Mijazaki se loučí. V prosinci nás čeká jeho poslední film, máme pro vás trailer

Mijazaki se loučí. V prosinci nás čeká jeho poslední film, máme pro vás trailer
Chlapec a volavka | Ghibli
Nese název Kimitači wa dô ikiru ka (v angličtině je uváděný jako The Boy and the Heron, tedy Chlapec a volavka) a studio Ghibli právě vydalo oficiální teaser trailer i informaci, že snímek zamíří do kin 8. prosince letošního roku.
Chlapec a volavka: teaser trailer | Studio Ghibli
Příběh filmu je inspirovaný stejnojmennou knihou od Genzabury Jošiny a věnuje se problému dospívání. Hlavním hrdinou příběhu je chlapec Mahito, kterému musí s poznáním sebe sama i jeho místa ve světě pomoci návštěva tajemného magického světa a původce v podobě mluvící volavky. Oficiální synopse zní následovně: chlapec jménem Mahito touží po matce, odváží se proto vstoupit do světa, který spolu sdílí živí i mrtví. Zde smrt končí a život nachází nový počátek. Částečně autobiografickou fantasy o životě, smrti a světě na počest přátelství vytvořil Hajao Mijazaki.
Chlapec a volavka
Chlapec a volavka
70%
Pro Mijazakiho se jedná o první počin po deseti letech, kdy vyšlo životopisné drama Zvedá se vítr (2013). U jeho vzniku nemohli chybět ani Mijazakiho dlouholetí kolegové – producent Tošio Suzuki (spoluzakadatel studia Ghibli) a hudební skladatel Džó Hisaiši. Titulní píseň Spinning Globe složil a nazpíval jeden z nejslavnějších japonských zpěváků současnosti Kenši Jonezu.