Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Transformers filmy přehledně a podle hodnocení
    Téma14. 12. 2023
    Transformers filmy přehledně a podle hodnocení

    Transformers jsou jednou z nejvýdělečnějších franšíz na světě. Dokládají to i data, která uvádí, že v období 1984 až 2011 vygenerovala přes 25 miliard dolarů. Vše přitom začalo vznikem akčních hraček měnících tvar a dnes už pro tuto značku vznikají i seriály, komiksy, filmy a videohry.

  2. To nejlepší v prosinci na Netflixu – Vyšehrad, Slepičí úlet i návrat do Sladkého domova
    VOD29. 11. 2023
    To nejlepší v prosinci na Netflixu – Vyšehrad, Slepičí úlet i návrat do Sladkého domova

    Ke konci měsíce se jako již tradičně věnujeme tomu, že pro vás vybíráme nejzajímavější tipy, na co se na Netflixu podívat. Z velkého množství pořadů, které na tuto službu v prosinci zamíří, jsme do svých doporučení zařadili oblíbené seriály, komedie, něco pro celou rodinu i sci-fi.

  3. Prci, prci, prcičky filmy – kompletní přehled
    Filmy26. 11. 2023
    Prci, prci, prcičky filmy – kompletní přehled

    Filmová komediální série Prci, prci, prcičky se díky lechtivému vtipu těší poměrně velké popularitě a první čtyři snímky i vysokému hodnocení. Málokdo už však ví, že filmů je celkem devět a že tvůrci původních čtyř snímků údajně plánují pátý.

  4. Nejlepší vánoční filmy – přehled, žebříčky a hodnocení
    Téma25. 11. 2023
    Nejlepší vánoční filmy – přehled, žebříčky a hodnocení

    Blíží se vánoční svátky, což znamená jediné – svátečně laděné snímky na všech stanicích a platformách. Vznik vánočních filmů je zvláště v USA skutečným fenoménem a například jen stanice Hallmark jich každý rok natočí téměř padesát! Navíc se tento trend v posledních letech prosazuje i v naší filmové tvorbě.

  5. Batman: přehled filmů, jejich hodnocení a herecké obsazení
    Téma24. 11. 2023
    Batman: přehled filmů, jejich hodnocení a herecké obsazení

    Komiksový temný rytíř má na svém kontě nejen nemalý zástup hraných a animovaných filmů či seriálů, ale i herců, kteří mu propůjčili svou tvář. S ohledem na filmy o Batmanovi je tak z čeho vybírat. Náš speciál věnovaný Netopýřímu muži vám přináší kompletní přehled všech filmů, ale i jejich hodnocení, rozčlenění podle tvůrců, ale i podle dalších kritérií.

  6. Studiu Aardman dochází modelína. Najde znovu tu správnou?
    Téma22. 11. 2023
    Studiu Aardman dochází modelína. Najde znovu tu správnou?

    Slepičí úlet (Chicken Run, 2000), Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka (The Curse of the Were-Rabbit, 2005), Ovečka Shaun (Shaun the Sheep, 2007) – to vše jsou projekty, které vznikly pod hlavičkou slavného britského animačního studia Aardman. 15. prosince bude mít na Netflixu premiéru pokračování zmíněného Slepičího úletu s názvem Slepičí úlet: Zrození nuget (Chicken Run: Dawn of the Nugget, 2023), ovšem další plánované pořady jsou ve hvězdách.

  7. Druhá řada Lokiho je plná skrytých odkazů i naděje na znovuzrození milovaného hrdiny
    Seriály16. 11. 2023
    Druhá řada Lokiho je plná skrytých odkazů i naděje na znovuzrození milovaného hrdiny

    Seriál Loki (2021) má za sebou premiéru druhé řady, která sklidila pochvalné ohlasy stejně jako ta první. Tom Hiddleston coby bůh falše a klamu válí a jeho pořad patří mezi jedny z mála projektů, které se Marvelu v posledních letech opravdu povedly.

  8. Nachystejte květináče! Na ComicCon dorazí po Kocourovi i Eso Rimmer
    Téma14. 11. 2023
    Nachystejte květináče! Na ComicCon dorazí po Kocourovi i Eso Rimmer

    Pražský ComicCon čeká výroční pátý ročník, a tak jeho organizátoři slibují zajímavá zvučná jména, kterým v tuto chvíli vévodí Chris Barrie alias Arnold Rimmer z populárního komediálního seriálu Červený trpaslík.

  9. Zaklínač se vrací v animované verzi. První trailer na Sirény z hlubin je venku
    Filmy13. 11. 2023
    Zaklínač se vrací v animované verzi. První trailer na Sirény z hlubin je venku

    Hraný seriál Zaklínač patří mezi velmi rozporuplná témata. Jedni ho kritizují, druzí jsou spokojení. Ovšem po odchodu Henryho Cavilla, který po třech sezónách svlékl kostým Bílého vlka a jako Geralta z Rivie ho nahradí Liam Hemsworth, se i větší část těch, kterým se seriál dosud líbil, dívá na projekt pochybovačně. Netflix možná ztratí velkou část publika a nejspíš si to uvědomuje, a tak láká na svět Kontinentu jinou formou.

  10. Aristokratka se dostává do varu a může za to Deniska! První trailer je venku
    Filmy11. 11. 2023
    Aristokratka se dostává do varu a může za to Deniska! První trailer je venku

    Režisér Jiří Vejdělek se pokusí navázat na úspěch Poslední aristokraty z roku 2019, která patřila k nejnavštěvovanějším filmům roku a porazila tehdy v tržbách samotného Jokera (2019). I druhý díl s názvem Aristokratka ve varu vychází z knižní předlohy Evžena Bočka. Do svých rolí se vrací většina původního hereckého obsazení, které rozšíří Simona Lewandowská v roli Denisky.

  11. Už vás také zasáhla móda sledování korejských filmů či seriálů? K-dramata se těší velké popularitě i vysokému hodnocení
    Téma8. 11. 2023
    Už vás také zasáhla móda sledování korejských filmů či seriálů? K-dramata se těší velké popularitě i vysokému hodnocení

    Typické pro filmy i seriály z Jižní Koreje je střídání žánrů v rámci jediného projektu. V jejich produkci téměř nikdy nevznikne jen drama či komedie, nebo thriller. Skoro vždy je vše spojeno. Chvíli se smějete, chvíli pláčete nebo otáčíte pohled od nechutné či krvavé scény.

  12. Všechny filmy Marvelu pěkně popořádku aneb Jak si zajistit zatraceně dlouhý filmový zážitek?
    Téma5. 11. 2023
    Všechny filmy Marvelu pěkně popořádku aneb Jak si zajistit zatraceně dlouhý filmový zážitek?

    Snímků studia Marvel vzniklo za uplynulé roky skutečně mnoho a pro někoho může být složité se v nich vyznat. Proto jsme se rozhodli, že vám nabídneme několik různých způsobů, jak lze pojmout časovou osu, která vám může napovědět, v jakém pořadí si filmy od Marvelu pustit. Na Marvel filmy ale nemusíme koukat jen chronologicky, způsobů je několik a i ty nejnovější snímky z roku 2023 mohou pořadím pěkně zamíchat.

  13. Kouzelná Beruška a Černý kocour chrání Paříž, zpívají a nechávají čarovat lásku
    Recenze3. 11. 2023
    Kouzelná Beruška a Černý kocour chrání Paříž, zpívají a nechávají čarovat lásku

    Animované filmové dobrodružství na motivy oblíbeného seriálu Kouzelná Beruška a Černý kocour můžete od 2. listopadu vidět v kinech. Kouzelná Beruška a Černý kocour ve filmu (Miraculous – Le film) slibují více než hodinu a půl superhrdinského dobrodružství.

  14. To nejlepší v listopadu na Netflixu. Fincherův Zabiják, Robbie Williams a Odpočívej v pokoji
    VOD31. 10. 2023
    To nejlepší v listopadu na Netflixu. Fincherův Zabiják, Robbie Williams a Odpočívej v pokoji

    Listopadový program na Netflixu bude bohatý a s blížícími se vánočními svátky se začnou objevovat i první svátečně laděné projekty, které nechybí ani v našem výběru toho nejlepšího, na co se můžete v následujícím měsíci těšit. Na své si přijdou milovníci seriálových klasik, akce, animované tvorby i hudby.

  15. Nejlepší filmy Al Pacina
    Téma19. 10. 2023
    Nejlepší filmy Al Pacina

    Al Pacino platí za jednoho z nejikoničtějších a nejslavnějších amerických herců. Téměř každý jeho film slavil u diváků i kritiky úspěch a jeho jméno v titulcích platilo velmi dlouho za jisté osvědčení kvality. Později se mu sice výběr rolí několikrát nepovedl, ale s ohledem na jeho bohatou hereckou kariéru to byla vzácná výjimka.