Dokáže hvězda Star Wars nahradit drsného Washingtona? Známé postapo se dočká seriálu

Dokáže hvězda Star Wars nahradit drsného Washingtona? Známé postapo se dočká seriálu
Kniha přežití | Warner Bros.
Děj filmu se odehrával přibližně tři dekády po jaderné apokalypse a představil svět snímaný bledě oranžovými filtry, kde zbytky lidského společenství žijí v kulisách na pomezí westernu a Šíleného Maxe. Eli je samotářem s důležitým posláním, jenž se dostane do křížku s šíleným vůdcem města Carnegiem (Gary Oldman), před jehož vražednými gangy prchá spolu s dívkou Solarou (Mila Kunis).
Kniha přežití
Kniha přežití
63%
Ve stylově vyhlížející dystopii si zahráli také Michael Gambon či Ray Stevenson, a přestože kritici nejásali, osmdesátimilionový projekt svůj rozpočet v kinech zdvojnásobil. Chystaný prequel, který se momentálně nabízí ke koupi pro distribuci, tak rozšíří velký katalog seriálů s postapokalyptickými náměty. Donedávna jim vládl Westworld, loni převzala žezlo videoherní adaptace The Last of Us a letos se ji pokusí překonat konkurenční Fallout od Amazonu.
Boyega na projektu spolupracuje se scenáristou filmu Garym Whittou i s původními režiséry. Bratři Hughesovi natočili kriminální drama Hrozba společnosti (1993) a historickou detektivku Z pekla (2001), ale po vlažném přijetí Knihy přežití se jejich tvůrčí cesty rozdělily. Albert loni režíroval spin-off Johna Wicka Hotel Continental, Allen se chopil thrilleru Zlomené město (2013).
John Boyega
John Boyega | Lucasfilm Ltd.
Hlavní tváři však bude Boyega, jenž má se sci-fi bohaté zkušenosti. Proslavil se svéráznou žánrovkou Útok na věžák (2013), která má dostat pokračování, poté obdržel úlohu Finna v Disneyho trilogii Star Wars. Talent prokázal především v drsném dramatu Černobílá spravedlnost (Detroit) z roku 2017 nebo v thrilleru Breaking (2022). Jeho herecká hvězda však spíš slábne a Kniha přežití ji může v rukách vhodného distributora a kvalitních tvůrců nakopnout.
Seriálu se podle všeho nedočkáme dřív než ve druhé polovině příštího roku, kdy může být popularita jeho tematiky díky druhé řadě The Last of Us ještě živější. Děj by se dle prvních informací měl odehrávat těsně po jaderné katastrofě (a možná přímo během ní), přičemž Eliho poslání, jeho odhodlanost a bojové zkušenosti lákají na záživnou backstory.
zdroj: Collider