Gambit

55%
Gambit
Plakát traileru

Gambit - překvapivý tah na úvod partie, během něhož hráč obětuje jednu z figur výměnou za strategickou výhodu v dalším průběhu hry. Víte, co dělá Angličan uprostřed Texasu? Má plán. Harry Deane dělá správce umělecké sbírky, svou práci miluje, a přesto trpí. Jeho zaměstnavatelem je totiž jeden z nejbohatších Angličanů, stejně excentrický jako šílený a zcela nesnesitelný. Harry se proto rozhodne využít šéfovy vášně pro obrazové sbírky a rozehraje partii směřující k tomu, aby si jeho šéf koupil falešný dávno ztracený obraz Moneta. Pro svůj umělecký zločin ale potřebuje královnu texaského rodea. Plán je mistrovský, k úspěchu postačí, aby Harry přestal být notorický smolař. Zbývá jen jedna otázka: Proč všichni tvůrci mluví o nohách Colina Firtha a proč jsou tak směšné?




Recenze: Gambit

Kinobox.cz
40%

Výsledek není bůhvíjaká katastrofa. Kdyby šlo o film z produkce Adama Sandlera, tak bych byl například docela příjemně překvapen, že se v něm málo padá do hoven a párkrát jsem se zasmál. Ale jako dílo, se kterým jsou spojena jména Coenů, Firtha a Rickmana... vlastně jde o docela velkou katastrofu.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 266 bodů
6
Tahle poloha bratrů Coenů mě už rozhodně nepřekvapuje, vlastně jsem se na něco ve stylu Lupičů paní domácí, kteří mě mile překvapili, těšil. Spíš je to ale jako zpackaná Nesnesitelná krutost. Mnoho vtipů mi přišlo nevypointovaných, mnoho zbytečně (i když možná záměrně) natahovaných. Líbí se mi, že závěr jde vykládat dvěma způsoby fantazie/realita (za mě jednoznačně fantazie), ale to je trochu málo. Nesvaloval bych to pak na režiséra... tohle je vina scénáře zrovna tak.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
5
I přes hvězdné obsazení a scénář z dílny bratří Coenů vcelku průměrná komedie. Zkrátka scénář nestačí, chybí tomu Coenovská režie a invence. Místy sice zábavné a Alan Rickman je v roli arogantního mediálního magnáta úžasný - až nechutný :-), ale ani Colin Firth ani stále krásná Cameron Diaz to nevytrhli.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
4
Spojení takových zvučných jmen vzbuzovalo velká očekávání a o to větší je následný pád. Na stříbrném plátně se umění krade každou chvíli, ať už obrazy, vázy nebo šperky, jenže tentokrát tím nejméně zajímavým způsobem. V Dannyho parťácích válcuje dostatečná nadsázka, humor i logičnost, Podfu(c)k vítězně sází na režijní rukopis Ritchieho a v neposlední řadě Loupež po italsku zajímavě mixuje žánry ve slušném dějovém tempu.

Dodatečné informace

Původní název:
Gambit (více)
  • Velká Británie Gambit
  • Velká Británie Como Possuir Lissu
  • Velká Británie Dől a moné
  • Velká Británie Entimotatoi apateones
  • Velká Británie Gambit - Una truffa a regola d'arte
  • Velká Británie Ladrões com Estilo
  • Velká Británie Prave mućke
  • Velká Británie Razbunare cu stil
Premiéra v ČR:
21. 3. 2013
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Velká Británie, USA
Čeština:
Gambit je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch