Trailer: Spider-Man se vrací a přibírá kupu starých známých i z původní oblíbené trilogie!

Trailer: Spider-Man se vrací a přibírá kupu starých známých i z původní oblíbené trilogie!
Spider-Man: Bez domova | Columbia TriStar
Tom Holland a jeho Spider-Man to vždy neměli úplně snadné. Sympatický herec si milovaného superhrdinu poprvé zahrál roku 2016 v týmovce Captain America: Občanská válka, načež se objevil i v Infinity War a Endgame a samozřejmě také ve dvou vlastních filmech s podtituly Homecoming a Daleko od domova. Roku 2019 to však vypadalo, že kvůli neshodám studií Disney a Sony se Peter Parker s Marvel Cinematic Universe nadobro rozloučí - fandové se ale proti takovému rozhodnutí vzbouřili a došlo k nové dohodě, jejímž výsledkem je nyní oficiální třetí díl Spider-Man: Bez domova.
O něm se už dlouho nadšeně mluví především v souvislosti s návratem charakterů i herců, kteří zdobili předchozí adaptace, v nichž si Spideyho zahráli Tobey Maguire a Andrew Garfield. Drby se týkaly především Doctora Octopuse s tváří Alfreda Moliny, jenž zazářil ve druhém Spider-Manovi od Sama Raimiho, a také Jamieho Foxxe coby Electra, známého z Amazing Spider-Man 2. A jejich comeback nyní víceméně potvrzuje první oficiální trailer, který nenechá žádného fanouška Marvel Comics chladným.
Spider-Man: Bez domova
Takřka tříminutová upoutávka představuje trable Petera Parkera poté, co v závěru Daleko od domova došlo k odkrytí jeho identity. Pod světly reflektorů a pod tíhou obvinění z vraždy Mysteria (Jake Gyllenhaal) se Peterovi obrátil život vzhůru nohama, s čímž mu může pomoci jen Doctor Strange (Benedict Cumberbatch). Jeho kouzlo ovšem nedopadne dobře a dojde k otevření multivesmíru, který propojuje nejen různé dimenze uvnitř světa MCU, ale také dosud nesouvisející filmové série. V závěru traileru vidíme očekávaného Octopuse s jeho obávanou hláškou 'Hello Peter', ale tvůrci nás v náznacích připravují rovněž na návrat Green Goblina, jehož si zahrál Willem Dafoe v původním Spider-Manovi. Toho sice přímo nevidíme, ale slyšíme hercův povědomý smích a můžeme spatřit jeho typické kulaté rozbušky.
Jamie Foxx se sice rovněž neukáže, ale v čase 2:27 si můžeme všimnout
Spider-Man: Bez domova
Spider-Man: Bez domova | Columbia TriStar
záblesků žlutého světla, které s velkou pravděpodobností náleží právě Electrovi. Herec na svém Instagramu ostatně dříve vnadil na nový design jeho postavy, tudíž není vyloučeno, že namísto modré aury nyní obsáhne spíše žluté barvy. Možná účast tří ikonických záporáků tedy slibuje mnohé a jsme zvědaví, jak si se vším poradí režisér Jon Watts, jenž má na svědomí i předchozí chválené díly. Příklad si může brát z animované pecky Spider-Man: Paralelní světy a navíc se může plně opřít o herecké obsazení a nostalgii, kterou zapojení starých známých rozpoutá.
Spider-Man: Bez domova dorazí do tuzemských kin už 16. prosince. Své role si pak dle očekávání zopakují také Zendaya jako MJ, Jacob Batalon coby Ned Leeds a Marisa Tomei jako teta May. Budete se těšit?