Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Muž jménem Otto je další důkaz, že USA Toma Hankse milují. Na originál ale snímek nemá
    Recenze6. 2. 2023
    Muž jménem Otto je další důkaz, že USA Toma Hankse milují. Na originál ale snímek nemá

    Muž jménem Otto je název amerického remaku švédského snímku Muž jménem Ove, jenž vznikl na základě stejnojmenné knižní předlohy od Fredrika Backmana. Originál byl v roce 2016 nominovaný na dva Oscary za nejlepší zahraniční snímek roku a za masky, trumfnout ho byl proto těžký úkol. Není tedy divu, že se o to pokusil zrovna Tom Hanks. Jeho jméno je totiž něco jako punc kvality.

  2. Docent zahájil vyšetřování a dokazuje, že kriminálka od bývalého kriminalisty je to nejlepší, co můžete na ČT dostat
    Recenze5. 2. 2023
    Docent zahájil vyšetřování a dokazuje, že kriminálka od bývalého kriminalisty je to nejlepší, co můžete na ČT dostat

    Třídílná minisérie Docent je nejžhavějším želízkem v ohni České televize pro letošní rok. Spojuje totiž hned několik osvědčených prvků, na které publikum slyší – kriminální žánr, tvůrce Josefa Mareše, Jana Malindu, Jiřího Stracha a hvězdné herecké obsazení.

  3. Netflixový únor nabídne valentýnské romance, zazobaného vlčáka a ponor do světa golfu
    VOD30. 1. 2023
    Netflixový únor nabídne valentýnské romance, zazobaného vlčáka a ponor do světa golfu

    Únor je za dveřmi, pojďme si proto jako již tradičně představit premiéry, na které se můžeme v průběhu měsíce těšit na Netflixu. Nebudou chybět duchové, dobrodružná plavba kolem světa, rozličná anime, romantika ani sportovní legendy.

  4. Svatba Jennifer Lopez se v Shotgun Wedding změní na přestřelku, u níž se budete smát i chytat za hlavu
    Recenze29. 1. 2023
    Svatba Jennifer Lopez se v Shotgun Wedding změní na přestřelku, u níž se budete smát i chytat za hlavu

    Když se rozhodnete pořádat svatbu na druhém konci světa, kde piráti nejsou jen pohádkovými postavami z knížek pro děti, musíte počítat s tím, že se vám oslava může ošklivě zvrtnout, stejně jako Jennifer Lopez v romantické komedii Shotgun Wedding.

  5. Vítězové letošních Zlatých glóbů. Fabelmanovi porazili druhého Avatara, Spielberg Camerona a nejlepšími seriály jsou Rod draka a Bílý lotos
    Festivaly a ceny11. 1. 2023
    Vítězové letošních Zlatých glóbů. Fabelmanovi porazili druhého Avatara, Spielberg Camerona a nejlepšími seriály jsou Rod draka a Bílý lotos

    Již poosmdesáté se v noci na dnešek vyhlašovali vítězové Zlatých glóbů. Letošní ročník před sebou měl nesnadný úkol – napravit chyby minulých let, které vzbudily pořádné pozdvižení. Ukázalo se totiž, že v osmdesátisedmičlenné porotě nebyl ani jeden Afroameričan, což vedlo i k tomu, že loni žádná televizní stanice udílení cen nevysílala. Navíc se řada celebrit nechtěla vyhlašování účastnit a dokonce svá ocenění začaly vracet.

  6. Keanu Reeves, Jennifer Lopez nebo Chadwick Boseman. Kdo si nechal sáhnout na peníze, aby pomohl jiným?
    Téma8. 1. 2023
    Keanu Reeves, Jennifer Lopez nebo Chadwick Boseman. Kdo si nechal sáhnout na peníze, aby pomohl jiným?

    Nejznámější herci a herečky dostávají za své účinkování ve filmech a seriálech vysoké částky peněz, které navýší celkový rozpočet daného projektu. Přesto se najdou tací, kteří se svého honoráře nebo alespoň jeho části vzdají pro dobrou věc. Toto je několik z nich.

  7. Seznam nejnavštěvovanějších animovaných snímků minulého roku vás asi překvapí
    Téma7. 1. 2023
    Seznam nejnavštěvovanějších animovaných snímků minulého roku vás asi překvapí

    Konec minulého roku patřil poměrně úspěšné premiéře Kocoura v botách 2. Celý rok se ale o přízeň hlavně malých diváků a divaček ucházelo mnoho snímků od vyhlášených studií jako Pixar, Disney nebo DreamWorks. Kdo z nich to nakonec u publika vyhrál a může se pyšnit titulem nejvýdělečnějšího a tedy i nejnavštěvovanějšího animovaného filmu roku 2022 s ohledem na tržby z kin?

  8. Lednový program Netflixu se rozloučí s Živými mrtvými, ale vrací se Vikingové a přichází seriál, ve kterém o pořadí epizod rozhodnete vy
    VOD28. 12. 2022
    Lednový program Netflixu se rozloučí s Živými mrtvými, ale vrací se Vikingové a přichází seriál, ve kterém o pořadí epizod rozhodnete vy

    Leden je za dveřmi a s ním i premiéry Netflixu. Pojďme se podívat, co si pro nás tento streamovací gigant připravil. Opět se můžete těšit nejen na filmové i seriálové novinky, ale i na návraty oblíbených pořadů. Bude to například drama Ginny a Georgia, Vikingové: Valhalla nebo poslední sezóna seriálu Živí mrtví.

  9. Jaro 2023 na ČT: Dokumenty a významná výročí České televize. Po stopách starých hospod, Járy Cimrmana i tradičních řemesel
    Filmy27. 12. 2022
    Jaro 2023 na ČT: Dokumenty a významná výročí České televize. Po stopách starých hospod, Járy Cimrmana i tradičních řemesel

    Po přehledu seriálových novinek, tvorby pro děti a převzatých zahraničních pořadů, které si na začátek roku 2023 připravila Česká televize, se můžeme podívat i na to, co nás čeká v oblasti dokumentů. Kromě nich budou svou roli v programu hrát také významná jubilea.

  10. Jaro 2023 na ČT: Zahraniční filmy a seriály. Čekají nás příběhy z britské porodnice i vyšetřování zločinu pod hladinou moře
    Filmy22. 12. 2022
    Jaro 2023 na ČT: Zahraniční filmy a seriály. Čekají nás příběhy z britské porodnice i vyšetřování zločinu pod hladinou moře

    O seriálových novinkách České televize a pořadech pro děti na první část nového roku jsme vás již informovali. Proto se teď můžeme zaměřit na zahraniční projekty, které nám toto médium veřejné služby nabídne.

  11. Sonic Prime potěší fanoušky her, ty neznalé možná navnadí k jejich zakoupení
    Recenze17. 12. 2022
    Sonic Prime potěší fanoušky her, ty neznalé možná navnadí k jejich zakoupení

    Sonic je zpět, ovšem tentokrát v podobě animovaného seriálu. Po snímcích Ježek Sonic a Ježek Sonic 2 je tu zcela nové zatím osmidílné dobrodružství vycházející z herních příběhů, které je ke zhlédnutí na službě Netflix.

  12. Proč nešly do kin? Slavné filmy, které se v různých zemích musely potýkat s často absurdní cenzurou
    Téma17. 12. 2022
    Proč nešly do kin? Slavné filmy, které se v různých zemích musely potýkat s často absurdní cenzurou

    E.T. – Mimozemšťan, Piráti z Karibiku, Wonder Woman, Schindlerův seznam, 300: Bitva u Thermopyl... Všechny tyto snímky většina z vás jistě zná. Jsou to kinohity, které vydělaly slušné peníze a které se těší velkému zájmu publika, přesto je ale všichni v kině vidět nemohli. Proč? Inu, důvody jsou různé, pojďme si je přiblížit.

  13. Jaro 2023 na ČT: Déčko a oblíbené české kinohity
    Filmy15. 12. 2022
    Jaro 2023 na ČT: Déčko a oblíbené české kinohity

    Tuzemská filmová tvorba každý rok přitáhne do kina nemalé množství diváků a divaček. ČT je často partnerkou projektů, což znamená, že je smí vysílat v televizních premiérách. Rok 2023 nebude výjimkou. Nezapomíná ale ani na své mladší publikum, kterému je věnovaná stanice Déčko. Pro větší i menší děti připravila mnoho novinek, stejně jako pokračování již oblíbených pořadů.

  14. Česká televize odtajnila seriálové plány na jaro 2023. Těšte se na Docenta, retro Volhu i druhou řadu Kukaček
    Filmy13. 12. 2022
    Česká televize odtajnila seriálové plány na jaro 2023. Těšte se na Docenta, retro Volhu i druhou řadu Kukaček

    Blíží se konec roku a kromě televizního programu na svátky publikum zajímá, na co se mohou těšit v následujícím roce. Česká televize proto vydala rozsáhlou tiskovou zprávu o svých novinkách. Nechybí v ní tolik oblíbené kriminálky, druhá řada Kukaček, dokumenty, zábavná tvorba pro celou rodinu ani televizní premiéry úspěšných českých filmů.

  15. Mikulášovy patálie vzdávají hold autorům tím nejkrásnějším způsobem. Film pro děti to ale není
    Recenze11. 12. 2022
    Mikulášovy patálie vzdávají hold autorům tím nejkrásnějším způsobem. Film pro děti to ale není

    Milovníci malého Mikuláše mohou směle vyrazit do kina. Právě nyní do něj totiž zamířil úplně první 2D animovaný film na motivy oblíbených knížek tvůrčího dua Goscinny – Sempé s názvem Mikulášovy patálie: Jak to všechno začalo.