O víkendu startuje ComicCon Prague. Na co se můžete těšit?

O víkendu startuje ComicCon Prague. Na co se můžete těšit?
ComicCon Prague | Peter Krejzl
„Každý rok se snažíme o to, aby naši návštěvníci měli možnost určité exkluzivity. A ani v letošním roce je o to neochudíme. V programu je tak čeká například výjimečná předpremiéra hororu Krvavý Johann, samozřejmě s účastí tvůrců a herců, nebo představení úplně prvního fantasy seriálu Voyo s názvem Vědma, se kterým dorazí i delegace autorů a hvězd,” slibuje za organizátory Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio, jež akci spolupořádá.
Krvavý Johann je hororový snímek, který vznikl podle scénáře jednoho z nejúspěšnějších spisovatelů české fantastiky Františka Kotlety, na nějž tvůrci lákali již na minulém ComicConu. 
Největšími hvězdami letošního ročníku jsou Danny Glover, Richard Dean Anderson, Ian McDiarmid a Graham McTavish. Kromě nich dorazí i Josef Dvořák, Lukáš Pavlásek nebo zakladatel legendárního Čtyřlístku Jaroslav Němeček.
S filmovou tematikou pak úzce souvisí i speciální HBO Max zóna, která bude napojená na aktuální trháky Rod draka, a to nejen obří kulisou dračí lebky, nebo The Last of Us. Svou chill-out zónu nabídne také Cinema City. Nový festivalový prostor poskytne v neděli takzvanou PokéTour. Pod tímto názvem si fanoušci japonského fenoménu můžou představit třeba výuku karetní hry Pokémon TCG, burzu a prodej karet, kvíz, bingo a další soutěže či tombolu včetně merche. Plocha však bude zasvěcená i sběratelským karetním hrám, wargamingu a RPG.
„Zajímavými hosty budou bezpochyby ještě Aleš Svoboda, český bojový pilot a kapitán Armády ČR, který v listopadu 2022 uspěl ve výběrovém řízení Evropské kosmické agentury a stal se členem záložního týmu astronautů, nebo oblíbenec z České televize Daniel Stach. Ve spojení s ním můžu zmínit ještě zajímavou vědeckou novinku. Planetárium Praha si totiž připravilo mobilní planetárium s bohatým programem a besedu s předními českými vědci na téma sci-fi versus věda. Nejen dětské osazenstvo pak určitě zaujme také workshopový sál pod taktovkou firmy LEGO a PRUSA Research,“ doplňuje k programu Václav Pravda, ředitel festivalu.
Velmi bohatý bude rovněž fanouškovský program, ve kterém se můžete dozvědět mnoho z pozadí oblíbených seriálů a filmů i různé zajímavosti z japonské, korejské či mongolské kultury, nebo jak si vybrat správnou deskovku, napsat knihu a něco pěkného si vyrobit. Chybět nebude ani tradiční soutěž cosplay a herní turnaje.
zdroj: CominCon Prague

Kinolog: Italský instalatér zfetovaný houbami hodlá zachránit svět. A dívají se na to děti
Ostatní9. 4. 2023
Kinolog: Italský instalatér zfetovaný houbami hodlá zachránit svět. A dívají se na to děti