Beetlejuice Beetlejuice

74%
Beetlejuice Beetlejuice
Delia, Lydia a Astrid Deetz představují tři generace žen z jedné rodiny. V důsledku rodinné tragédie se přestěhují do domu ve Winter River, kde Lydia bydlela jako dospívající. Její dcera Astrid, neznalá rodinné historie, omylem otevře bránu do záhrobí a přivolá bio-exorcistu Beetlejuice. A trable začínají nanovo… Film Beetlejuice Beetlejuice je přímým pokračováním stejnojmenného hitu z roku 1988, kterým Tim Burton představil světu svou originální výtvarnou poetiku. Titulní strašidlo opět ztvárnil Michael Keaton.



Recenze: Beetlejuice Beetlejuice

Kinobox.cz
70%

Tim Burton dokazuje, že to v sobě pořád částečně má. Druhý Beetlejuice je jeho návratem ke kořenům a do správně přepálené formy, v níž hýří nápady, humorem a nezaměnitelným vizuálním citem, jenž konečně zase funguje. Michael Keaton a Catherine O'Hara se utrhli ze řetězu a i přes zmatený příběh s pomalejším rozjezdem tu máme zaděláno na feel-good film podzimu. Návrat do nejlepší formy to není, kdyby se ale Burton udržel v podobné kondici i v dalších filmech, nikdo se zlobit nebude.


Motinski
Motinski
7 513 bodů
5
Burton rozohráva na krátkej stopáži viac liniek ako by som čakal. Hlavne v prvej polovici to na mňa nepôsobilo úplne dobre. Celý príbeh mi prišiel nejak na silu pozliepaný dokopy len aby mohlo vzniknúť pokračovanie známej klasiky. Monica Bellucci vo finále ostala nevyužitá a aj dianie okolo Jenny Ortegy je na koniec trochu moc useknuté. Stále ma bavilo zobrazenia sveta mŕtvych, Elfmanova hudba, Dafoe vo vedľajšej úlohe a Keaton si to aj vo vyššom veku užíva, no režisérov návrat do formy sa týmto u mňa nekoná.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 920 bodů
7
Hravé, milé, hodně prostoru věnované záhrobnímu světu, který je především hravý. Naprosto nechápu, proč je film avizován též jako horor, protože je to pořád pohádka pro dospělé, kdy dřív, než zajde do tuhého, už nám Burton řekne, že je to v pohodě. Je to především laskavý film o rodinné soudržnosti
Renfield
Renfield
2 914 bodů
7
Po scénáristické stránce stejně nedotažené jako jednička, pocitově ovšem lepší. Možná udělá své i to obyčejné zjištění, že se Tim Burton (snad) znovu našel. Beetlejuice Beetlejuice je plný povedených praktických efektů a černého humoru, v což jsem už nedoufal. Svět mrtvých je návratem do známých reálií, ale není pouhou recyklací, třeba nabídne hned několik nových postav, které jsou však zároveň největším "problémem" filmu. Willem Dafoe jako Wolf Jackson zasloužil podstatně větší prostor a mrtvá nevěsta Delores Monici Bellucci nějaký zásadnější závěr, takhle její posmrtné vysávání vyšumí. Pravdou je, že za fantastickou svatební scénu její působení stálo, současně to však podtrhuje výše zmíněné. Podobně neortodoxně Burton naloží i s možnou romantickou linií pro mladé, je však škoda, že se věci kolem Astrid začnou dít zbytečně pozdě. Ale zase, za ten hřejivý závěr to stálo. A to jsem si u něj říkal, "to si snad dělá...". Dělal.


Dodatečné informace

Původní název:
Beetlejuice Beetlejuice (více)
  • USA Beetlejuice Beetlejuice
  • USA ビートルジュース 2
  • USA Beetlejuice 2
  • USA Beetlejuice 2.
  • USA Beterböcek 2
  • USA Bitelchús 2
  • USA Bitelchús Bitelchús
  • USA Os Fantasmas se Divertem 2
  • USA Σκαθαροζούμης 2
  • USA Битлджус 2
Premiéra v ČR:
5. 9. 2024
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Rozpočet:
100 mil. USD
Tržby:
267,27 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Beetlejuice Beetlejuice


Podobné