Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Netflix v červnu nabídne Arnolda, Zaklínače i dokument o Tour de France
    VOD31. 5. 2023
    Netflix v červnu nabídne Arnolda, Zaklínače i dokument o Tour de France

    S blížícím se červnem nastal čas podívat se na to, co si pro nás ze své produkce na nadcházející měsíc připravil Netflix. Vrací se populární seriály jako Černé zrcadlo nebo Tenkrát poprvé. A pro milovníky akčních filmů je tu Chris Hemsworth s Vyproštěním 2 a Henry Cavill v první části třetí řady Zaklínače.

  2. Rytíř v černém těží z nostalgie akčních devadesátek, ale neví, co se sebou
    Recenze14. 5. 2023
    Rytíř v černém těží z nostalgie akčních devadesátek, ale neví, co se sebou

    Jihokorejský postapokalyptický seriál Rytíř v černém na motivy populárního webtoonu Taekbaegisa od I Jun-Kjuna byl jedním z největších lákadel květnových premiér na Netflixu. Vábil nejen na Kim Wo-Bina, ale i na skvělou akční podívanou. Očekávání však naplnil jen částečně.

  3. Aristokratka se na začátku příštího roku vrátí a na hradě Kostka to bude vřít
    Filmy12. 5. 2023
    Aristokratka se na začátku příštího roku vrátí a na hradě Kostka to bude vřít

    Filmová adaptace humoristické knihy Evžena Bočka Poslední aristokratka z roku 2019 je jedním z nejúspěšnějších českých snímků posledních let, vidělo ji přes půl milionů diváků a divaček. Filmaři v čele s režisérem Jiřím Vejdělkem se proto rozhodli natočit pokračování. Předlohou je druhý román z šestidílné série s názvem Aristokratka ve varu.

  4. Dobrodružství mladých Jediů děti potěší, dospělí si budou rvát vlasy
    Recenze6. 5. 2023
    Dobrodružství mladých Jediů děti potěší, dospělí si budou rvát vlasy

    Na čtvrtý květen připadá tradičně Den Star Wars a studio Disney u této příležitosti vždy připraví něco speciálního. Letos to byla na službě Disney+ premiéra kraťasu Maggie Simpsonová v předaleké galaxii a dvou seriálů z tohoto světa. Druhé řady se dočkala série krátkometrážních animovaných snímků Star Wars: Vize a pro nejmenší publikum vznikl úplně první animovaný pořad s názvem Star Wars: Dobrodružství mladých Jediů.

  5. Maják, husy a aquamobil. Stopy Járy Cimrmana budou sledovat hlavně jeho fanoušci
    Recenze5. 5. 2023
    Maják, husy a aquamobil. Stopy Járy Cimrmana budou sledovat hlavně jeho fanoušci

    Pro milovníky Divadla Járy Cimrmana si režisér a scenárista Patrik Ulrich připravil šestidílnou cestopisnou minisérii s názvem Stopy Járy Cimrmana. V průběhu třicetiminutových epizod zavede divačky a diváky na místa spojená s pobytem fiktivního věhlasného českého génia, přičemž průvodci jsou herci z divadla v čele s Miroslavem Táborským.

  6. Květen na Netflixu: Den matek s vraždící Jennifer Lopez a Schwarzenegger v akčním seriálu
    VOD30. 4. 2023
    Květen na Netflixu: Den matek s vraždící Jennifer Lopez a Schwarzenegger v akčním seriálu

    Na co se v květnu podívat na Netflixu? Na výběr bude z velkého množství reality show, dokumentů a anime. O pozornost si určitě řekne první akční seriál Arnolda Schwarzeneggera Fubar, akční thriller Matka s Jennifer Lopez, VOD premiéra nejnovějšího snímku Toma Hankse Muž jménem Otto, spin-off Bridgertonových Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových a jihokorejský sci-fi seriál Rytíř v černém na motivy stejnojmenného webtoonu.

  7. StarDance v říjnu znovu vtančí na obrazovky ČT. Soutěží herečky, sportovci i cukrář
    Seriály26. 4. 2023
    StarDance v říjnu znovu vtančí na obrazovky ČT. Soutěží herečky, sportovci i cukrář

    Na premiéru dvanácté řady soutěžního zábavního pořadu StarDance ...když hvězdy tančí, kterým budou již tradičně provázet Tereza Kostková a Marek Eben, se mohou diváci a divačky České televize těšit na podzim letošního roku.

  8. Obrazem: ComicCon v režii MacGyvera, císaře Palpatina a málem utopených trpaslíků
    Festivaly a ceny19. 4. 2023
    Obrazem: ComicCon v režii MacGyvera, císaře Palpatina a málem utopených trpaslíků

    Čtvrtý ročník pražského ComicConu je za námi. Pro návštěvníky měl připraveno mnoho zajímavých hostů, skvělých cosplayerů, přednášek, workshopů, soutěží a stánků se vším potřebným, po čem by mohlo srdce milovníků fantasy, sci-fi, komiksů a her toužit.

  9. Čtyřlístek konečně míří do Večerníčku
    Seriály19. 4. 2023
    Čtyřlístek konečně míří do Večerníčku

    Hostem čtvrtého ročníku pražského ComicConu byl i autor legendárního českého komiksu pro děti Jaroslav Němeček. Jeho Čtyřlístek vychází již šedesát let a až nyní se jeho duchovnímu otci splnil sen – vidět Fifinku, Bobíka, Pinďu a Myšpulína ve Večerníčku.

  10. Od května se budeme v televizi toulat s Cimrmany po českých krajích
    Seriály18. 4. 2023
    Od května se budeme v televizi toulat s Cimrmany po českých krajích

    Samotného a nikdy neexistujícího Járu Cimrmana si za půlstoletí národ tak oblíbil, že po něm začal pojmenovávat ulice, školy, rozhledny, studánky, přírodní scenérie a řadu turistických míst po celé České republice. Cimrman obsadil republiku mnohem více než kterýkoli český velikán. Ani Smetana, Dvořák, Jirásek, Němcová nebo Masaryk nedostávají v českých městech a obcích či přírodních rezervacích tolik prostoru jako Jára Cimrman.

  11. O víkendu startuje ComicCon Prague. Na co se můžete těšit?
    Festivaly a ceny13. 4. 2023
    O víkendu startuje ComicCon Prague. Na co se můžete těšit?

    Již čtvrtý ročník ComicConu Prague, svátku popkultury, se bude konat od pátku 14. do neděle 16. dubna v O2 Universu. Jeho program je opět velmi rozmanitý. Na své si přijdou milovníci komiksů, filmů, seriálů, cosplaye i vědy a her.

  12. Stranger Things pokračují, svět Upside Down se pomalu rozrůstá
    Seriály12. 4. 2023
    Stranger Things pokračují, svět Upside Down se pomalu rozrůstá

    Se seriálovým fenoménem Stranger Things se fanoušci a fanynky na Netflixu ještě loučit nemusí. Společnost se totiž rozhodla, že vesmír paralelního světa Upside Down rozšíří o další projekt.

  13. Vražda v Paříži pobaví, Aniston a Sandler dobývají eiffelovku
    Recenze5. 4. 2023
    Vražda v Paříži pobaví, Aniston a Sandler dobývají eiffelovku

    Před čtyři lety se Adam Sandler a Jennifer Aniston jako manželé Spitzovi na Netflixu pustili do vyšetřování ve filmu Vražda na jachtě a nyní se vrací, aby se v pokračování s názvem Vražda v Paříži pokusili o totéž. V nové akční komedii postupně přibývá mrtvol, je k dispozici početná skupina podezřelých a několikrát se i zasmějete.

  14. Duben na Netflixu: Vrací se Power Rangers a Cesta svatojánských mušek se loučí
    VOD1. 4. 2023
    Duben na Netflixu: Vrací se Power Rangers a Cesta svatojánských mušek se loučí

    S příchodem nového měsíce se jako již tradičně podíváme na novinky, které nás v dubnu čekají na Netflixu. Publikum by mohlo potěšit norské válečné drama podle skutečných událostí, romantická komedie z cestování po Vietnamu nebo pokus o návrat Power Rangers. Kompletní nabídka je ale samozřejmě mnohem bohatší.

  15. Dungeons & Dragons si užijí i ti, co neznají hru, v prvé řadě je to totiž skvělá fantasy
    Recenze31. 3. 2023
    Dungeons & Dragons si užijí i ti, co neznají hru, v prvé řadě je to totiž skvělá fantasy

    O filmovou adaptaci populární fantasy hry na hrdiny Dungeons & Dragons se filmaři pokusili v roce 2000 pod názvem Dračí doupě. Ovšem nedopadlo to valně, a to ani v případě dalších dvou dílů Dračí doupě 2 (2005) a Dračí doupě 3 – Kniha děsivé temnoty (2012). U publika tak zatím bodoval jen animovaný seriál Dungeons & Dragons z roku 1983. Nyní je tu ale nová filmová verze Dungeons & Dragons: Čest zlodějů s hvězdným hereckým obsazením, která se pokusí prokletí filmových adaptací zlomit a dosáhnout úspěchu.