Profilový obrázek

JaraSlama

1 971

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Opičí muž
    Opičí muž (2024)
    8
    Režisérský debut Deva Patela není jen další akční film. Skrze příběh o pomstě, bolesti minulosti a hledání identity nás Patel zavede do temného a komplikovaného světa, který není jen jednoduchou revenge story. Film přináší pestré vizuální ztvárnění a šikovně dávkovanou akci, která střídá emocionální momenty. I když postavy jsou trochu ploché a příběh by mohl mít peprnější zápletku, struktura filmu nabízí jedinečný zážitek, který zahrnuje jak intelektuální pohyb nad symbolikou, tak akční vyvrcholení, jež si hrdina „zasloužil“. Navzdory možným nedostatkům se jedná o odvážný a osvěžující debut, který nás zanechává netrpělivě očekávající další Patelův projekt.
    Krotitelé duchů: Říše ledu
    Krotitelé duchů: Říše ledu (2024)
    4
    Nová pokračování slavného filmu se někdy nevydaří tak, jak bychom si představovali. Navzdory solidnímu vizuálu a akci film ztrácí směr, přehnaně se spoléhá na nostalgii a zapomíná na vlastní příběh a postavy. Vrácení se k původním hrdinům a ikonickým momentům působí spíše jako sestříhaný výběr starých scén než jako nové dobrodružství. I přes přítomnost starých tváří film nedokáže udržet pozornost, a nakonec se zdá, že je spíše souborem starých herců, než novým dílem série. Možná by bylo lepší nechat minulost za sebou a vydat se novými cestami.
    Godzilla x Kong: Nové impérium
    Godzilla x Kong: Nové impérium (2024)
    5
    Tento film pokračuje v trendu MonsterVerse směrem k víc akci a méně děje, což může některé diváky zklamat. Nicméně, pokud hledáte jednoduchou a zábavnou pohádku s obřími monstry, může se vám líbit. Režisér Adam Wingard se rozhodl jít rovnou na věc, a tak se od začátku točí hlavně kolem obřích bitev mezi Godzillou a Kongem. Výsledné bitky jsou vizuálně impozantní a dobře zpracované, což dodává filmu poutavost. Na druhou stranu, scény s lidskými postavami jsou slabší a někdy příliš vysvětlující, což působí rušivě. Celkově je to však solidní jednoduchá podívaná pro fanoušky akčního žánru, která se nesnaží být nic víc než jednoduchou zábavou.
    Neposkvrněná
    Neposkvrněná (2024)
    4
    Horor, který se snaží využít přítomnost Sydney Sweeney k něčemu víc než jen průměrnému. Příběh sleduje mladou Američanku Cecílii, která vstoupí do italského kláštera a brzy se ocitne ve strašidelné situaci, kdy zjišťuje, že je těhotná a klášterní zdi skrývají temné tajemství. I přes atmosféru, napětí a Sydney Sweeney jako Cecílii nedokáže film plně využít svůj potenciál. Scénář zůstává slabý a nedostatečně vypracovaný, a občasné odbočky do příliš explicitního násilí ruší jinak duchovní a psychologický tón filmu.
    Ricky Stanicky
    Ricky Stanicky (2024)
    5
    Peter Farrelly se vrací k nízké legraci ve filmu Ricky Stanicky, který představuje zábavný, ačkoliv poněkud nedodělaný návrat k jeho komediálním kořenům. Příběh sleduje tři kamarády, kteří si vymyslí fiktivního přítele, aby mohli svádět průšvihy. Když se však musí postarat o toho "přítele" v realitě, věci se začnou komplikovat. John Cena jako hlavní hvězda filmu překvapivě exceluje a přináší na plátno zajímavou dynamiku. Ostatní postavy jsou však spíše nevýrazné a nezapamatovatelné. Technicky film působí nedotaženě a některé scény se jeví odflákle. I přes své nedostatky je však snímek příjemnou a lehkou komedií, která nabízí dostatek zábavy, zejména pro ty, kteří si rádi odpočinou u trhlejšího humoru.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+1

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+1