Jaimie Alexander se vážně zranila při natáčení komiksového hitu Thor: Temný svět, když uklouzla na kovovém schodišti a spadla z něj na zem. Výsledkem hrozivého pádu byla vyhřezlá ploténka, naštípnutých 11 obratlů, vykloubené levé rameno a natržený rombický sval na zádech u levé lopatky. Slušný seznam na jeden pád. Jaimie může hovořit o obrovském štěstí, že nemá žádné trvalé následky a že chodí zase po svých. "Pršelo, byla tma, bylo asi 5 hodin ráno, šla jsem dolů po kovovém schodišti a uklouzla," uvedla sama Jaimie pro New York Post. "Přes měsíc jsem nemohla natáčet."
Dalším, kdo zažil během natáčení své, je John Abraham - bollywoodský herec, jehož během natáčení postřelil jeho herecký kolega Anil Kapoor. Během scény na sebe měli herci střílet ze vzdálenosti zhruba 5 metrů. Tým připravující zbraně selhal v okamžiku, kdy se filmaři rozhodli, že vzdálenost zmenší jen na metr a půl, což se stalo herci málem osudným. Z této vzdálenosti totiž může být smrtící i slepý náboj. Střela naštěstí herce minula a pouze ho poranila ze strany na krku. Zajímavostí je, že filmaři scénu již neopakovali a ve snímku Shootout at Wadala je tak, jak se stala na place.
Ve snímku Podfukáři se zbraně příliš neobjevují, zato kouzelnické triky jsou přímo dechberoucí. Všem jistě utkvěla v paměti scéna, kdy se Isla Fisher ponoří do vodní nádrže, je připoutána řetězy a musí utéct dříve, než se na ni vylije nádrž plná piraní. A právě tato scéna, mohla být pro herečku tou poslední. Isla šla do scény sama a během této sekvence se málem utopila. "Ten řetěz se zasekl, plavala jsem na dno, nemohla jsem nahoru," uvedla herečka. "Všichni si mysleli, jak skvěle to hraji a já se skutečně topila. Nikdo si neuvědomil, že skutečně bojuji." Fisher se naštěstí vyprostila pomocí rychlého odjištění na poutech a z vody jí pomohl jeden z kaskadérů.
Podfukáři | Summit Entertainment
Ovšem ani tvrdí chlapi se nevyhnou šrámům. Před pár lety se celý svět v bavil u fotografie, kdy se v jednom nemocničním pokoji sešli Sylvester Stallone a Arnold Schwarzenegger, které čekala operace ramene. Později se do nemocnice během natáčení Expendables 3 málem podíval Jason Statham. Během jedné z akčních scén, kdy Jason řídil náklaďák, mu praskly brzdy a herec se i s autem zřítil do Černého moře a málem se utopil. Naštěstí ho zachránily jeho plavecké/potápěčské zkušenosti a herec nakonec z vozu v pořádku vyplaval. "Natáčeli jsme kaskadérský kousek, kdy Jason řídil náklaďák. Ale auto nezastavilo a šlo přes molo přímo do Černého moře i s Jasonem. Byl ve vodě, v tom náklaďáku. Začali jsme vyšilovat, všichni křičeli. On najednou vyplaval, zatímco náklaďák klesnul ke dnu. Jason Statham je skutečný hovado," uvedl na adresu (ne)postradatelného kolegy Terry Crews.
Jason Statham v Expendables: Postradatelní 2
Halle Berry vypadá jako něžná květinka, ale ani ona se v posledních letech nevyhnula pořádným modřinám. Pro snímek Tísňová linka natáčela scénu, během níž spadla velmi tvrdě na betonovou podlahu a udeřila se do hlavy. Halle upadla do bezvědomí, natáčení bylo na celý den přerušeno a herečka odvezena do nemocnice, kde lékaři naštěstí nezjistili žádná vážná zranění.
No a tím posledním, kdo potřeboval zásah lékařského týmu během natáčení, nebyl nikdo jiný, než Johnny Depp. Konkrétně se tak stalo u snímku Osamělý jezdec, kdy se Johnnymu při jízdě na koni uvolnilo sedlo a zvíře pak sotva se držícího herce vláčelo přes 20 metrů. "Můj kůň se rozhodl přeskočit několik překážek. Stále jsem se ho držel jako idiot a snažil jsem se dostat znovu do sedla a pak jsem se musel rozhodnout, jestli se pustím a sám si natluču nebo počkám, až mi kopyto rozrazí hlavu. Rozhodl jsem se pustit a to zvíře zvedlo přední nohy a minulo mě," uvedl na adresu daného incidentu Johnny.
Tak co myslíte, stálo - vzhledem ke kvalitě výsledných filmů - hercům riziko skutečně za to? A oceňujete, když slavné tváře co nejméně využívají kaskadéry a dělají náročné scény sami? Vyjádřete se v diskuzi pod článkem!