Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Mikulášovy patálie vzdávají hold autorům tím nejkrásnějším způsobem. Film pro děti to ale není
    Recenze11. 12. 2022
    Mikulášovy patálie vzdávají hold autorům tím nejkrásnějším způsobem. Film pro děti to ale není

    Milovníci malého Mikuláše mohou směle vyrazit do kina. Právě nyní do něj totiž zamířil úplně první 2D animovaný film na motivy oblíbených knížek tvůrčího dua Goscinny – Sempé s názvem Mikulášovy patálie: Jak to všechno začalo.

  2. Netflix: Prosincové premiéry lákají na muzikálovou Matildu, skandální Lady Chatterleyovou i loutkového Pinocchia od mistra hororů
    VOD30. 11. 2022
    Netflix: Prosincové premiéry lákají na muzikálovou Matildu, skandální Lady Chatterleyovou i loutkového Pinocchia od mistra hororů

    Přichází prosince a s ním i tradiční výhled premiér na Netflixu. Nechte se zlákat novinkami i dalšími řadami vašich oblíbených pořadů. Chybět nebudou dramata, komedie, romance a ani vánoční příběhy.

  3. Divnosvět je vizuálně krásný, jeho příběh je ale jedna velká vykrádačka
    Recenze26. 11. 2022
    Divnosvět je vizuálně krásný, jeho příběh je ale jedna velká vykrádačka

    Téměř před rokem jsme se vlnili u premiéry Encanta, zatím posledního snímku studia Walt Disney Animation. Magický muzikál z prostředí Jižní Ameriky všechny okouzlil, takže bylo jasné, že jeho nástupce s názvem Divnosvět to bude mít hodně těžké. Nejnovější animované dobrodružství je právě v kinech a je načase si říci, jak si vede.

  4. Prokletá romance drží kvalitu prvního dílu, přestože se z hrdinky stala záporná postava
    Recenze20. 11. 2022
    Prokletá romance drží kvalitu prvního dílu, přestože se z hrdinky stala záporná postava

    Pokračování kasovního trháku Kouzelná romance z roku 2007 je nyní k dispozici na Disney+. Druhý díl s názvem Prokletá romance vznikal přes patnáct let a místo do kin zamířil na Disneyho streamovací službu.

  5. Vánoce na spadnutí vrací na scénu Lindsay Lohan. Letošní první tematický film Netflixu je plný klišé
    Recenze12. 11. 2022
    Vánoce na spadnutí vrací na scénu Lindsay Lohan. Letošní první tematický film Netflixu je plný klišé

    Blíží se advent a Vánoce, což znamená nejnovější přísun tematických snímků, které se začínají každoročně objevovat i v české produkci. Než ale dojde na tuzemské filmové pokusy o tu správnou sváteční atmosféru, je tu Netflix a jeho první letošní vánoční počin. Jmenuje se Vánoce na spadnutí a v hlavní roli se vrací Lindsay Lohan.

  6. Enola Holmesová 2 baví víc než mnohé komedie a jako rodinná zábava nezklame
    Recenze6. 11. 2022
    Enola Holmesová 2 baví víc než mnohé komedie a jako rodinná zábava nezklame

    Enola Holmesová se vrací v novém kriminálním dobrodružství na Netflixu. Sourozenci Holmesovi v podání Millie Bobby Brown a Henryho Cavilla tak mohou opět naplno roztočit své mozkové závity a vzájemně se provokovat.

  7. Gumy s Krajčem a Švehlíkem připomínají Pata a Mata, postrádají ale jejich vtip a nápaditost
    Recenze2. 11. 2022
    Gumy s Krajčem a Švehlíkem připomínají Pata a Mata, postrádají ale jejich vtip a nápaditost

    Podzim je na Voyo plný novinek. Po premiéře kriminálního seriálu Případy mimořádné Marty se publikum dočkalo i novinky z oblasti komediální tvorby v podobě seriálu Gumy, který spolu natočili manželé Richard Krajčo a Karin Krajčo Babinská.

  8. Na listopad Netflix připravil návrat Teletubbies, Lindsay Lohan a rodiny Addamsových. Nechybí ani animovaný Zlatan Ibrahimovič
    VOD1. 11. 2022
    Na listopad Netflix připravil návrat Teletubbies, Lindsay Lohan a rodiny Addamsových. Nechybí ani animovaný Zlatan Ibrahimovič

    Jako již tradičně patří začátek měsíce výhledu premiér na Netflixu. Listopad bude patřit dramatům, prvním vánočním filmům a rovněž pokračováním či novým zpracováním oblíbených pořadů.

  9. Kam zmizel sympatický hokejista z romance Ledové ostří D. B. Sweeney?
    Téma28. 10. 2022
    Kam zmizel sympatický hokejista z romance Ledové ostří D. B. Sweeney?

    D. B. Sweeney měl v devadesátých letech našlápnuto k poměrně slušné filmové kariéře, neboť účinkoval v řadě úspěšných snímků, ale nakonec jeho hvězda zapadla. Dnes už na něj vzpomínají pouze milovníci romantické komedie Ledové ostří z roku 1992.

  10. Rod draka: kniha versus seriál. Jaké změny se povedly, a které ne?
    Téma27. 10. 2022
    Rod draka: kniha versus seriál. Jaké změny se povedly, a které ne?

    První řadu seriálu Rod draka máme úspěšně za sebou. Tvůrci se nyní nechali slyšet, že natáčení druhé řady začne za chvíli a že odstartuje ve velkém stylu. Na pokračování ovšem budeme čekat dva roky.

  11. Škola dobra a zla je skvělým tipem pro děti na Halloween
    Recenze21. 10. 2022
    Škola dobra a zla je skvělým tipem pro děti na Halloween

    Na Netflixu je dostupná nová rodinná fantasy podívaná s názvem Škola dobra a zla. Příběh o odvěkém boji mezi dobrem a zlem i o neuvěřitelné síle přátelství vychází ze stejnojmenné knižní předlohy.

  12. Zločin na hranicích víc než kriminálku připomíná Doktora z hor
    Seriály10. 10. 2022
    Zločin na hranicích víc než kriminálku připomíná Doktora z hor

    Nedělní večer na ČT opět patřil kriminálnímu případu, jenž nás tentokrát zavedl do česko-rakouského pohraničí. Snímek Zločin na hranicích Česká televize natočila v koprodukci s rakouskou stanicí ORF a po výpravné sérii Marie Terezie se tak jedná o další z řady plánovaných společných projektů.

  13. Bojoví tučňáci, roztomilé houbičky a legendární knírek. Filmová verze Super Maria v prvním traileru víc než baví
    Filmy7. 10. 2022
    Bojoví tučňáci, roztomilé houbičky a legendární knírek. Filmová verze Super Maria v prvním traileru víc než baví

    Hra Super Mario Bros. je legendou úplně stejně jako Sonic, tudíž nemůže zůstat pozadu a přichází do kin se svou vlastní filmovou podobou. Studio Universal Pictures vydalo první oficiální trailer k snímku The Super Mario Bros. Movie. Po vizuální stránce vypadá skvěle.

  14. Milujeme je, tak se vrací. Netflix odtajnil novinky k očekávaným pokračováním
    VOD28. 9. 2022
    Milujeme je, tak se vrací. Netflix odtajnil novinky k očekávaným pokračováním

    O návratu na obrazovky rozhoduje sledovanost, a jelikož si tyto pořady na Netflixu vedly více než dobře, vrací se zpět a publikum se jich už nemůže dočkat. Řeč je o seriálech Lupin, Smrt nás spojí a o snímcích Vyproštění a Enola Holmes.

  15. M*A*S*H slaví 50 let od premiéry. Jak dnes vypadají Hawkeye a Hunnicutt?
    Téma20. 9. 2022
    M*A*S*H slaví 50 let od premiéry. Jak dnes vypadají Hawkeye a Hunnicutt?

    Od premiéry slavného komediálního seriálu M*A*S*H uplynulo padesát let, přesto se stále těší velké oblibě a stanice Prima ho nepřestává vysílat ani dnes.