Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Podzim v České televizi. Filmové hity, nové seriály, návrat na taneční parket i do Osady
    Téma13. 8. 2023
    Podzim v České televizi. Filmové hity, nové seriály, návrat na taneční parket i do Osady

    Léto se pomalu blíží ke konci a Česká televize se rozhodla, že svému publiku odhalí programové plány na nadcházející podzimní období. Na své si opět přijdou milovníci populárních kriminálek i StarDance, Osady a českých filmů, které míří z kinosálů na televizní obrazovky poprvé.

  2. Alena Vránová oslavila 91. narozeniny. Zazářila jako Pyšná princezna, ale neměla lehký život
    Téma31. 7. 2023
    Alena Vránová oslavila 91. narozeniny. Zazářila jako Pyšná princezna, ale neměla lehký život

    Česká herečka, zpěvačka a dabérka Alena Vránová, kterou si pamatujeme hlavně jako princeznu Krasomilu z filmové adaptace klasické pohádky Boženy Němcové Potrestaná pýcha (1952), oslavila v neděli 30. července své 91. narozeniny. Od té doby se nesčetněkrát objevila nejen před filmovými a televizními kamerami, ale rovněž na prknech, která znamenají svět. Svůj hlas propůjčila řadě neméně slavných zahraničních hereček. Život se s ní však nemazlil, dvakrát se vdala a tragicky ztratila dceru.

  3. Výběr srpnových pecek na Netflixu. Srdcerváči, Paddington a Opičí král
    VOD31. 7. 2023
    Výběr srpnových pecek na Netflixu. Srdcerváči, Paddington a Opičí král

    Červenec je u konce, pojďme se tedy jako již tradičně podívat na to, co nás čeká na Netflixu. Tento měsíc však poprvé v novém stylu. Místo kompletního přehledu plánovaných premiér nabízíme výběr osmi nejlepších filmů a seriálů, které na tuto VOD službu v srpnu zamíří.

  4. Letní putování po stopách novějších českých pohádek
    Téma22. 7. 2023
    Letní putování po stopách novějších českých pohádek

    První díl našeho letního putování za pohádkami byl věnovaný nejoblíbenějším a nejlépe hodnoceným českým pohádkám. Většina z nich však vznikla už tak dávno, že zmíněný žebříček nemusí odpovídat tomu, jak by ho sestavilo mladší publikum a děti. Proto jsme se rozhodli, že druhý díl věnujeme nejlépe hodnoceným pohádkám za posledních pár let.

  5. Star Wars filmy: hodnocení, časová osa a další zajímavosti
    Téma15. 7. 2023
    Star Wars filmy: hodnocení, časová osa a další zajímavosti

    Když se v roce 1977 George Lucas rozhodoval, jaký film ze své vymyšlené vesmírné ságy o rodině Skywalkerových natočí, padla volba na čtvrtou epizodu. Nikdo netušil jaký fenomén se ze Star Wars stane a jak zpřeházené pořadí dílů bude mást několik dalších generací. Vzhledem k tomu, že jsou ale jednotlivé díly očíslované, nejedná se o až tak velký problém.

  6. Letní putování po stopách nejoblíbenějších českých pohádek
    Téma15. 7. 2023
    Letní putování po stopách nejoblíbenějších českých pohádek

    Filmové pohádky jsou českou specialitou, a jelikož jsou prázdniny a volný čas můžeme trávit za pěkného počasí venku, proč se nevydat po stopách osmi nejoblíbenějších českých pohádek? Milují je velcí i malí, a tak by náš text, který vás zavede na místa, kde tyto legendy vznikaly, mohl posloužit i jako tip na rodinný výlet.

  7. Druhá řada Osady bude ostřejší, střídá herecké obsazení a nevylučuje pokračování
    Seriály4. 7. 2023
    Druhá řada Osady bude ostřejší, střídá herecké obsazení a nevylučuje pokračování

    Na letošním filmovém festivalu v Karlových Varech nechybí ani Česká televize se svým vlastním domem věnovaným její původní tvorbě. Pořádá různé besedy, koncerty a představuje novinky, na které se mohou diváci a divačky těšit v podzimním vysílání. A jednou z prvních vlaštovek byla druhá řada komediálního seriálu Osada.

  8. Neustále nabroušená Nimona je zatím nejlepším animákem roku
    Recenze2. 7. 2023
    Neustále nabroušená Nimona je zatím nejlepším animákem roku

    Na konec školního roku si Netflix pro dětské diváky a divačky připravil premiéru animované fantasy komedie Nimona podle komiksu od Noelle Stevenson. Příběh pobaví břitkým humorem, krásnou grafikou i neotřelým tématem.

  9. Třetí řada Zaklínače se topí v krvi. To nejlepší si chystá na poslední díly
    Recenze1. 7. 2023
    Třetí řada Zaklínače se topí v krvi. To nejlepší si chystá na poslední díly

    Když Henry Cavill oznámil, že se zbavuje kostýmu Zaklínače i Supermana, svět několik týdnů nemluvil o ničem jiném. Netflix i studio Warner Bros. sice rychle našli náhradu, ale je otázkou, zda právě v případě Zaklínače půjde o dobrou volbu. Henry Cavill totiž ve své poslední řadě dokazuje, že se pro postavu vědmáka narodil. Jeho ztráta bude tvůrce seriálu bolet a diváci a divačky se možná s Geraltem z Rivie rozloučí navždy.

  10. Dokončení třetí řady Zaklínače, návrat Advokáta a Kouzelná Beruška poprvé ve filmu
    VOD1. 7. 2023
    Dokončení třetí řady Zaklínače, návrat Advokáta a Kouzelná Beruška poprvé ve filmu

    Červenec je za dveřmi, a tak je tu tradiční přehled premiér, které si Netflix na sedmý měsíc roku připravil. Publikum se může těšit na návrat oblíbených seriálů, například nové řady Advokáta, druhou polovinu seriálu Zaklínač nebo na filmovou verzi oblíbeného animovaného seriálu Kouzelná Beruška a Černý kocour. Nechybí ani oblíbené dokumenty, reality show a několik čerstvých novinek pro dospělé i děti.

  11. Televizní léto, jak má být. Nechybí Chalupáři, Vinnetou a Okresní přebor
    Téma26. 6. 2023
    Televizní léto, jak má být. Nechybí Chalupáři, Vinnetou a Okresní přebor

    Přichází letní prázdniny a s nimi i upravený televizní program. Nové pořady a nejčerstvější díly oblíbených seriálů si jednotlivé televizní stanice nechávají až na září, protože v červnu a v červenci je sledovanost s ohledem na dovolené, četné kulturní akce a výlety logicky nižší. A tak se na obrazovky vracejí reprízy oblíbených pořadů, které už k létu tak nějak patří.

  12. Třetí řada Bridgertonových na prvních fotkách. Mezi Colinem a Penelope to začíná jiskřit
    Seriály21. 6. 2023
    Třetí řada Bridgertonových na prvních fotkách. Mezi Colinem a Penelope to začíná jiskřit

    Společnost Netflix vydala první oficiální fotografie z divácky velmi úspěšného seriálu Bridgertonovi. Ještě letos nebo nejpozději na začátku příštího roku by měla na obrazovky zamířit třetí řada. Jejími hlavními hrdiny jsou Colin Bridgerton v podání Lukea Newtona a Penelope Featherington s tváří Nicoly Coughlan.

  13. Letošní štědrovečerní pohádka bude o svatém Petrovi. ČT vydala fotky a reportáž
    Filmy21. 6. 2023
    Letošní štědrovečerní pohádka bude o svatém Petrovi. ČT vydala fotky a reportáž

    Tradice televizních štědrovečerních pohádek trvá v ČT už třicet let. V roce 1993 vše odstartoval film Sedmero krkavců v režii Ludvíka Ráže. Nyní na obrazovky míří novinka s názvem Klíč svatého Petra od Karla Janáka podle scénáře Petra Hudského.

  14. Déčko si na letošní prázdniny připravilo osmou dobrodružnou hru
    Téma17. 6. 2023
    Déčko si na letošní prázdniny připravilo osmou dobrodružnou hru

    Již několik let patří k letním prázdninám bojovka pro celou rodinu pod záštitou stanice ČT:D. Letos nese název Konec telky?! a startuje již v sobotu 1. července. Jejím cílem je během prázdnin motivovat děti k zajímavým výletům, během nichž mohou zachraňovat oblíbené hrdiny z televizní obrazovky, sbírat hesla a soutěžit o zajímavé ceny. Tentokrát je soutěž navíc ozvláštněná tím, že Česká televize slaví 70. narozeniny, a tak chce víc zapojit i rodiče a prarodiče.

  15. Animák Mezi živly čaruje vizuální krásou, ale příběh pokulhává
    Recenze16. 6. 2023
    Animák Mezi živly čaruje vizuální krásou, ale příběh pokulhává

    Mezi živly je nové animované dobrodružství studia Pixar, které do českých kin doprovodil i krátký snímek Carlovo dostaveníčko s hrdiny snímku Vzhůru do oblak (2009). Jde o sedmadvacátý celovečerní snímek studia, a ačkoli se mu v poslední době nedaří tak jako dřív a mnozí na jeho tvorbu zanevřeli, stále patří mezi animační špičky. A ve svém novém počinu to opět dokazuje.