Netflix: Novinky a tipy na listopad 2020

Netflix: Novinky a tipy na listopad 2020
Neúplatní (1987) | Paramount Network
Nejzajímavější novinky:
1917 (2019)
1917
Vynikající válečné drama režiséra Sama Mendese (Americká krása, Skyfall) o dvojici mladých vojáků (George MacKay a Dean-Charles Chapman) a jejich strastiplném putování bojištěm první světové války se zařadilo mezi největší favority letošních Oscarů. Nakonec si odneslo tři - za vizuální efekty, mix zvuku a především za kameru, která je na celém filmu (a to nejen kvůli zdánlivé jednozáběrovosti) tím vůbec nejpůsobivějším.

Americká elegie (2020)
Americká elegie
Nové drama Rona Howarda (Apollo 13, Rivalové) je adaptací stejnojmenného knižního bestselleru debutujícího J. D. Vance. Autor ve svém díle trefně líčí prostředí, z něhož se rekrutovala velká část voličů Donalda Trumpa, tj. prostředí bílé americké chudiny. Howardův snímek má nepochybně oscarové ambice, čemuž odpovídá i herecké obsazení v čele s Amy Adams (Příchozí) a Glenn Close (Osudová přitažlivost).

Koruna IV (2020)
Koruna | Netflix
Koruna zásluhou kombinace vděčného tématu (život britské královské rodiny) a precizní realizace patří mezi celosvětově nejsledovanější a nejoblíbenější seriály poslední pětiletky. Nyní dorazila na Netflix její už čtvrtá série, jež se věnuje událostem 80. let, kdy královna Alžběta (Olivia Colman) řeší spory s předsedkyní vlády Margaret Thatcher (Gillian Anderson) a princ Charles (Josh O'Connor) se ožení s Dianou (Emma Corin)...

Tipy na dříve přidané filmy:
Kapitán Phillips (2013)
Skvělý a strhující americký remake úspěšného dánského dramatu Únos si vzal na starost Paul Greengrass (Bourneův mýtus, Let číslo 93). Příběh natočený podle skutečných událostí vypráví o únosu americké nákladní lodi somálskými piráty, k němuž došlo v roce 2009. Film se kromě jiného výrazně zaměřuje na vypjatý vztah kapitána Richarda Phillipse (Tom Hanks) s vůdcem pirátů Musem (Barkhad Abdi), jenž ho vezme jako rukojmí.

Let (2012)
Robert Zemeckis je známý především jako autor naprostých filmovýck klasik jako Návrat do budoucnosti či oscarový megahit Forrest Gump, jeho filmografie je však mnohem pestřejší. Mezi jeho nejzajímavější kusy z posledních let pak určitě patří nápaditě vystavěné drama Let, v němž Denzel Washington ztvárnil pilota dopravního letadla, jemuž se díky riskantnímu manévru podaří zachránit značně poškozené letadlo plné pasažérů. Kvůli tomu je sice za hrdinu, ovšem jen do chvíle, než vyjde najevo, že v době letu nebyl tak úplně střízlivý...

Neúplatní (1987)
Pokud vás také zamrzelo nedávné úmrtí herecké legendy Seana Conneryho, možná si rádi připomenete jeho špičkové (a po zásluze Oscarem oceněné) herectví ve slavné prohibiční gangsterce Briana De Palmy (Zjizvená tvář, Mission: Impossible), kde se charismatický Skot objevil po boku Kevina Costnera či Andy Garcii, aby společně dostali před soud samotného Ala Capona v podání Roberta De Nira!