Články

Recenze

  1. Recenze: Zrozen bez porodu (TV film)
    Recenze20. 3. 2010
    Recenze: Zrozen bez porodu (TV film)

    Svět definitivně zešílel! Jinak to přece není možné. Jak má zdravotní sestra na psychiatrii Simona Stašová úřadům dokázat, že žádného syna nemá, když opravdu žádného nemá? A kdo je ten týpek celý v černém, který ji pořád sleduje a který se nazývá lovcem vetřelců? Scenárista Josef Klíma a režisér Filip Renč o zcela novém druhu kriminality.

  2. Recenze: Legie
    Recenze18. 3. 2010
    Recenze: Legie

    Bůh s námi ztratil trpělivost a na řadu přichází likvidace lidstva. Naděje? V motorestu v zemi nikoho. Proč právě tam? Těžko říct. Jedna z mnoha otázek, kterou blábol jménem Legie vyvolává.

  3. Recenze: Rytmus v patách (TV film)
    Recenze11. 3. 2010
    Recenze: Rytmus v patách (TV film)

    Byli mladí, lehkomyslní a zamilovaní... Vojtěch Dyk, Marika Šoposká, Vojtěch Kotek, Jan Meduna a Berenika Kohoutová míří v jazzovém rytmu režisérky Andrey Sedláčkové přímo do náruče státní bezpečnosti.

  4. Recenze: Svítání
    Recenze9. 3. 2010
    Recenze: Svítání

    Svět ovládli upíři. Lidé se stali ohroženým druhem a dominantním spotřebním zbožím je krev. Může se to zdát jako dokonalý svět – nikdo nestárne, nikdo neumírá. Jenže krev začne docházet. A představa dokonalé rasy dostane významné trhliny.

  5. Recenze: Na vlky železa (TV film)
    Recenze6. 3. 2010
    Recenze: Na vlky železa (TV film)

    Jedou v tom všichni - policie, starostové, hejtmani, senátoři, advokáti i novináři. Režisér Petr Slavík, držitel Elsy, servíruje depresivní obraz současné české společnosti v thrilleru o maloměstském gynekologovi, který byl překážkou na cestě k velkým penězům.

  6. Recenze: Jarmareční bouda
    Recenze4. 3. 2010
    Recenze: Jarmareční bouda

    Určitě ten fórek znáte, protože zejména v zoologických zahradách ho praktikují často: Silné mříže, tvrzené sklo, varovné nápisy "Nejnebeznečnější tvor", nakouknete a v zrcadle uvidíte sami sebe. Jarmareční bouda má vést návštěvníka kina k témuž poznání, jen je to celé alegorické, smrtelně vážné a trvá to hodinu a půl.

  7. Recenze: Doktor od Jezera hrochů
    Recenze27. 2. 2010
    Recenze: Doktor od Jezera hrochů

    Neprůbojný doktůrek, krásná manželka, děsivá tchyně a špitální donchuán… Režisér Zdeněk Troška servíruje v adaptaci humoristické knihy Miloslava Švandrlíka komunální satiru a nestydí se za to.

  8. Recenze: Katka (dokument)
    Recenze25. 2. 2010
    Recenze: Katka (dokument)

    Totální devastace. Fyzická, psychická i morální. Spirála, po níž se spouští drogově závislá Katka, hrdinka nového dokumentu režisérky Heleny Třeštíkové, nemilosrdně míří k bodu absolutního sebezničení. Nebo snad může mít tento příběh happy end?

  9. Recenze: Katka (dokument)
    Recenze25. 2. 2010
    Recenze: Katka (dokument)

    Totální devastace. Fyzická, psychická i morální. Spirála, po níž se spouští drogově závislá Katka, hrdinka nového dokumentu režisérky Heleny Třeštíkové, nemilosrdně míří k bodu absolutního sebezničení. Nebo snad může mít tento příběh happy end?

  10. Recenze: Vlkodlak
    Recenze17. 2. 2010
    Recenze: Vlkodlak

    Benicio Del Toro je až po tesáky v problémech. Něco mu zabilo bratra a on sám se stane obětí neznámého netvora. Útok přežije a tím započne novou, podstatně chlupatější etapu svého života. Prokletý projekt konečně míří do kin. Vyplatilo se čekání?

  11. Recenze: Osadné (dokument)
    Recenze15. 2. 2010
    Recenze: Osadné (dokument)

    Veterán komunální politiky a mladý ambiciózní kněz hlavními hrdiny dokumentu, v němž se neodolatelným způsobem střetává malé s velkým a komické se smutným, zatímco čas neúprosně plyne.

  12. Recenze: Na sv. Valentýna
    Recenze12. 2. 2010
    Recenze: Na sv. Valentýna

    Je s námi každý rok, ať chceme nebo ne. Letos vtrhne svátek zamilovaných i do kinosálů a to doslova. Přichází hvězdně obsazená americká romantická komedie, která se celá odehrává v jediném dni – 14. února. Čekají nás lásky, zklamání, naděje a Julia Roberts ve vojenském.

  13. Recenze: Dešťová víla
    Recenze11. 2. 2010
    Recenze: Dešťová víla

    Do kin přichází nová pohádka s poetickým názvem Dešťová víla. První záběry jsou velmi slibné, ocitáme se v pusté kamenité krajině, kterou kráčí shrbená postava - Dešťová víla, která v podobě žebračky putuje světem a zkouší lidskou povahu. Během úvodních titulků nás dovede až k moři, kde náhle velmi laciným (televizním) trikem zmizí. A tím také skončí kouzlo celého filmu, kromě několika dalších exteriérů natočených v působivé islandské krajině, se celý děj odehrává v českých lokacích a (bohužel) v ateliérech na Kavčích horách. Realizace filmu zde narazila na daný rozpočet, který byl okolo 30 milionů. Je to hodně nebo málo? Pro výpravnou pohádku tohoto druhu zřejmě málo.

  14. Recenze: Na hraně temnoty
    Recenze10. 2. 2010
    Recenze: Na hraně temnoty

    Když zabijete dceru Melu Gibsonovi, nemůžete počítat s ničím menším, než s bolestivou smrtí. Melovy modré oči se po osmi letech vrací na plátna kin. Je nač se těšit?

  15. Recenze: Zasaženi bleskem (TV film)
    Recenze7. 2. 2010
    Recenze: Zasaženi bleskem (TV film)

    Středoškolská profesorka Kamila Magálová a podivín z ulice Pavel Liška v komorním dramatu o osamělosti či čemkoliv jiném, jen ne o rakovině prsu.