Lví král

70%
Lví král
Snímek Lví král od studia Disney, jenž režíroval Jon Favreau (Kniha džunglí), se odehrává v africké savaně, kde se narodil budoucí panovník všeho živého. Malý lví princ Simba zbožňuje svého otce, lvího krále Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Avšak ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar, původní následník trůnu, spřádá své vlastní, temné plány. Souboj o Lví skálu plný intrik, dramat a po nečekané tragédii skončí Simbovým vyhnanstvím. Za pomoci dvou nových přátel musí Simba dospět a stát se tím, kým je mu souzeno být. (Falcon)



Recenze: Lví král

Kinobox.cz
60%

Nikdy během filmu neudělá žádné vtipné gesto, nestoupne si na zadní nohy a nemá žádnou mimiku obličeje (kromě mluvení). Čekal jsem na konec písničky "Can You Feel The Love Tonight", protože jsem si pamatoval, že v původním filmu Pumbaa začne hystericky brečet, aby komediálně vyvážil předcházející doják. V novém filmu doják skončí a Pumbaa neudělá nic.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Lvího krále mám hrozně moc rád a na tuhle verzi od Jon Favreu jsem se dost těšil. Jsem tedy nakonec rád,že to dopadlo jako to dopadlo. Bál jsem se,že se vytratí kouzlo původního animáku,ale stále jsem ho z filmu cítil. Hodně se mluví o animaci,která je bezchybná a rád bych k tomu přidal jen to,že je to naprostá pravda. Je DOKONALÁ. Přes všechen ten digitál však dokážete cítit s hlavními hrdiny a prožíváte s nimi toto dobrodružství. Spokojenost.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
To muselo dát ale strašný práce vycvičit tolik zvířátek a přitom taková blbost..... :) A teď vážně, dokonalá animace, pohyby zvířat ale ještě nejsou stoprocentně reálné. Dokonalá hra světla a stínů a krásné scenérie. Je to téměř 100% remake a tak jsem se vlastně soustředil jen na animaci. Povedené.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
2
Původního Lvího krále považuju za perfektní disneyovský kýč - v dobrém slova smyslu. Šlo taky o první film, který jsem viděl v kině, takže s ním je pro mě spojená i určitá nostalgie. Na což ostatně Disney s touhle imitací sází. Horko ze stovek procesorů sálá z každé vteřiny, ale to je asi tak vše. Zbytek je unylý produkt, který už není ohromující, na to jsme si na fotorealistické CGI už moc zvykli, a netroufá si víc než opakovat něco, co bylo lépe vyřčeno dřív.

Dodatečné informace

Původní název:
The Lion King (více)
  • USA Lví král
  • USA The Lion King
Premiéra v ČR:
18. 7. 2019
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Lví král je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Lví král


Podobné


Powered byJustWatch