Kdo mohl hrát v největších filmech roku 2013 a nakonec mu role proklouzla mezi prsty? (Část II.)

Kdo mohl hrát v největších filmech roku 2013 a nakonec mu role proklouzla mezi prsty? (Část II.)
11. Ben Affleck byl původně obsazen do role Toma Buchanana ve Velkém Gatsbym. Roli si nakonec zahrál Joel Edgarton (ve výběru byli dále Bradley Cooper a Luke Evans). Roli Carey Mulligan - Daisy Buchanan – zase mohly hrát Amanda Seyfried, Rebecca Hall, Rachel McAdams, Keira Knightley, Blake Lively, Abbie Cornish, Michelle Williams, Natalie Portman, Eva Green, Anne Hathaway, Olivia Wilde, Jessica Alba a Scarlett Johansson.
kdo-mohl-hrat-v-nejvetsich-filmech-roku-2013-a-nakonec-mu-role-proklouzla-mezi-prsty-cast-ii
12. V původním scénáři hitu Podfukáři pracovali tvůrci s výrazně starším obsazením. Hlavní role měli hrát herci Philip Seymour Hoffman, Jim Carrey, Hugh Grant, Sacha Baron Cohen a Colin Firth. Poté, co se rozhodlo o omlazení, byla Amandě Seyfried nabídnuta role, kterou získala Isla Fisher a Jakeu Gyllenhaalovi postava detektiva, jehož si zahrál Mark Ruffalo.
Dave Franco, Woody Harrelson, Isla Fisher, Jesse Eisenberg
| BontonFilm
13. Tom Cruise byl zvažován pro roli Idrise Elby v Pacific Rim.
kdo-mohl-hrat-v-nejvetsich-filmech-roku-2013-a-nakonec-mu-role-proklouzla-mezi-prsty-cast-ii-1
14. Role Emmy Watson v Apokalypse v Hollywoodu byla původně napsána na tělo Mile Kunis, ta ale bohužel nakonec neměla na natáčení snímku čas. Ve filmu si mohl zahrát i Hermiony kamarád Harry, ale ten účast odmítl.
kdo-mohl-hrat-v-nejvetsich-filmech-roku-2013-a-nakonec-mu-role-proklouzla-mezi-prsty-cast-ii-2
15. Původně měli 2 zbraně tasit komici Owen Wilson a Vince Vaughn.
Mark Wahlberg, Denzel Washington
16. Pro roli syna Johna McClanea v páté Smrtonosné pasti byli zvažováni následující herci: Aaron Paul, Liam Hemsworth, James Badge Dale, Paul Walker, Ben Foster, Milo Ventimiglia a Paul Dano.
Jai Courtney, Bruce Willis
Smrtonosná past: Opět v akci
17. Mark Wahlberg a Christian Bale měli původně hrát ve Zmizení role Jakea Gyllenhaala a Hugha Jackmana. Místo toho natočili drama Fighter.
Zmizení
18. Gillian Jacobs se ucházela o hlavní roli v krvavém remaku Evil Dead, na konkurzu ale prohrála s Lily Collins. Ta nakonec sama paradoxně musela z projektu pro nedostatek času odstoupit a byla nahrazena Jane Levy.
Lesní duch
19. Chris Evans a Joseph Gordon-Levitt se ucházeli o roli ve Vlkovi z Wall Street. Pokud jde o dámy, Blake Lively, Rosie Huntington-Whiteley, Teresa Palmer a Amber Heard byly kandidátkami na postavu Naomi, jíž nakonec získala Margot Robbie. Julie Andrews si mohla zahrát tetu Emma.
kdo-mohl-hrat-v-nejvetsich-filmech-roku-2013-a-nakonec-mu-role-proklouzla-mezi-prsty-cast-ii-3
20. Chloe Moretz nebyla první volbou studia pro novou Carrie. Napřed byla oslovena Shailene Woodley, ta však part odmítla. Haley Bennett, Emily Browning a Lily Collins byly dalšími adeptkami. Jednu dobu byla kandidátkou na roli matky Jodie Foster. Nakonec si ji zahrála Julianne Moore.
kdo-mohl-hrat-v-nejvetsich-filmech-roku-2013-a-nakonec-mu-role-proklouzla-mezi-prsty-cast-ii-4