Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. O víkendu startuje ComicCon Prague. Na co se můžete těšit?
    Festivaly a ceny13. 4. 2023
    O víkendu startuje ComicCon Prague. Na co se můžete těšit?

    Již čtvrtý ročník ComicConu Prague, svátku popkultury, se bude konat od pátku 14. do neděle 16. dubna v O2 Universu. Jeho program je opět velmi rozmanitý. Na své si přijdou milovníci komiksů, filmů, seriálů, cosplaye i vědy a her.

  2. Stranger Things pokračují, svět Upside Down se pomalu rozrůstá
    Seriály12. 4. 2023
    Stranger Things pokračují, svět Upside Down se pomalu rozrůstá

    Se seriálovým fenoménem Stranger Things se fanoušci a fanynky na Netflixu ještě loučit nemusí. Společnost se totiž rozhodla, že vesmír paralelního světa Upside Down rozšíří o další projekt.

  3. Vražda v Paříži pobaví, Aniston a Sandler dobývají eiffelovku
    Recenze5. 4. 2023
    Vražda v Paříži pobaví, Aniston a Sandler dobývají eiffelovku

    Před čtyři lety se Adam Sandler a Jennifer Aniston jako manželé Spitzovi na Netflixu pustili do vyšetřování ve filmu Vražda na jachtě a nyní se vrací, aby se v pokračování s názvem Vražda v Paříži pokusili o totéž. V nové akční komedii postupně přibývá mrtvol, je k dispozici početná skupina podezřelých a několikrát se i zasmějete.

  4. Duben na Netflixu: Vrací se Power Rangers a Cesta svatojánských mušek se loučí
    VOD1. 4. 2023
    Duben na Netflixu: Vrací se Power Rangers a Cesta svatojánských mušek se loučí

    S příchodem nového měsíce se jako již tradičně podíváme na novinky, které nás v dubnu čekají na Netflixu. Publikum by mohlo potěšit norské válečné drama podle skutečných událostí, romantická komedie z cestování po Vietnamu nebo pokus o návrat Power Rangers. Kompletní nabídka je ale samozřejmě mnohem bohatší.

  5. Dungeons & Dragons si užijí i ti, co neznají hru, v prvé řadě je to totiž skvělá fantasy
    Recenze31. 3. 2023
    Dungeons & Dragons si užijí i ti, co neznají hru, v prvé řadě je to totiž skvělá fantasy

    O filmovou adaptaci populární fantasy hry na hrdiny Dungeons & Dragons se filmaři pokusili v roce 2000 pod názvem Dračí doupě. Ovšem nedopadlo to valně, a to ani v případě dalších dvou dílů Dračí doupě 2 (2005) a Dračí doupě 3 – Kniha děsivé temnoty (2012). U publika tak zatím bodoval jen animovaný seriál Dungeons & Dragons z roku 1983. Nyní je tu ale nová filmová verze Dungeons & Dragons: Čest zlodějů s hvězdným hereckým obsazením, která se pokusí prokletí filmových adaptací zlomit a dosáhnout úspěchu.

  6. Od první dubnové neděle bude ČT vysílat retro minisérii Volha
    Seriály22. 3. 2023
    Od první dubnové neděle bude ČT vysílat retro minisérii Volha

    Pětidílná minisérie Volha na motivy stejnojmenného románu Karla Hynie s Kryštofem Hádkem v hlavní roli odstartuje na ČT v neděli druhého dubna. Česká televize o pořadu prohlašuje, že nás čeká jak nostalgie, tak obrázek doby, která byla příšerná. Tvůrci se snažili, aby jejich pohled na normalizaci byl reálný a pravdivý, byť s nadsázkou. Ale hlavně bez moralizování.

  7. Světlo a stíny spolu podruhé soupeří. Světlonoška začíná ztrácet sama sebe i svou lásku
    Seriály19. 3. 2023
    Světlo a stíny spolu podruhé soupeří. Světlonoška začíná ztrácet sama sebe i svou lásku

    První řada fantasy série Světlo a stíny na motivy knižní trilogie Griša od spisovatelky Leigh Bardugo měla premiéru na jaře 2021 a za první měsíc vysílání jí zhlédlo přes padesát pět milionů domácností. Seriál se těšil velké popularitě i pochvalným kritikám, jež vyzdvihovaly hlavně výpravu a pěkně vystavěný svět. Záhy po premiéře tedy přišlo potvrzení vzniku druhé řady, které se milovníci tohoto pořadu konečně dočkali.

  8. Idris Elba v očekávaném pokračování seriálu Luther dokázal, že jeho inspektora nezastaví pád z nebes ani vězení
    Recenze11. 3. 2023
    Idris Elba v očekávaném pokračování seriálu Luther dokázal, že jeho inspektora nezastaví pád z nebes ani vězení

    Kriminální seriál Luther o neortodoxním policejním inspektorovi byl hereckým koncertem britského herce Idrise Elby a na jeho pokračování fanoušci a fanynky čekali poměrně dlouho. Nyní se konečně dočkali nového případu ve snímku Luther: Pád z nebes, který natočila společnost Netflix ve spolupráci se stanicí BBC.

  9. Donatello s brýlemi a Michelangelo s rovnátky. Nové Želvy Ninja se představují
    Filmy8. 3. 2023
    Donatello s brýlemi a Michelangelo s rovnátky. Nové Želvy Ninja se představují

    Snímek s názvem Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem produkoval Seth Rogen s Evanem Goldbergem a do kin by měl zamířit letos v létě, konkrétně 3. srpna. K dispozici je zatím první teaser trailer.

  10. Na Disney+ dorazil třetí Mandalorian, má zpět své dítě a konečně předvedl i slušný souboj stíhaček
    Recenze5. 3. 2023
    Na Disney+ dorazil třetí Mandalorian, má zpět své dítě a konečně předvedl i slušný souboj stíhaček

    Netflix se připravuje na velký návrat úspěšné fantasy Světlo a stíny podle románové trilogie Griša, a tak Disney+ nemohl zůstat pozadu a na březen si připravil také velmi atraktivní lákadlo – třetí řadu Star Wars seriálu Mandalorian.

  11. Březen na Netflixu ve znamení návratu velkých hitů. Elvis coby tajný agent, Světlo a stíny i Vražda v Paříži
    VOD1. 3. 2023
    Březen na Netflixu ve znamení návratu velkých hitů. Elvis coby tajný agent, Světlo a stíny i Vražda v Paříži

    Na začátku nového měsíce vám tradičně přinášíme přehled premiér na Netflixu, na které se můžete těšit. Tentokrát hlavně na pokračování úspěšných projektů, jako jsou druhá řada fantasy seriálu Světlo a stíny, další kriminální případ Adama Sandlera a Jennifer Aniston a nová kauza pro Luthera v podání Idrise Elby.

  12. Noční můra fanoušků Star Wars se stala skutečností. Světelnými meči se ohánějí extrémně okatí špunti
    VOD15. 2. 2023
    Noční můra fanoušků Star Wars se stala skutečností. Světelnými meči se ohánějí extrémně okatí špunti

    Jakmile George Lucas předal Lucasfilm, řada milovníků Star Wars měla špatné spaní a děsila se toho, co Myší dům s Hvězdnými válkami provede. Dosavadním výsledkem je trilogie, která ani vzniknout nemusela, stále přibývající hrané televizní seriály, z nichž řada cílové publikum míjí, a různé spin-offy, z nichž vybočuje pouze Rogue One.

  13. U tebe nebo u mě? Witherspoon a Kutcher jsou do sebe roky zamilovaní, ale ztratili smysl pro humor
    Recenze12. 2. 2023
    U tebe nebo u mě? Witherspoon a Kutcher jsou do sebe roky zamilovaní, ale ztratili smysl pro humor

    U tebe nebo u mě? je název nové romantické komedie, kterou si pro své diváky a divačky připravil Netflix. Neláká jen na daný žánr, který se hodí na oslavu blížícího se svátku svatého Valentýna, ale i na zvučná jména Reese Witherspoon a Ashtona Kutchera v hlavních rolích.

  14. Disney chce skončit s animovanými propadáky a ždímat osvědčené značky. Neuniknou Ledové království, Zootropolis ani Toy Story
    Filmy11. 2. 2023
    Disney chce skončit s animovanými propadáky a ždímat osvědčené značky. Neuniknou Ledové království, Zootropolis ani Toy Story

    Posledním snímkům studia Disney se v kině dvakrát nedařilo, Disney Plus je značně zadlužený a mnohé projekty se z finančních důvodů ruší. Je nutné přijít se změnami, animátoři v čele s výkonným ředitelem Bobem Igerem se proto rozhodli vsadit na jistotu.

  15. První reakce na Ant-Mana: Hmyzí Star Wars útočí a fáze pět má prý slušný začátek
    Téma9. 2. 2023
    První reakce na Ant-Mana: Hmyzí Star Wars útočí a fáze pět má prý slušný začátek

    Již za týden bude mít v českých kinech premiéru snímek Ant-Man a Wasp: Quantumania studia Marvel, který odstartuje pátou fázi jeho filmového univerza. Ve Spojených státech proběhla novinářská projekce, tudíž máme k dispozici první ohlasy, jež mohou mnohé napovědět.