Profilový obrázek

JaraSlama

Komentáře 173

Od nejnovějších
  1. Milé laskavosti
    Milé laskavosti (2024)
    8
    **Kinds of Kindness** od Yorgose Lanthimose je film rozdělený do tří povídek, které zkoumají různé formy manipulace a podřízení. Jesse Plemons exceluje v hlavních rolích, kdy jeho postavy podléhají vlivům autorit, ať už jde o šéfa, manželku či náboženského vůdce. Každý příběh nabízí černý humor a absurditu, přičemž Lanthimos zkoumá lidskou touhu po ovládání a podivné morální hry. Film vyniká minimalistickým vizuálním stylem a tísnivou atmosférou, která diváka vtahuje do svého neobvyklého světa, plného perverze a temných lidských motivací.
  2. Nepřivolávej nic zlého
    Nepřivolávej nic zlého (2024)
    6
    Nepřivolávej nic zlého je americký remake dánského thrilleru, kde se Ben a Louise Daltonovi ocitají v nepříjemné situaci po návštěvě odlehlé farmy charismatického Paddyho a jeho rodiny. Režisér James Watkins buduje napětí postupně, soustředí se na psychologické hry a testování hranic hostů. Herecké výkony Jamese McAvoye, Scoota McNairyho a Mackenzie Davis jsou uvěřitelné a silné. I když film skvěle pracuje s atmosférou, v druhé polovině přechází k tradičnímu thrilleru, což narušuje jeho tempo. Přesto jde o solidní, zneklidňující podívanou.
  3. Past na myši
    Past na myši (2024)
    1
    Po vraždícím Medvídkovi Pú tu máme Mickey Mouse. Příběh sleduje vedoucího herny, který se po zhlédnutí prokletého filmu promění ve vraždící postavu s maskou Mickey Mouse, a začne pronásledovat teenagery uvnitř zařízení. Premisa slibuje buď děsivý, nebo vtipný zážitek, ale výsledek je žalostný. Scénář je plný klišé, herecké výkony jsou nevýrazné a napětí chybí. Prostředí herny, které by mohlo být zajímavé, je bez života, a vraždy se většinou dějí mimo kameru. Film se vleče, děj je chaotický a konec je stejně neuspokojivý jako celý zážitek. Past na myši je stejně blbý snímek jako jeho předchůdci. Co se také dalo čekat po takovém námětu.
  4. Beetlejuice Beetlejuice
    Beetlejuice Beetlejuice (2024)
    8
    Po 36 letech se Beetlejuice vrací na plátna s tím samým kouzlem, jako by čas ani neutekl. Tim Burton opět vytváří hravý svět plný morbidního humoru, kde stará známá Lydie (Winona Ryder) komunikuje se záhrobím, zatímco její dcera (Jenna Ortega) ji nenávidí. Vizuální stránka zůstává stejně okouzlující, kombinující oldschoolovou animaci, CGI a geniální masky. Michael Keaton v roli Beetlejuice je opět neodolatelný a jeho scény jsou absolutním gejzírem bizarní zábavy. Druhý Beetlejuice je drzý, zábavný a dostatečně bláznivý, aby fanoušky nadchl stejně jako před lety.
  5. Vrána
    Vrána (2024)
    3
    Nová Vrána bohužel nedosahuje kvality originálu z roku 1994 a působí jako zbytečný remake bez hlubšího porozumění předloze. Film postrádá emocionální hloubku a tajemnou atmosféru, přičemž ústřední romance mezi Ericem a Shelly je nevěrohodná a nefunguje. Režisér Rupert Sanders nedokázal přinést nic nového, a děj se mění v průměrný a předvídatelný příběh o pomstě s minimálním napětím. I přes slušnou vizuální stránku a účast českých herců film nenabízí důvod k sledování a působí spíše jako promarněná příležitost. Celkově jde o zklamání, které neosloví ani fanoušky původního filmu, ani nové diváky hledající kvalitní podívanou.
  6. Longlegs
    Longlegs (2024)
    8
    *Longlegs* se profiluje jako psychologický thriller spíše než tradiční horor, přestože atmosféra filmu je neustále napjatá. Film sleduje vyšetřovatelku (Maika Monroe) pátrající po sériovém vrahovi, přičemž režisér Oz Perkins staví spíše na budování atmosféry než na klasických lekačkách. Nicolas Cage tu exceluje v roli, která diváky udržuje v nejistotě, co je skutečné a co jen iluze. Film záměrně neodhaluje vše, což vytváří napětí, i když závěr může působit lehce nejasně. Přesto jde o vizuálně působivý a napínavý snímek, který stojí za zhlédnutí.
  7. Fakjů princezny
    Fakjů princezny (2024)
    4
    Fakjů princezny se odchylují od původní série a přináší ztřeštěnou komedii zasazenou do pohádkového světa. Dvě postavy z původní série, Chantal a Zeynep, se omylem ocitnou v pohádce, kde mluví vulgárně a chovají se jako závislačky na sociálních sítích. Film nabízí směs humorných i trapných scének, které se pohybují mezi vtipnými a nepovedenými momenty. I když je stopáž přetažená a příběh není silnou stránkou, film si dělá legraci z pohádkových klišé a nakonec se mu daří zaujmout svým neomaleným přístupem.
  8. Vetřelec: Romulus
    Vetřelec: Romulus (2024)
    7
    Vetřelec: Romulus režiséra Fedeho Alvareze nabízí skvělou atmosféru a vizuální zážitek s retro osmdesátkovým stylem, ale trpí pomalým rozjezdem a emocionální plochostí. Příběh sleduje skupinu dělníků, kteří se snaží uniknout z korporace Weyland-Yutani, ale snaha o fanservice převažuje nad originalitou, což snižuje napětí a překvapivost. Herecké výkony, zejména Cailee Spaeny, jsou výborné, ale film nepřináší výrazné inovace ani silné akční scény. Výsledek potěší fanoušky, ale nepřináší nic výrazně nového.
  9. Provokatéři
    Provokatéři (2024)
    3
    Provokatéři od Douga Limana jsou zoufale nepovedeným filmem, který selhává na všech frontách. Přestože na papíře sliboval styl nové Dannyho parťáci, realita je nudná a bez energie. Příběh o dvou zoufalcích, kteří se zapletou do zločinu, je nevýrazný a postavy působí nevěrohodně. Pokusy o humor zcela selhávají a dialogy jsou často improvizované a nejasné. Akční scény jsou nezajímavé a film jako celek působí jako prázdná, unavená produkce. Liman tak potvrzuje, že jeho nejlepší dny jsou zřejmě za ním, což činí Provokatéry zcela zapomenutelným zklamáním.
  10. Borderlands
    Borderlands (2024)
    2
    Borderlands od začátku nevzbuzoval velká očekávání, a bohužel naprosto selhal. Film je chaotický, nudný a postrádá jakoukoliv originalitu. Postavy jsou ploché a jejich motivace nejasné, což vede k tomu, že divákovi je úplně jedno, co se s nimi stane. I když vizuálně vypadá dobře a barvami nešetří, příběhově je to absolutní propadák. Ani kvalitní herecké obsazení to nezachrání, přestože pomineme fakt, že se na dané postavy tolik nehodí, a dílo tímto celkově působí zbytečně a nestojí za váš čas. Tato adaptace herní série by si zasloužila lepší zacházení, ale výsledkem je jen další zklamání.
  11. Past
    Past (2024)
    6
    Nikdy není dobrý signál, když distributor odmítne uspořádat novinářskou projekci a film před premiérou nemá žádné ohlasy. To je případ "Past", nového díla M. Night Shyamalana, režiséra známého svými geniálními koncepty a katastrofálními třetími akty. Děj filmu sleduje otce a dceru na koncertě, kde je otec odhalen jako hledaný sériový vrah. Zatímco první polovina exceluje v budování napětí a nabízí slušné výkony, druhá polovina selhává, když Shyamalan nedokáže situaci logicky vyřešit. Přes Hartnettovo skvělé herectví film zůstává thrillerem, který si užijete do poloviny snímku, přičemž vás druhá polovina zanechá zklamané.
  12. Harold a kouzelná pastelka
    Harold a kouzelná pastelka (2024)
    3
    Zachary Levi, známý z role Shazama, se nyní představuje jako Harold ve filmu "Harold a kouzelná pastelka". Adaptace dětské knížky Crocketta Johnsona míchá hraný a animovaný styl, kde dospělý Harold s kouzelnou pastelkou zažívá fantastická dobrodružství. Bohužel, film působí spíše jako Shazam. Leviho přehrávání a dětská naivita se rychle omrzí. Příběh je jednoduchý a předvídatelný a humor spíše infantilní. Co by se dalo vyzdvihnout, tak je určitě hravý vizuál. Film, který měl podnítit dětskou fantazii, končí jako spíše nevýrazná a zbytečně natahovaná podívaná, u které se nedá s jistotou říct, zda mladé diváky osloví.
  13. Operace Poštmistr
    Operace Poštmistr (2024)
    6
    Guy Ritchie v novém snímku nabízí historické akční drama, které však zůstává spíše průměrné. Henry Cavill, ačkoliv má charizma, je ve své roli slabě vykreslený a chybí mu hloubka. Film začíná dynamicky a slibně s charakteristickými ritchieovskými prvky, ale postupně se mění na rutinní záležitost, kde hrdinové plní úkoly bez jakýchkoli překážek či napětí. Ritchie se zdá, že zapomněl na to, co dělalo jeho filmy zajímavé, a výsledkem je akční snímek bez výrazné jiskry a emocionálního dopadu. Ministerstvo tak bohužel nedokáže naplnit očekávání a zůstává nenaplněným potenciálem.
  14. Rodinná aféra
    Rodinná aféra (2024)
    3
    Rodinná aféra přichází jako další v řadě typických romantických snímků s Hollywoodským nádechem, avšak bohužel s nedostatkem originality a překvapení. Zack Efron a Nicole Kidman tolik nefungují jako romantické duo a jejich postavy jsou zřetelně stereotypní. Efronova transformace z rozmazleného frajírka na milujícího muže je příliš rychlá a málo uvěřitelná, což narušuje vnitřní konzistenci filmu. I přes šarm Kathy Bates je Rodinná aféra spíše bezpečnou sázkou na jistotu, která nedokáže překročit žánrové mantinely a servíruje nepovedený humor a romantické klišé.
  15. Deadpool & Wolverine
    Deadpool & Wolverine (2024)
    9
    Deadpool 3 s Wolverinem je zábavný a energický sequel, který sází na osvědčenou chemii mezi Ryanem Reynoldsem a Hughem Jackmanem. Film pokračuje v typickém deadpoolovském stylu – spousta vtipů, akce a sebeironie. Dialogy a chemie mezi ústřední dvojicí zachraňují a definují celou podstatu snímku. Ačkoli film spoléhá, že divák viděl spoustu Marvel/Fox filmů, naráží také na samotné odkoupení před pár lety. Camea starých známých postav jsou dobře zakomponována, a přestože film nepřináší revoluci, je výrazně zábavnější než většina posledních MCU snímků. Je to tedy snímek, který Marvel fanoušci po tak strastiplné době potřebovali.
  16. V hlavě 2
    V hlavě 2 (2024)
    8
    Pixar se s druhým dílem V hlavě vrací s úspěchem, který překonal očekávání. Film utržil více než jednu a čtvrt miliardy a stal se nejúspěšnějším animákem studia. Vizuelně podobný svému předchůdci, přináší nové emoce. Přestože sleduje podobný vzorec jako první díl, cítíme zde menší inovativnost. Film se zaměřuje na pubertální problémy a důležitost přijetí sebe sama. Navzdory předvídatelnosti nabízí zábavnou a užitečnou podívanou pro jakoukoliv cílovku. Kouzlo jedničky se tedy nevytratilo, ale rozhodně nedosahuje stejných kvalit.
  17. Twisters
    Twisters (2024)
    7
    Hollywood se rád vrací k osvědčeným filmům, což často vychází. Twisters, pokračování po třiceti letech, je příkladem úspěšného návratu. Meteoroložka Kate se vrací do terénu s novým zařízením na boj proti tornádům a musí spolupracovat s internetovou celebritou Tylerem Owensem. Režisér Lee Isaac Chung vytvořil akční podívanou ve stylu devadesátek s efektními tornády a jasnými postavami. Glen Powell a Daisy Edgar-Jones mezi sebou mají jiskru, která příběh oživuje. Twisters nabízí solidní žánrovou zábavu ideální pro letní sezónu.
  18. MaXXXine
    MaXXXine (2024)
    8
    Režisér Ti West pokračuje ve své unikátní filmové tvorbě s MaXXXine, závěrečným dílem trilogie po filmech X a Pearl. Tentokrát sledujeme hrdinku MaXXXine, jak se pokouší prorazit v Hollywoodu, zatímco městem řádí sériový vrah. West se opět vyžívá ve vizuálních a žánrových hrátkách, tentokrát inspirovaných osmdesátými lety a béčkovými thrillery. Výsledkem je vizuálně agresivní a stylizovaný film, který se odlišuje od tradičních pokračování. MaXXXine je plná neonů, násilí a absurdního humoru, což může být pro diváky náročné, ale pro Westovy fanoušky jde o další unikátní zážitek.
  19. Vezmi mě na Měsíc
    Vezmi mě na Měsíc (2024)
    5
    Vezmi mě na Měsíc režiséra Grega Berlantiho je zklamáním pro fanoušky romantických komedií. Příběh sleduje marketingovou specialistku (Scarlett Johansson), která má oživit americký vesmírný program, přičemž se potýká s nesouhlasem šéfa NASA (Channing Tatum). Chemie mezi hlavními postavami je slabá a nucená romance nefunguje. Film se snaží být mixem komedie a historického dramatu, ale výsledkem je nevyvážený a kýčovitý zážitek. Přes pár světlých momentů a dobrý soundtrack se 131 minut vleče a celkový dojem zachraňuje jen Johansson. Film bohužel za váš čas příliš nestojí.
  20. Zatracená krvavá láska
    Zatracená krvavá láska (2024)
    5
    Ultra stylové trailery na Zatracenou krvavou lásku způsobily velké haló. Film se odehrává na zaprášeném maloměstě, kde Kristen Stewart jako Lou najde lásku v osvalené Jackie. Režisérka Rose přechází od body hororu přes thriller k romantice, což však vede k nekonzistentnímu zážitku. Scénář je předvídatelný, ale filmový jazyk nikoliv, což střídá vjemy příliš rychle. Ed Harris jako oslizlý otec však exceluje. Film buď extrémně baví, nebo unudí, závěr je absurdní, ale zapamatovatelný.
  21. Horizont: Americká sága
    Horizont: Americká sága (2024)
    7
    Čtyřdílný western Kevina Costnera, režiséra Tance s vlky, je ambiciózní projekt, do kterého vložil desítky milionů vlastních peněz. První díl trvá tři hodiny a končí ukázkou z druhého filmu, což může zklamat diváky, kteří čekali víc akce. Costnerův cíl je realisticky zobrazit počátky amerického osidlování, což znamená drsné a nepříjemné scény, které se střídají s melodramaty. Horizont je western, který chce obsáhnout všechny žánry, což vede k nejednotnému výsledku. I přes snahu nabídnout vše pro každého zatím chybí výrazné postavy a nezapomenutelné scény. Jako první díl to ale funguje, a to je hlavní.
  22. Policajt v Beverly Hills: Axel F
    Policajt v Beverly Hills: Axel F (2024)
    6
    Eddie Murphy se vrací jako Axel Foley, tentokrát s více životními zkušenostmi a fotrovskými vtipy. Přijíždí do Beverly Hills za dcerou, kterou kdysi opustil, aby ji ochránil před mafií. Film sází na nostalgii a připomíná staré dobré časy. Akční scény a humorné momenty jsou stejné jako dřív, což potěší fanoušky série. Nové postavy, jako Foleyho dcera a mladý policista, přinášejí čerstvý vítr, ale hlavní roli hraje stále nezastavitelný Murphy. Příběh je přesto spíše jednoduchou záminkou pro další dobrodružství starého známého hrdiny.
  23. Já, padouch 4
    Já, padouch 4 (2024)
    4
    Hollywood má úspěšné vzorce rád. Série Já, padouch se drží tohoto přístupu a nový díl není výjimkou. Gru a jeho rodina se ocitají v programu na ochranu svědků kvůli novému padouchovi Maximu La Mal. Zatímco známé legrační situace baví, film nepřináší nic nového. Děj a postavy jsou víceméně stejné jako v předchozích dílech, což může být zároveň výhodou i nevýhodou. Humor cílí na mladší publikum a film působí spíše jako sbírka krátkých epizod než soudržný příběh. Pokud vás předchozí filmy bavily, budete spokojeni, jinak vás čeká další nášup toho samého.
  24. Tiché místo: První den
    Tiché místo: První den (2024)
    6
    Prequel k Tichému místu sleduje příběh Sam, nadějné básnířky, kterou hraje Lupita Nyong'o. Sam tráví svůj život v hospicu a její svět se změní, když New York napadnou mimozemšťané citliví na hluk, jež známe z minulých filmů. Režisér Michael Sarnoski přináší působivé akční sekvence a apokalyptickou atmosféru, ale film trpí opakováním tichých scén a plížení, což vede k pocitu nudy. Navzdory silným hereckým výkonům Nyong'o a Josepha Quinna postavy a příběh nevyužívají potenciál nových prvků, což činí děj předvídatelným a neoriginálním. Celkově film nenabízí mnoho nového a opakuje známé motivy, což je škoda vzhledem k hereckému talentu a potenciálu příběhu.
  25. Motorkáři
    Motorkáři (2023)
    7
    Jeff Nichols se vydal na cestu k zfilmování života první generace jednoho motorkářského gangu. Motorkáři dýchají Amerikou v 60. a 70. letech a obsazují k tomu Toma Hardyho a Austina Butlera. Film, inspirovaný fotoknihou Dannyho Lyona, trpí více romantickým než badass příběhem a absencí dramatického oblouku, ale postavy jsou uvěřitelné a dobře zahrané. I když by příběh mohl být silnější, Nichols zachytil rebelského ducha všech motorkářů, což bude bavit i lidi, kteří touto mašinou nejsou okouzleni.
  26. Mizerové: Na život a na smrt
    Mizerové: Na život a na smrt (2024)
    6
    Když se v roce 2020 vrátili Mizerové s třetím filmem, šlo o úspěch, který si zasloužil pokračování. Mike a Marcus se ve čtvrtém díle ocitají v komplikovanější situaci a stávají se zločinci na útěku. I přes zábavné špičkování a cool akční scény působí čtyřka vyčerpaně a vsází příliš na nostalgii a flashbacky. Nové postavy nepřináší mnoho zajímavého a zápletka je slabá. I když akce je stále atraktivní, čtvrtý díl je nejslabší v celé sérii.
  27. Furiosa: Sága Šíleného Maxe
    Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024)
    8
    Vzpomínáte si na obavy, že George Miller nezvládne čtvrtého Šíleného Maxe, a následné nadšení po Zběsilé cestě v roce 2015? Furiosa: Sága Šíleného Maxe, prequel k Zběsilé cestě, přináší zcela odlišný příběh. Tentokrát se Miller zaměřuje více na postavy a svět než na akci. Sledujeme Furiosu od dětství, jak se učí přežít ve světě násilí a šílenství. Anya Taylor-Joy září jako dospělá Furiosa, přinášející Millerovu vizi silné ženské hrdinky. Furiosa sice nenabízí tolik akce jako předchůdce, ale stále přináší fascinující a originální pohled na postapokalyptický svět.
  28. Imaginární přátelé
    Imaginární přátelé (2024)
    5
    John Krasinski po úspěšných hororech Tiché místo natočil rodinný film Imaginární přátelé, který ale nedosahuje stejných kvalit. Příběh o dívce Bea, která vidí imaginární kamarády ostatních dětí, má zajímavý námět, ale Krasinski jej nedokáže rozvinout do něčeho poutavého. Film se vizuálně snaží připomínat animované hity jako Příšerky s.r.o., ale chybí mu originalita a humor. Namísto toho se příliš zaměřuje na dojemné momenty, což může být pro děti nudné. Navzdory roztomilým postavičkám a hvězdnému obsazení v dabingu je Imaginární přátelé banální a postrádá zábavnost.
  29. Vrah naoko
    Vrah naoko (2024)
    7
    Minulý rok se srovnávaly první reakce na Fincherova Zabijáka s Linklaterovým Hit Manem, oba filmy o nájemných vrazích. Fincherův thriller překvapil jednoduchostí, zatímco Hit Man bavil kritiky lehkostí a skvělými hereckými výkony. Osobně stojím za Fincherem, ale Hit Man je povedená jízda, která funguje naplno. Film vypráví o profesorovi psychologie Garym Johnsonovi, který se stává falešným nájemným vrahem. Chemie mezi Glenem Powellem a Adrií Arjonou je výborná, příběh napínavý a romcom skvěle odsýpá. I přes drobné nedostatky film baví a potvrzuje Powella jako vycházející hvězdu.
  30. Cizinci: Kapitola 1
    Cizinci: Kapitola 1 (2024)
    4
    The Strangers Rennyho Harlina je remake hororu z roku 2008, který se snaží navázat na atmosféru domácího teroru, ale přináší málo nového. Film sleduje mladý pár  v opuštěném domě, kde jsou pronásledováni třemi maskovanými vrahy. Zatímco originál vynikal plíživou atmosférou a anonymitou útočníků, remake trpí nedostatkem logiky a zbytečnými rozšířeními zápletky. Herecké výkony jsou solidní, ale film postrádá hloubku a inovaci, což vyvolává obavy, že plánovaná trilogie bude jen opakováním toho, co už jsme viděli.
  31. Tarot
    Tarot (2024)
    3
    Film Tarot se odehrává kolem skupiny vysokoškoláků, kteří narazí na tajemný sklep s tarotovými kartami. Navzdory slibnému námětu se film potýká s plošnými postavami a předvídatelnými hororovými klišé. Rating PG-13 omezuje potenciál děsu, ačkoliv se snaží vytěžit maximum. Režijní debut Spensera Cohena a Anny Halberg nabízí kvalitní osvětlení a praktické efekty, ale výsledný dojem kazí laciné lekačky a nelogičnosti. Tarot se snaží evokovat starodávnou atmosféru, ale působí spíše povrchně a neoriginálně.
  32. Back to Black
    Back to Black (2024)
    5
    Další hudební životopisný snímek, kde je Amy zobrazena jako talentovaná dívka s problémy, ale bez tvrdých drog a se starostlivým otcem. Marisa Abela se snaží, ale chybí jí hrany skutečné Amy. Film nabízí povrchní napodobení bez skutečného prožitku, sklouzává k stereotypům a zjednodušením. Back to Black je další z podprůměrných hudebních životopisů, které by měly raději zůstat v zapomnění.
  33. Garfield ve filmu
    Garfield ve filmu (2024)
    4
    Garfield patří mezi značky, které spolehlivě lákají diváky do kin. Známé postavy a světy se lépe prodávají, zvláště když diváci vybírají pečlivěji. Děti se patrně pobaví díky barevnému a neškodnému humoru, ale dospělí nebudou nadšeni. Chris Pratt a Samuel L. Jackson by mohli originální znění pozvednout, ale český dabing to nedokáže. Film sází na zaměnitelný humor a postrádá klasický garfieldovský sarkasmus. I tak může malým divákům udělat radost, zatímco dospělí si mohou zdřímnout.
  34. Havěť
    Havěť (2023)
    5
    Obchod s cizokrajnými živočichy je lukrativní byznys, ale někdy se to může zvrtnout. Francouzský horor Havěť, režiséra Sébastiena Vanička, nabízí mrazivý pohled na invazi smrtelně jedovatých pavouků v činžovním domě. Klaustrofobické prostředí a atmosféra strachu z pavouků fungují výborně, i když film trpí pomalým začátkem a několika logickými nedostatky. Přesto je Havěť napínavým a kvalitním hororem, který zaujme nejen fanoušky osminohých zabijáků.
  35. Království Planeta opic
    Království Planeta opic (2024)
    8
    Návrat ságy o Planetě opic v podobě filmu Zrození planety opic přinesl nečekaný úspěch a odstartoval chválenou filmovou sérii. Nový protagonist Noe vede diváky na dobrodružnou cestu za záchranou světa, čelícímu nátlaku přírody a opicí vlády. Režisér Wes Ball dokázal vytvořit poutavý film, který oslavuje kreativitu a narativní strukturu původní série. I přes mnohé kvality však trpí nedostatkem prostoru pro vedlejší postavy a některé logické díry ve finálním závěru. Nicméně Království Planeta opic stále nabízí kvalitní zábavu a slibuje zajímavé pokračování této ceněné filmové ságy.
  36. Stovky bobrů
    Stovky bobrů (2024)
    10
    Stovky bobrů režiséra Mikea Cheslika jsou vzduchem osvěžujícím současný filmový svět. Spojují různé styly a nápady do unikátního příběhu, který nabízí nejen zábavu, ale i inspiraci. Film se odvážně vyrovnává s klasickými žánry a nabízí divákům širokou škálu emocí. Jeho vizuální stránka je působivá a připomíná díla velkých mistrů kinematografie. Stovky bobrů jsou oslavou tvůrčí svobody a důkazem toho, že dobrý film není pouze otázkou velkých rozpočtů. Jsou inspirací pro Hollywood, aby se otevřel novým myšlenkám a odvážněji experimentoval ve svých tvůrčích rozhodnutích.
  37. Medvídek Pú: Krev a med 2
    Medvídek Pú: Krev a med 2 (2024)
    2
    Loňský nezávislý horor Medvídek Pú: Krev a med sliboval mnoho, ale nakonec z něj vyšla naprostá zbytečnost. Režisér Rhys Waterfield se pokusil využít postavy z literární klasiky A. A. Milneho, ale výsledek byl fiaskem. Marné masky herců, slabý herecký projev a absurdní logické díry dělají z druhého dílu tohoto "díla" opravdovou tragédii. Dokonce i snaha dodatečně vysvětlit příběh nedokázala zachránit film před jeho hlubokým propadem. Jediným pozitivem může být intenzivnější násilí, které však nedokáže zakrýt hrubé nedostatky. Představa třetího dílu vyvolává obavy z další katastrofy.
  38. Kaskadér
    Kaskadér (2024)
    8
    David Leitch udělal akčnímu žánru službu, když natočil Johna Wicka, Deadpoola 2, nebo Bullet Train. Teď se s Kaskadérem vrací k oživení akčního filmu. Film kombinuje detektivku, lehký nadhled, romantiku a poctu kaskadérům. Gosling a Blunt tvoří skvělý pár, a i když se příběh může zdát cheesy, jejich chemie dělá z Kaskadéra zábavnou romantickou komedii. Leitch se vyblbnul s akčními scénami, které působí velkolepě a bezprostředně. Detektivní linka není složitá, ale s nízkými očekáváními se snadno chytíte do kouzla filmu. Kaskadér je zábavný, akční a překvapivě dojemný film, který zaujme všechny typy diváků.
  39. Boy Kills World
    Boy Kills World (2023)
    7
    Boy Kills World patří mezi nové filmy, které oživují akční žánr. Kombinuje zběsilou videoherní akci, klasické osmdesátkové snímky o solitérním mstiteli a komediální šarm. S producentem Samem Raimim a relativně neznámými herci, film přináší akční komiksárnu pro dospělé s ostrým násilím a originálním humorem. Bill Skarsgård exceluje v roli hlavního hrdiny, který je zároveň hluchoněmý a jehož hlas pochází z oblíbené videohry z mládí. Boy Kills World je odvážná a bizarní jízda, která zaujme diváky se znalostí akčního filmu a videoher. Navzdory drobným nedostatkům v přechodech mezi žánry film zůstává zábavný a originální díky svému směšnému a akčnímu stylu.
  40. Rivalové
    Rivalové (2024)
    9
    Luca Guadagnino předvádí svůj talent ve filmu Rivalové, kde sledujeme soupeření tenistů Arta a Patricka a jejich vztahy s bývalou šampionkou Tashi. Film nabízí živé postavy, strhující záběry z tenisového kurtu a skvělý soundtrack od Trenta Reznora a Atticuse Rosse. Dynamika vztahů přispívá k rozmanitosti filmu, a i finále zůstává v duchu zbytku, prohlubujíc charaktery postav prostřednictvím flashbacků. Guadagnino umí bavit i provokovat publikum, čímž se Rivalové stávají vzácným klenotem v současném mainstreamu.