Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Stoletý Disney vzpomíná a děkuje v novém krátkém snímku Bylo nebylo jedno studio
    Filmy17. 10. 2023
    Stoletý Disney vzpomíná a děkuje v novém krátkém snímku Bylo nebylo jedno studio

    Tak významný milník, jako je sto let existence, nelze ponechat bez povšimnutí. A pokud slaví Myší dům, je jasné, že oslavy budou více než pohádkové. Bylo nebylo jedno studio (Once Upon a Studio) je nejnovějším kraťasem studia Walt Disney Animation. Od 16. října je dostupný na službě Disney+, ale ti, kdo ji nevlastní, nemusí smutnit. Snímek doprovodí nejnovější animovaný film Přání, jenž zamíří do českých kin 30. listopadu.

  2. Lupinovi se i potřetí v řadě daří držet v napětí a kvalita seriálu neklesá
    Recenze7. 10. 2023
    Lupinovi se i potřetí v řadě daří držet v napětí a kvalita seriálu neklesá

    Třetí řada francouzského kriminálního seriálu Lupin s Omarem Sy v hlavní roli prohnaného lupiče je na Netflixu k dispozici od 5. října. Do svých rolí se kromě zmíněné herecké hvězdy vrací i všechny ostatní tváře z předešlých sezón a společně rozehrávají další nebezpečnou hru.

  3. Loki pokračuje v zábavných, ale občas matoucích hrátkách s časem
    Recenze7. 10. 2023
    Loki pokračuje v zábavných, ale občas matoucích hrátkách s časem

    Novému dílu druhé řady seriálu Loki bude od 6. října po pět následujících týdnů patřit každý pátek. Tom Hiddleston a Owen Wilson se vrací jako bůh falše a agent Mobius v pořadu, který je mezi seriály studia Marvel označovaný jako druhý nejlepší hned po WandaVision.

  4. Fenomén Prasátko Peppa slaví dvacet let a přizvala Orlanda Blooma a Katy Perry
    Seriály7. 10. 2023
    Fenomén Prasátko Peppa slaví dvacet let a přizvala Orlanda Blooma a Katy Perry

    Animovaný seriál Prasátko Peppa o malé prasečí holčičce, její rodině a přátelích baví nejmladší diváky a divačky již bezmála dvacet let. V roce 2004 jej vytvořili animátoři Neville Astley a Mark Baker a od té doby vzniklo devět sezón, přes tři sta osmdesát příběhů a zhlédnout jej mohli lidé ve sto osmdesáti zemích světa. Není proto divu, že na příští rok si tvůrci připravili speciální třídílnou výroční epizodu.

  5. StarDance startuje již v sobotu. Vyhraje olympijská vítězka, kajakář nebo někdo z umělců?
    Seriály5. 10. 2023
    StarDance startuje již v sobotu. Vyhraje olympijská vítězka, kajakář nebo někdo z umělců?

    Již dvanáctá řada taneční soutěže StarDance ...když hvězdy tančí startune na ČT1 v sobotu 14. října. Moderovat budou jako již tradičně Marek Eben a Tereza Kostková a publikum se může těšit na deset tanečních večerů, mezi kterými nebude chybět ani jeden benefiční pro Centrum Paraple.

  6. Sedmička toho nejlepšího v říjnu na Netflixu – zamilovaní upíři, slepice na útěku a Lupin
    VOD30. 9. 2023
    Sedmička toho nejlepšího v říjnu na Netflixu – zamilovaní upíři, slepice na útěku a Lupin

    Říjen je za dveřmi a s ním i novinky na Netflixu. Jako tradičně vám proto přinášíme přehled toho nejlepšího, co si můžete na této službě příští měsíce pustit. Nabídka je vskutku pestrá a na své by si měli přijít milovníci hororů, fantasy, animovaných snímků a kriminálek.

  7. Kouzelná Beruška jde do kin. Po pěti seriálových řadách se smrskne do jednoho filmu
    Filmy21. 9. 2023
    Kouzelná Beruška jde do kin. Po pěti seriálových řadách se smrskne do jednoho filmu

    Kouzelná Beruška a Černý kocour ve filmu se původně měli dočkat premiéry na Netflixu, ostatně za mořem na této službě již k dispozici je. Pro naše končiny však nakonec padla volba na kinopremiéru. Snímek do sálů zamíří 2. listopadu letošního roku.

  8. Nový seriál Táta v nesnázích je zatím poměrně příjemným překvapením
    Recenze14. 9. 2023
    Nový seriál Táta v nesnázích je zatím poměrně příjemným překvapením

    Nový komediální seriál Táta v nesnázích s Martinem Pechlátem v hlavní roli odstartoval na Nově v sobotu 9. září. Podle maďarského originálu Apatigris ho natočil režisér Petr Zahrádka (Pan profesor, Doktor Martin). V současné chvíli jsou k dispozici tři díly z šestnácti a jedná se o poměrně příjemné překvapení.

  9. Mijazaki se loučí. V prosinci nás čeká jeho poslední film, máme pro vás trailer
    Filmy6. 9. 2023
    Mijazaki se loučí. V prosinci nás čeká jeho poslední film, máme pro vás trailer

    Na poslední snímek Hajaa Mijazakiho se čekalo několik let. A z reakcí publika, které již mělo příležitost snímek vidět v červenci v Tokiu, je jasné, že to stálo za to a že se mistr anime vrátil ze svého důchodu v nejlepší formě a že se loučí svým nejosobnějším a nejdojemnějším snímkem.

  10. Ahsoka je plná easter eggs i akčních scén. Každého fanouška Star Wars tak jistě potěší
    Recenze6. 9. 2023
    Ahsoka je plná easter eggs i akčních scén. Každého fanouška Star Wars tak jistě potěší

    Nejnovějším členem seriálové rodiny ze světa Star Wars je nyní Ahsoka. Postava této rytířky Jedi, padawanky Anakina Skywalkera, se poprvé objevila v animovaném filmu Star Wars: Klonové války (2008) a později i v jeho seriálovém pokračování. V hrané podobě debutovala ve druhé řadě seriálu Mandalorian (2019) a nyní přichází s vlastním pořadem.

  11. Druhá řada Osady se nese v duchu té první. Jen přibyl jeden pitomec navíc
    Recenze2. 9. 2023
    Druhá řada Osady se nese v duchu té první. Jen přibyl jeden pitomec navíc

    S koncem prázdnin nasadila Česká televize na páteční večer premiéru druhé řady komediálního seriálu Petra Kolečka a Radka Bajgara Osada. Diváci a divačky se s potrhlou skupinou chatařů vrací do osady Záhoří a sleduje její snahu o víkendovou pohodu.

  12. Osmička toho nejlepšího v září na Netflixu
    Téma1. 9. 2023
    Osmička toho nejlepšího v září na Netflixu

    Září je tu a s ním i tradiční přísun filmových a seriálových novinek mířících na Netflix. Na publikum čeká romantika, dokumenty, reality show i návraty oblíbených seriálů. Z velké programové nálože jsme pro vás vybrali osmičku toho nejlepšího, na co se v září ve volném čase můžete podívat.

  13. OKTOPUS ukazuje, že severský styl kriminálek nám zatím nejde
    Recenze29. 8. 2023
    OKTOPUS ukazuje, že severský styl kriminálek nám zatím nejde

    Na obrazovkách České televize se po třináct pondělních večerů budeme setkávat se členy speciálního policejního oddělení zabývajícího se dlouho nevyřešenými případy. Seriál OKTOPUS napsal a režíroval Jan Pachl a do role kriminalistů obsadil trio Miroslav Krobot, Marika Šoposká a Kryštof Hádek.

  14. Kriminální podzim v českých televizích. Milovníci detektivek budou mít z čeho vybírat
    Téma26. 8. 2023
    Kriminální podzim v českých televizích. Milovníci detektivek budou mít z čeho vybírat

    Na kriminální žánr české publikum slyší, a tak se mu tuzemské televizní stanice snaží vyjít vstříc. Nova, ČT i Prima do toho jdou i letos. Toto jsou kriminálky, které si pro nás připravili na televizní podzim.

  15. Opičí král: Ne tak docela dotažený hravý akční animák
    Recenze20. 8. 2023
    Opičí král: Ne tak docela dotažený hravý akční animák

    Legenda o opičím králi byla zfilmovaná již mnohokrát. Jeden z nejoblíbenějších a nejslavnějších čínských příběhů láká filmaře z celého světa již velmi dlouho. Nyní přibyl další v produkci Netflixu. Jeho animovaný Opičí král je právě dostupný a za zhlédnutí stojí.