Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Zapomeňte na Avengers, přichází Thunderbolts, Gal Gadot čeká boj s trpaslíky a Mandalorian má zpět svého syna. Disney se pochlubil novinkami
    Téma15. 9. 2022
    Zapomeňte na Avengers, přichází Thunderbolts, Gal Gadot čeká boj s trpaslíky a Mandalorian má zpět svého syna. Disney se pochlubil novinkami

    Každoroční událost D23 Expo studia Walt Disney je za námi, a to znamená jediné – ohromný příděl nových informací o plánovaných snímcích a seriálech z produkce tohoto filmového gigantu. Nechyběly Star Wars, Marvel i originální snímky a seriály studia Disney určené pro celou rodinu.

  2. Kde se bere kouzlo padající hvězdy, návrat do světa v hlavě a dobrodružství z Nigérie. Disney odhalil své animované plány na následující roky
    Filmy14. 9. 2022
    Kde se bere kouzlo padající hvězdy, návrat do světa v hlavě a dobrodružství z Nigérie. Disney odhalil své animované plány na následující roky

    Již tradiční D23 Expo proběhlo o uplynulém víkendu v americkém Anaheimu a Walt Disney Studios na něm představilo své plány nejen pro kina, ale i pro službu Disney+ na následující dva roky.

  3. Případy 1. oddělení: Vetchého šokovala brutalita zločinů a Mareš se díky seriálu lépe loučil s dlouholetou prací u policie
    Téma14. 9. 2022
    Případy 1. oddělení: Vetchého šokovala brutalita zločinů a Mareš se díky seriálu lépe loučil s dlouholetou prací u policie

    Úspěšný kriminální seriál Případy 1. oddělení se na televizní obrazovky vrátil se třetí třináctidílnou sérií po šesti letech. A jak tvůrci několikrát před premiérou upozorňovali, dalších dílů se v budoucnosti nedočkáme. Objevit se ale nemusely ani ty současné.

  4. Prasátko Peppa má další zářez, nová epizoda opět rozbouřila diskuzi mezi rodiči. Některým se nelíbí dvě medvědí maminky, pobouřeně reagovala italská pravice
    Téma11. 9. 2022
    Prasátko Peppa má další zářez, nová epizoda opět rozbouřila diskuzi mezi rodiči. Některým se nelíbí dvě medvědí maminky, pobouřeně reagovala italská pravice

    Od té doby, co se na televizních obrazovkách objevil seriál Prasátko Peppa, určený pro předškolní děti, asi bychom těžko hledali podobný fenomén, který rozbouřil tolik reakcí mezi rodiči. Poslední výtky se týkají dvou ledních medvědic, partnerek, které spolu vychovávají malého medvídka.

  5. První dojmy: Případy 1. oddělení v novém složení, ale se starou parádou
    Recenze7. 9. 2022
    První dojmy: Případy 1. oddělení v novém složení, ale se starou parádou

    Publikem velmi oblíbený kriminální seriál Případy 1. oddělení se vrátil na obrazovky ČT 1 s třetí a podle tvůrců i poslední řadou. Počínání kriminalistů bude publikum sledovat po třináct pondělních večerů. Dobrou zprávou jistě je, že si pořad stále drží svou kvalitu a že první vydaný díl opět potvrdil, proč tento pořad patří mezi to nejlepší, co ČT kdy natočila.

  6. Déčko představilo podzimní program. Nechybí novinky ani pokračování oblíbených pořadů
    Téma4. 9. 2022
    Déčko představilo podzimní program. Nechybí novinky ani pokračování oblíbených pořadů

    Podzimní novinky pro dospělé stanic Nova, Prima a Česká televize jsme vám již představili, ale zapomínat by se nemělo ani na děti. A jelikož jim ČT před devíti lety vytvořila vlastní televizní kanál Déčko, připravila si pro něj i vlastní podzimní program. Dětské publikum se tak může těšit nejen na řadu nových zábavních pořadů, ale i na návrat těch osvědčených.

  7. První dojmy: Hořký svět se povedl lépe než Pálava, humor ale zatím postrádá také
    Recenze2. 9. 2022
    První dojmy: Hořký svět se povedl lépe než Pálava, humor ale zatím postrádá také

    Pondělní večer na televizních obrazovkách Primy patřil premiéře Pálavy, zatímco středeční byl na stejné stanici ve znamení nového seriálu Hořký svět. Popíjení vína na Moravě tak vystřídalo vaření piva a exteriéry z okolí Prahy a řeky Sázavy.

  8. Pálava se sice snaží, na Vinaře ale nemá. Funguje maximálně jako reklama na víno a Jižní Moravu
    Recenze1. 9. 2022
    Pálava se sice snaží, na Vinaře ale nemá. Funguje maximálně jako reklama na víno a Jižní Moravu

    První dva díly nového komediálního seriálu Pálava, který je jakýmsi spin-offem publikem oblíbených Vinařů, vydala TV Prima v pondělí večer v hlavním vysílacím čase.

  9. Ke sledování Netflixu se vás v září pokusí svést blondýnka Marilyn Monroe, císařovna Sissi nebo další řada Cobry Kai
    VOD31. 8. 2022
    Ke sledování Netflixu se vás v září pokusí svést blondýnka Marilyn Monroe, císařovna Sissi nebo další řada Cobry Kai

    Léto se nám bohužel pomalu chýlí ke konci, nicméně s příchodem září je tu velká nabídka nových seriálů a filmů nejen na klasických televizních stanicích, ale i na streamovacích platformách. HBO vsadilo na Rod draka, Amazon Prime je tu s Pánem prstenů. A co připravil Netflix?

  10. Neměly celosvětovou premiéru, a přesto jsou hitem. 10 filmů, které se prosadily navzdory nedůvěře studií
    Téma28. 8. 2022
    Neměly celosvětovou premiéru, a přesto jsou hitem. 10 filmů, které se prosadily navzdory nedůvěře studií

    Úspěch filmu se už léta měří s ohledem na tržby, kterých dosáhne v kinech po celém světě. I když tomu tak nemusí být vždy, historie kinematografie je plná případů, kdy díla v kinech propadla, ale diváci a divačky po celém světě je milují. Pro filmová studia je to ale základ, a tak se snaží, aby film vidělo co nejvíc lidí po celém světě.

  11. Spongeboba vytvořil mořský biolog. Sedm hlavních postav je inspirovaných smrtelnými hříchy
    Téma27. 8. 2022
    Spongeboba vytvořil mořský biolog. Sedm hlavních postav je inspirovaných smrtelnými hříchy

    Říkali jste si někdy, kde se vůbec vzal nápad oživit mořskou houbu, nasadit jí kalhoty a spojit ji s hvězdicí, krabem a planktonem? Inu, ač je to k nevíře, základem všeho je věda.

  12. Proslulý kojot jednou kukačku skutečně chytil a neuvěříte, co potom udělal
    Téma22. 8. 2022
    Proslulý kojot jednou kukačku skutečně chytil a neuvěříte, co potom udělal

    Už jsme přinesli tu neuvěřitelnou zprávu, že cholerický veverčák Scrat konečně získal svůj žalud. Tušili jste ale, že jednou dosáhl svého i Wile E. Coyote? Vážně! Rychlonohý Road Runner jednou zdrhnout nestihl.

  13. Přemýšleli jste někdy nad tím, proč nosí Mickey rukavice? Odpověď je jednoduchá
    Téma21. 8. 2022
    Přemýšleli jste někdy nad tím, proč nosí Mickey rukavice? Odpověď je jednoduchá

    O filmech a filmových postavách je neustále co zjišťovat. Pokaždé, když se na nějaký film podíváte znovu, dost často objevíte něco, čeho jste si předtím nevšimli, nebo vám dojde jiná souvislost. Pokaždé je to zkrátka jinak a to mnohdy ani nemáme přístup ke všem informacím o tom, co vznik daného filmu provázelo.

  14. Opuštěné filmové kulisy lákají k návštěvám. Nechte se pozvat také
    Téma20. 8. 2022
    Opuštěné filmové kulisy lákají k návštěvám. Nechte se pozvat také

    Kdo viděl Hru o trůny, chce do Dubrovníku. Milovníci Vinnetoua si nenechají ujít Plitvická jezera a to ani nemluvím o nástupišti 9 a 3/4 na londýnském vlakovém nádraží. Filmové lokace zkrátka lákají fanoušky a fanynky z celého světa. Vyfotit si místa, kde se natáčel oblíbený film nebo seriál, je zážitkem na celý život.

  15. TV tip na víkend: Nebezpečná rychlost nikdy nezklame, Keanu Reeves v ní ale vůbec hrát nechtěl
    Téma20. 8. 2022
    TV tip na víkend: Nebezpečná rychlost nikdy nezklame, Keanu Reeves v ní ale vůbec hrát nechtěl

    Kdo miluje akční devadesátkové klasiky, rozhodně by si v sobotu večer neměl nechat ujít Nebezpečnou rychlost, kterou od 20 hodin vysílá Prima Max. Keanu Reeves a Sandra Bullock nás vezmou na pěkně divokou jízdu ulicemi Los Angeles.