Z pekla

73%
Z pekla
Z pekla - zpáteční adresa dopisu, který napsal Rozparovač, vypráví o lidech, kteří jsou v pekle a pokoušejí se přežít nejsvízelnější okolnosti. Příběh pěti zbídačelých prostitutek, které pojí čím dál tím užší přátelství, neboť jejich kruhy terorizuje strašlivý vrah. Mary Kellyová, Kate Eddowesová, Liz Strideová, Dark Annie Chapmanová a Polly žijí na okraji společnosti, vydělávají si svými těly na nuzné živobytí ve společnosti, která je současně zostouzí i živí. Monstrum je chce připravit o jediné jejich vlastnictví: o existenci.



Pete69
Pete69
29 796 bodů
7
Nevšední podání příběhu Jacka rozparovače. Pěkně temné a se skvělým Johnnym Deppem. Film má pěknou atmosféru a silné stránky, ale i hlušší místa. Natočeno je to moc pěkně, ale nevyhnul jsem se chvilkám, kdy jsem se nudil. Celkově je to více než nadprůměrná záležitost - 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Ve viktoriánské éře v Londýně  vyšetřuje inspektor Fred Abberline vraždy, které má podle všeho na svědomí Jack Rozparovač. Snímek na základě vcelku obsáhlého komiksu Alana Moorea, který vyšel i u nás, a který je vysoce ceněn. Přepsat dějství do filmu rozhodně nebylo nic jednoduchého, ale tvůrci se snažili seč mohli a tak tu máme co máme. Od komiksu očekávaně hodně daleko, ale myšlenka je zachována. Peklo je hrůza lidské mysli. Pohled na obludnost takové myšlenky je mnohem děsivější, než jakákoliv fyzická deformace. A přesně taková je i atmosféra ve viktoriánském prostředí. Šílenství, drogy, zavádějící loajalita a náboženský fanatismus. Takové je temné prostředí děsivého příběhu, který nenechává mnohé spát. Johny Depp v roli inspektora Abberlineho podává mimořádný výkon a dá se říci, že v takovéto pozici ho ještě vidět nebylo. Snímek ve své době budil právě vlivem komiksové předlohy docela rozporuplný dojem, ale dá se říci, že čím je starší, tím je uzrálejší. Příběh je založen na teorii skutků známých zločinů Jacka Rozparovače a tak už záleží jen na divákovi, co si z toho vezme. Filmový děsivý zážitek však zasvěcené diváky určitě.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nevim, čim to je, ale tenhle film mě nebavil. To, že je Johny vždy skvělý nepopírám, ale stejně to film nezachránilo. Možná je to i českým dabingem, díky kterému jsem hned věděl, kdo je vrah. Celkově mi ale nesedla celá atmosféra. Vše se tu tváří neuvěřitelně temně a strašidelně, ale je až moc vidět, že se to tak jen tváří. Průměrná podívaná na jedno použití. 50%


Dodatečné informace

Původní název:
From Hell (více)
  • Velká Británie Z pekla
  • Velká Británie From Hell
  • Velká Británie Jack
Premiéra v ČR:
3. 1. 2002
Země původu:
Velká Británie, USA
Čeština:
Z pekla je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch