bych film zhlédla. Děj je trochu složitější, ale postupně se vše dozvíte.
  13. #annaismissing
    #annaismissing (2023)
    9
    Začátek se trochu táhl, ale poté se to přehouplo v psychologické drama. Jak už se zde píše, tak se to na naše České filmy dost povedlo.
  14. Smrt ve tmě 2
    Smrt ve tmě 2 (2021)
    8
    Trochu nečekané pokračování, ale i tak se to docela povedlo. Jediná věc, která mi moc nesedí je změna chování hlavní postavy Normana Nordstorma oproti prvnímu dílu. Doporučuji zhlédnout do konce, včetně titulků.
  15. Smrt ve tmě
    Smrt ve tmě (2016)
    8
    Takový pohodovější horror, já je sice moc nemusím, ale u tohohle snímku jsem se ani nebála, jelikož některé scény byly předvídatelné a taky vždy nastoupila strašidelnější hudba. Zajímavý příběh slepého veterána, kterého se rozhodne vykrást parta zlodějíčků, bude ale jejich krádež úspěšná?
  16. Lví král
    Lví král (2019)
    7
    Trochu zbytečný remake. Typické chování postav je zde rozlišné oproti původní verzi. Věc kterou nemůžu vynechat je samozřejmě animace. Kromě mimiky to zvládli velmi dobře.
  17. Lví král
    Lví král (1994)
    10
    Vysloveně král mezi Disneyovkama, výborná hudba. Film ocení hlavně děti, ale to vůbec neznamená, že by si tuto legendární pohádku nemohl pustit kdokoliv, kdo už není v dětském věku. Jediná věc, která mi moc nesedí je český dabing, když zde postavy zpívají. Určitě doporučuji si to pustit v originále.
    • příběh
    • animace
    • český dabing
  18. Dračí doupě
    Dračí doupě (2000)
    5
    Jeden z slabších filmů, nízký rozpočet je zde znát. O kvalitě se radši ani nebudu zmiňovat. Film jsem si pustila kvůli dvěma důvodům. Ten první je Jeremy Irons, který zde ztvárnil postavu Profiona a druhý je zastoupení Čechů. Kdo má rád fantasy, tak asi proč ne, ale připravte se, že to není něco, z čeho budete uchváceni.
  19. Lolita
    Lolita (1997)
    10
    Skvěle natočeno dle knižní předlohy. Sice film nemusí být pro každého, ale i tak stojí za zhlédnutí.