Články

Recenze

  1. Recenze: Dopisy pro Julii
    Recenze1. 7. 2010
    Recenze: Dopisy pro Julii

    Malebné prostředí Itálie, líbivá hudba a mladý pár z New Yorku v podobě Gaela Garcii Bernala a Amandy Seyfried jedoucí si na předsvatební cestu potvrdit svou lásku do Verony. Ideální ingredience k vytvoření letní romatické komedie? Možná. To by ale tvůrci nesměli přidat několik lžic patosu a na závěr půl kila cukru.

  2. Recenze: Twilight sága - Zatmění
    Recenze29. 6. 2010
    Recenze: Twilight sága - Zatmění

    Očekávaný třetí díl Twilight ságy konečně přichází do českých kin. Změnilo se oproti předchozím dvěma dílům něco, nebo se jede stále ve stejných kolejích?

  3. Recenze: Domina (TV film)
    Recenze27. 6. 2010
    Recenze: Domina (TV film)

    Podporovala charitativní projekty ve městě, teď ji našli zardoušenou v kostýmu dominy na zubařském křesle týrané manželky tajemníka místního městského úřadu. Michal a Vladimír Dlouzí detektivy v překombinovaném příběhu, který klidně mohl dopadnout úplně jinak, než jak dopadl.

  4. Recenze: Bez soucitu
    Recenze16. 6. 2010
    Recenze: Bez soucitu

    Režisér hitu 96 hodin vysílá Johna Travoltu se šílenou vyřídilkou do ulic Francie, aby terorizoval nejen místní kriminální, ale dokonce i zákonodárné živly. Čeká nás akční nářez, nebo potvrzení výjimečně šťastného debutu? Od každého trochu.

  5. Recenze: Hurvínek na scéně 3D
    Recenze1. 6. 2010
    Recenze: Hurvínek na scéně 3D

    Legendární české loutky poprvé na plátnech kin a hned ve 3D! Možná si ale měly ještě chvíli počkat…

  6. Recenze: Zelená zóna
    Recenze31. 5. 2010
    Recenze: Zelená zóna

    Matt Damon a Paul Greengrass znovu spojili síly, tentokrát v ožehavých otázkách vpádu amerických vojsk do Iráku a hrátkami s realitou. A opět se u toho hodně „klepe“.

  7. Recenze: Dr. House – 6. sezóna
    Recenze28. 5. 2010
    Recenze: Dr. House – 6. sezóna

    Sympatický zhýralec to v našich televizích teprve v šestém dějství rozehrává, v amerických televizích už ale šestá sezóna skončila. Jak se zadařilo po fenomenální páté sezóně?

  8. Recenze: Pojišťovna štěstí V (TV seriál)
    Recenze27. 5. 2010
    Recenze: Pojišťovna štěstí V (TV seriál)

    Někdejší vlajková loď televize Nova se potácí u samého dna. Scenáristku Evu Papouškovou a režiséra Jiřího Adamce jakoby už nezajímalo „proč“, ale jenom „kdo“ a „s kým“. Desítky postav seriálu se tak neustále scházejí a rozcházejí, aniž by to celé mělo hlavu a patu nebo nějaký smysl.

  9. Recenze: Princ z Persie - Písky času
    Recenze23. 5. 2010
    Recenze: Princ z Persie - Písky času

    Jedna z nejočekávanějších herních adaptací konečně přichází do kin. Dokázal Jerry Bruckheimer pozvednout vysmívaný žánr, nebo se dál plahočíme v šedi průměru?

  10. Recenze: Kuky se vrací
    Recenze17. 5. 2010
    Recenze: Kuky se vrací

    Nejúžasnější svět se skrývá v mechu a jehličí, v zlatavých lánech obilí a na prašných jílovitých cestách, nejkrásnější dobrodružství se rodí v dětské fantazii a kus dítěte zůstává – naštěstí – v každém z nás… Firma Svěrák & syn se vrací! Zcela jiná, než jak jsme ji dosud znali, a přece stejná – vtipná, hravá, dojímavá, lehce výchovná, roztomile kýčovitá.

  11. Recenze: Nespavost (TV film)
    Recenze15. 5. 2010
    Recenze: Nespavost (TV film)

    Hana Maciuchová, Petra Špalková a Kristýna Frejová září v nejlepším televizním filmu (nejen) tohoto roku. Hořká komedie o tom, jak těžké je odpouštět svým rodičům, nadchne detaily obyčejného života, z nichž vyrůstají ty největší příběhy, brilantními dialogy i autentickou atmosférou.

  12. Recenze: Robin Hood
    Recenze13. 5. 2010
    Recenze: Robin Hood

    Legenda se vrací a tvůrci slibují, že uvidíme něco úplně jiného, než v předchozích desítkách adaptací. Kolikrát už jsme podobné sliby jen slyšeli? Jenže někdy se skutečně může objevit svěží závan. A divák je nepřipraven.

  13. Recenze: 25 ze šedesátých aneb Československá nová vlna (dokument)
    Recenze11. 5. 2010
    Recenze: 25 ze šedesátých aneb Československá nová vlna (dokument)

    Dvousetminutová reklama na nejzářivější období českého filmu? Nebo osvětová přednáška o tom, co to vlastně byla tzv. nová vlna? Filmový historik Jan Lukeš průvodcem po pečlivě olepených škatulkách v kabinetu zvaném Zlatá šedesátá.

  14. Recenze: Český mír (dokument)
    Recenze7. 5. 2010
    Recenze: Český mír (dokument)

    „My máme rádi českou zemi! Ami go home!“ versus „Dobrý den, radare, prostě welcome, tak jsme se konečně dočkali.“ Vášnivý boj o kótu 718 nedaleko Trokavce, na níž měl stát americký radar, je švejkiádou, ze které mrazí. Je tohle obraz české společnosti dvacet let po listopadu 1989?

  15. Recenze: Iron Man 2
    Recenze27. 4. 2010
    Recenze: Iron Man 2

    Konečně je zpátky. Jeden z nejpřekvapivějších komiksových hitů se dočkal vytouženého sequelu, který by rád opět o něco rozšířil základnu fanoušků Iron Mana. Podaří se?