Články

Recenze

  1. Recenze: 30 dní dlouhá noc: Doba temna (Video)
    Recenze25. 9. 2010
    Recenze: 30 dní dlouhá noc: Doba temna (Video)

    Přeživší Stella se z mrazivého polárního kruhu přesouvá do Los Angeles a bude jí tam pěkné horko. A nejen kvůli upírům, ale i proto, že se z pozice věrohodné bojovnice přetavila v béčkovou akční hrdinku.

  2. Recenze: Resident Evil Afterlife – smutná prohra všech zúčastněných
    Recenze20. 9. 2010
    Recenze: Resident Evil Afterlife – smutná prohra všech zúčastněných

    Mé jméno je Alice a žiji ve světě plném nemrtvých. Za všechno může tajemná společnost Umbrella, kterou jsem se rozhodla společně se svými klony zničit. A tentokrát ve 3D.

  3. Recenze: Wall Street 2 – návrat finančního žraloka
    Recenze18. 9. 2010
    Recenze: Wall Street 2 – návrat finančního žraloka

    Některá pokračování se jeví od začátku jako velmi špatný nápad. To má jednu nespornou výhodu – pokud vstupujete do ringu jako outsider, můžete jen překvapit. Je to případ nového filmu Olivera Stonea?

  4. Recenze: Machete – krev jak víno
    Recenze10. 9. 2010
    Recenze: Machete – krev jak víno

    Co slíbil, to splnil. Na základě stylizovaného grindhouseáckého traileru přichází celovečerní jízda o Mexičanovi, se kterým není radno vy*ebávat.

  5. Recenze: Politické kruhy (Fresh Film Fest / 2011)
    Recenze31. 8. 2010
    Recenze: Politické kruhy (Fresh Film Fest / 2011)

    Britský humor je v tomhle filmu tak suchý, že se skoro drolí hercům od pusy. A dvakrát tolik, pokud se k tomu přidá opravdu nevybíravá satira současného politického aparátu.

  6. Recenze: Machři
    Recenze26. 8. 2010
    Recenze: Machři

    Adam Sandler se se svými kamarády vydává na chatu k vodě, aby společně s rodinami zjistili, že od dětství se toho vlastně tolik nezměnilo. Stojí za to se vydat na výlet s nimi?

  7. Recenze: Největší z Čechů
    Recenze21. 8. 2010
    Recenze: Největší z Čechů

    Sní si svůj felliniovský sen, jenže ten se mu hroutí, tak se pokouší sbalit a přece jen nějak šlapat dál... Robert Sedláček v tříčtvrtečním taktu po stopách outsiderů, kteří touží být velikány.

  8. Recenze: Drnovické catenaccio aneb... (dokument)
    Recenze19. 8. 2010
    Recenze: Drnovické catenaccio aneb... (dokument)

    Všechno bylo možné, všechno bylo legální! Režisér Radim Procházka pořádá výpravu do pravěku 90. let, během níž hravým a vtipným způsobem odkrývá, na jakém principu fungovaly největší podnikatelské zázraky oněch let.

  9. Recenze: Expendables – Postradatelní
    Recenze18. 8. 2010
    Recenze: Expendables – Postradatelní

    Jsou nejlepší z nejlepších. Ostřílená skupinka nájemných žoldáků na špinavou práci přichází pod vedením Sylvestra Stalloneho oživit žánr osmdesátkových testosteronových akčňáků. A pokládá naprosto zásadní otázku – má žánr ještě "koule"?

  10. Recenze: Salt
    Recenze1. 8. 2010
    Recenze: Salt

    Jmenuje se Evelyn Salt a někdo ji právě obvinil z toho, že je tajný ruský špion, který má za úkol spáchat na americké půdě atentát. Angelina Jolie ve feministické verzi seriálu 24 hodin.

  11. Recenze: Zatím spolu, zatím živi
    Recenze30. 7. 2010
    Recenze: Zatím spolu, zatím živi

    Tom Cruise resuscituje svou kariéru a snaží se v akční novince Jamese Magolda přesvědčit diváky o tom, že není jen fanatickým bláznem, ale i docela fajn akčním hrdinou.

  12. Recenze: Počátek
    Recenze18. 7. 2010
    Recenze: Počátek

    Christopher Nolan přichází po Temném rytíři s ambiciózní podívanou na téma „není nic nebezpečnějšího, než se příliš ponořit do života ve vlastní hlavě“. A opět je o čem přemýšlet.

  13. Recenze: Jiné nebe
    Recenze9. 7. 2010
    Recenze: Jiné nebe

    Soutěžní sekce Varského festivalu i letos nabídla rozličnou skupinku adeptů na hlavní cenu. Ruský snímek Jiné nebe k vyvoleným patří. Má šanci na úspěch?

  14. Recenze: Predátoři
    Recenze2. 7. 2010
    Recenze: Predátoři

    Jejich přirozeností je lov. Jejich kořistí je člověk. A jejich poslední nadějí na záchranu reputace velké dítě Robert Rodriguez. Vydařil se návrat legendy?

  15. Recenze: Muži, kteří nenávidí ženy
    Recenze1. 7. 2010
    Recenze: Muži, kteří nenávidí ženy

    Seversky syrová krajina kulisami drsné detektivky o mocném podnikatelském rodu Vangerů, jednom čtyřicet let starém záhadném zmizení a tajemstvích, jež měla zůstat navždy pečlivě skryta.