Profilový obrázek

Brenan88

Komentáře 4 577

Od nejnovějších
  1. #annaismissing
    #annaismissing (2023)
    9
    No tak to mě po*er na holé zadá! Už jsem ani nevěřil, že u nás muže vzniknout film světové kvality, který snese ty nejpřísnější měřítka. Výborně zahrané a to jak od mladých herců, tak od prověřených známých tváří. Napínavé a do poslední chvíle vlastně nevíte kdo může vlastně za to, že #annaismissing. Objektivně bych to viděl spíš na 8/10, ale beru v potaz, že u nás tak kvalitní filmy vůbec nevznikají, proto dávám nakonec 9/10.
  2. V létě ti řeknu, jak se mám
    V létě ti řeknu, jak se mám (2022)
    1
    Tak jsem zase jednou narazil na dno českého filmu. Tento pokus o romantickou komedii je jedna velká křeč plná trapnosti a otřesných hereckých výkonů. Málo kdy hodnocením mířím k odpadu, ale tady to prostě nejde jinak. Vždy se snažím na snímku najít aspoň malé pozitivum, jenže zde nic pozitivního není. Absolutní ztráta času.
  3. Insidious: Červené dveře
    Insidious: Červené dveře (2023)
    6
    Z celé série je tento závěrečný díl nejslabší, ale v rámci hororového žánru furt velice dobrý. Patrick Wilson se předvedl jako šikovný režisér a po řemeslné stránce není moc co vytknout. Však také poslední léta koukal přes rameno odborníkům na horory a všechny své znalosti zde zúročil. Občas co se týče lekaček trochu hapruje, ale atmosféru a napětí se mu daří budovat solidně. Na závěr snad jen, že je dobře uložit teď tuto sérii na chvíli k ledu. Nic se nesmí přehánět a i když se film zaplatil a vydělává, tak točit další pokračování jen pro peníze není vůbec dobré a to hlavně pro fanoušky Insidious.
  4. Roger Waters – This Is Not A Drill – Live From Prague
    Roger Waters – This Is Not A Drill – Live From Prague (2023)
    9
    Na koncertě jsem byl a tak je můj zážitek tímto ještě více umocněn. Waters je svůj a buď to s ním souhlasíte, nebo to musíte přejít. No a pak je tu ještě jedna možnost vlastně a to ta, že můžete táhnout na bar. Hned při úvodní písni jsem říkal, že tak čistý zvuk jsem na koncertu dlouho neslyšel. Okamžitě jsem byl pohlcen. Po celou dobu bezmála 3 hodin jsem se výborně bavil. Výběr skladeb se povedl. Zaznělo vše potřebné a zásadní v tvorbě Pink Floyd. Waters už sice nevládne nejlepším hlasovým fondem, ale od toho tam měl dvě úžasné vokalistky, kterého výborně doplňovaly. Ona vlastně celá kapela hrála jako o život. Konec konců Waters by se asi žádnými nazdarky neobklopil. Na to je to moc velký puntičkář. Stage byla zajímavá a jen prohlubovala můj už tak nezapomenutelný zážitek. S některými výroky a názory co během Show zazněly se plně neztotožňuji a proto nedávám plný počet. Kdyby se Waters více zaměřil na hudbu a méně na osvětu lidstva včetně častého kázání, které zbytečně nabourávala drive koncertu, udělal by lépe. Suma sumárum se ale jedna o vysokou školu, kterou svou kvalitou letos už pravděpodobně nic nepřekoná.
  5. Smrtelné zlo: Probuzení
    Smrtelné zlo: Probuzení (2023)
    8
    Kdybych měl být zcela objektivní tak by mé hodnocení bylo o stupeň nižší, ale když přihmouřím oči a zamyslím se nad tím jaké srajdy hororový žánr v posledních letech produkuje, tak prostě musím mírně nadhodnotit. Jsem velký fanda série a to je očividně i Lee Cronin. Tohle by Fanservice jako vínko. Všechno co máte na sérii rádi zde dostanete a navíc se to krásně brodí v krvi. Kamera je paradní, postavy se nechovají uplně debilně, masky se povedly, brutalita jede a celý je to audiovizuální wau co si zaslouží velké plátno. Bavil jsem se skvěle
  6. Lhář na plný úvazek
    Lhář na plný úvazek (2022)
    5
    Lhář na plný úvazek promarnil svůj potenciál. Hrozná škoda, že na pozici režiséra neusedl Boudaliho parťák Lacheau. Ten by podle mě tuhle látku uchopil trochu jinak a lépe. Navíc jim společné projekty dost svědčí což už mimochodem několikrát dokázali. Je tu pár šílených nápadu a stále se servírují vtipné scény, ale není to tak, že by jste se u nich váleli smíchy po zemi. Je to spíš takové úsměvné a to je právě škoda. Mělo se víc tlačit napilu a více to dovést do extrému. Takhle to mám zařazené někde v průměru 5/10.
  7. Děcka proti emzákům
    Děcka proti emzákům (2022)
    3
    Podle toho odporného plakátu a názvu jsem čekal nějakou blbinu pro děcka. Chyba byla, že jsem si nezkontroloval kdo seděl na židli režiséra. Kdybych věděl, že to je ten týpek co natočil Somráka s brokádou, tak bych se na film asi i líp připravil. Takhle jsem se při filmu několikrát přistihl jak jsem si říkal co to je sakra za kravinu. Možná bych byl ve výsledku i víc rád, kdyby se jednalo o blbinu pro děcka. Tohle bylo totiž tak hrozně divný až mě to nebavilo. Emzáci vypadali divně, hlavní postavy byly nesympatické a celé to bylo příšerně natočené. 3/10 dávám snad i z milosti.
  8. Renfield
    Renfield (2023)
    6
    Renfiled je po všech stránkách hodně pohodový film. Hlavní postavy jsou dobře napsané a hlavně zahrané. Hlavně Nick je v roli Drákuly parádní. To, že zde hraje prim komedie kvituji nejvyšší mírou. Úvod filmu je možná i tím nejlepším co za celou dobu uvidíte. Hodně se mi líbí i ta vynalézavost v otázce vražd, ale co mne na druhou stranu vyloženě sralo, tak byla ta příšerná digitální krev. Film o upírech a oni tam naperou digitální krev. To prostě nevymyslíš. Další věc, která mi celkem vadila byla celá ta linka točící se kolem postavy ztvárněnou Awkwafin. Úplně zbytečně se film zaobíral tímto směrem. Já bych raději viděl více z toho zrodu Renfielda a jeho vztahu se svým pánem. Přes všechny výtky jsemse vlastně dobře bavil a 6/10 je za mne uplně fér.
    • digitální krev
  9. Inside
    Inside (2023)
    4
    Těžko stravitelný kousek. Will Dafoe je skvělý a snad i díky němu to tláčím někam ke 4/10. Největěší slabinu vidím v tom, že zde vlastně chybí jakákoli hrozba a tím se snímek stává vlastně nezáživným. Ten umělecký záměr chápu, ale výslednou kvalitu prostě nedoceňuji. Vasilis do filmu tlačí jen to co potřebuje a proto to chvílemi postrádá veškerou logiku. Samotná délka filmu je také přehnaná.
    • Dafoe
  10. Supercela
    Supercela (2023)
    3
    Supercela rozhodně není nový Twister a pokud jste film ještě neviděli a doufáte, že dostanete něco jako Twister, tak si film ani nepouštějte. Zas tolik se toho tady neděje a když už náhodou příjde na akci, tak skončí dřív než začne (díky příšerné kameře jde navíc vidět pěkný prd). Spíš než katastrofický film je katastrofální svou kvalitou. Herci se dvakrát nepředřeli, ale co .. hlavně že to sype.
  11. John Wick: Kapitola 4
    John Wick: Kapitola 4 (2023)
    8
    Pokud by měla být tahle kapitola poslední a já doufám, že poslední bude, tak si lepší rozloučení postava Johna Wicka ani přát nemohla. Tohle je místrovstí v žánru akčního filmu a jen těžko se bude do budoucna překonávat. I přes tnastřelenou délku jsem se ani minutu nenudil a vlastně ani nebylo kdy. Po celý čas se něco děje a dívak tak vlastně vydechne až při odchodu z kina. Výborná záležitost.
  12. Mumie
    Mumie (2023)
    6
    V rámcie EU animované tvorby patří Mumie k tomu lepšímu co za poslední dobu vzniklo. Dobře se na ní kouká a díky sympatickým hlavním hrdinům vůbec nenudí. Ani tentokrát se nazapomnělo na roztomilý element, který je ztvárněn malým krokodýlem. Mumie ničím nevybočuje od konkurence, ba právě naopak si odkaždého bere něco málo, ale ve výsledku to funguje. Příjemná rodinná podívaná.
  13. Vikingulven
    Vikingulven (2022)
    4
    Objektivně možná 5/10, ale tak sem se při sledování nasral, že to ještě o jeden stupeň snížím dolů. Já od Vikingulven čekal hrozně moc a to co jsem nakonec dostal mě strašně zklamalo. Tvůrci měli v rukou skvělý materiál, ale to co s ním přeedvedli se jen tak nevidí. Celá ta mytologie není vůbec využitá. Dobrých hororů o vlkodlacích je málo a tahle báchorka o vypelichaném vlkovi se k ním rozhodně nepřiřadí.
  14. Rocky Horror Picture Show
    Rocky Horror Picture Show (1975)
    5
    Já vlastně ani nevím jak to mám hodnotit. Na jednu stranu geniálně ujeté včele s úžasně perverzným Currym, ale na druhou stranu ořividně levné a místy až moc mimo mísu. Cejch kultu, který si snímek během let získal díky své bizarnosti mluví za vše. V mém osobním hodnocení to vidím někde na 5/10. Na můj vkus je to prostě až moc ujeté.
  15. Medvídek Pú: Krev a med
    Medvídek Pú: Krev a med (2023)
    2
    Nestačím se divit jaké filmy dnes jsou schopné dorazit na plátna kin. Vždyť tenhle brak a teď jsem volil ten nejslušnější výraz měl jít rovnou na vod kde by se k němu dostalo jen to nejužší jádro fanoušků. Celé je to totiž tak špatné jak jen to může být. Počinaje ochotníkama co se nazývají herci až po otřesné gumové masky. Jako plus vidím úvod, který dejme tomu celkem bavil a pár zvráceností během filmu, ale jinak slabý jak čaj.
  16. Vražda v Paříži
    Vražda v Paříži (2023)
    6
    Vražda v Paříží nabizí v podstatě totéž jako v prvním díle a to jak v kladech, tak záporech. Tudíž pokud se vám nelíbila Vražda na Jachtě, tak si tento díl ani nezapínejte. Byla by to pro vás absolutní ztráta času. Já mám rád Sandlera a jeho smysl pro humor, takže jsem i tentokrát vcelku spokojený. Má to své slabší momenty, ale jsou zde scény, které to naopak vyvažují do lepšího průměru.
  17. Websterovi ve filmu
    Websterovi ve filmu (2022)
    4
    Věřím že v rámci seriálu a nějakých kratičkých epizod Websterovi fungují celkem dobře, ale na celovečerní film navíc třeba v kině to rozhodně není. Animace se mi vůbec nelíbila a celé to na mne působilo jako slepenec krátkých epizod do jednoho filmu. Jenže opět musím zmínit, že já nejsem koncový zákazník tohoto produktu a proto se mé hodnocení musí brát s rezervou. Dceři se to celkem líbilo, ale znovu už to vidět prý nemusí.
  18. Je to dort?
    Je to dort? (2022)
    4
    Na Netflixu sleduji hlavně pořady o vaření a pečení, takže jsem si nemohl nechat ujít ani Je to dort? Premisa pořadu je zccela jednoduchá, ale celkový formát se mi moc nelíbil. Moderátor pořadu byl až příliš efektovaný a celkově i z pečení tam nebylo vidět zas tolik jak bych si přál. V závěrečném hodnocení dorty samozřejmě vypadaly dobře a díky šikovnému nasvícení a naaranžování by jste kolikrát jen těžko hádali zda se jendá o dort čine. Při bližším záběru kamery, ale bylo vždy okamžitě jasné kde je dort. Jako celek to na mne působilo jako taková blbina, kterých teď bohužel Netflix do nabídky přidává čím dál více.
  19. Cuphead na scénu!
    Cuphead na scénu! (2022)
    8
    Cuphead na Scénu je geniální animovaný počin, který mě i díky své animaci vrátil o slušnou dávku let do minulosti. Pro fandy herní předlohy absolutní povinnost a pro všechny ostatní vlastně taky. Málokdy se dostane do televize animovaný seriál , který oplývá takovou hravostí, zábavností a originalitou. Za toto patří Netflixu velké díky.
  20. Thor: Láska jako hrom
    Thor: Láska jako hrom (2022)
    7
    Thor se řadí mezi mé nejoblíbenější postavy ze světa MARVEL, ale začínám nabývat pocitu, že směr jakým se v posledních dvou filmech vydal není ten správný. V Ragnaroku působil Waititiho styl svěžím dojmem a konečně se do Universa přišlo s něčím zase novým. Jak po stránce stylizace, tak vyprávení tam nebylo nic moc co vytknout. Jenže v Lásce jako hrom jakoby Taika zrtatil veškerou soudnost a dostal maximální volnost v tvůrčí kreativitě. Výsledek je až přílíš CRAZY a často sklouzává k parodii v né tom dobrém slova smyslu. Občas jsem měl pocit jakoby film natočilo nějaké dítě a né člověk co stojí za takovými skvělými filmy jako je např. Hon na pačlověky, nebo Králíček Jojo Z vládce hromů udělal absolutního troubu a to si podle mě nezaslouží. O nějakém gender trendu se nemá smysl ani rozepisovat, protože na ten si hold musíme všichni zvyknout. Největším plusem tak zůstává postava Gorra v podání opět skvělého Balea. Tentokrát dávám ještě 7/10 a to hlavně z důvodu. že mám postavu Thora tak rád, ale pokud příště dostanu něco podobého jako tentokrát, tak s hodnocením půjdu podstatně níž.
  21. Princ Mamánek
    Princ Mamánek (2022)
    4
    Všechny varovné signály jako například jméno Budař stojícho za tímto filmem jsem úspěšně ignoroval a tak jsem podle názvu očekával nějakou rozjuchanou pohádku o mámánkovi, který bude muset chtě nechtě dospět. Naštěstí jsem se na film díval s manželkou a né s dcerou, protože ta by tuhle podivnost rozhodně neocenila. Absolutně jsem nečekal, že hlavní příběhová linka se bude točit kolem smrti. Místy až příliš hororové a temné. Tohle jsem od filmu s názvem Princ Mamánek vážně nečekal. Celé je to hrozně divné, nesourodé a dětem bych to v žádném případě nedoporučoval. Hodnocení je spíš takových 3.5/10
  22. Medvěd na koksu
    Medvěd na koksu (2023)
    5
    Trailer vypadal vcelku dobře a název hodně pobavil, ale jméno režisérky vzbuzovalo značné obavy a jak se po shlédnutí filmu ukázalo, byly to obavy oprávněné. Banks možná během svých let před kamerou něco okoukala, ale furt je to sakra málo k tomu, aby natočila vyloženě dobrý film. To co v traileru působilo vtipně ve filmu samotném absolutně nefunguje. Je tu hromada šílených figurek, ale většina z nich je tak nesympatická, že jím vlastně přejete ztrestání mědvědem. Samotný medvěd je fajn a jeho řádění mě jako jediné bavilo. Naštěstí má snímek cca hoďku a půl, takže celkem odsýpá a nesklouzá k vyložené nudě.
  23. Ušák Chicky a Zlokřeček
    Ušák Chicky a Zlokřeček (2022)
    6
    V rámci dobrodružných filmů pro děti není Ušákovi moc vytknout. Animace vypadá dobře a příběhově dokáže děti přilepit k televizi. Inspirace v Indianovi je zcela zřejmá, ale aspoň se jí tvůrci nesnaží maskovat. Celé to na mě vlastně působilo jako mix Indianu a Zootropolis. Výsledek je fajn a to je přece hlavní. PS: Dceři se to moc líbilo a to je u takových filmů nejdůležitější, protože já přece jen nejsem narozdíl od ní cílová skupina.
  24. Pornhub: Sex, prachy a internet
    Pornhub: Sex, prachy a internet (2023)
    3
    Netflix normálně takové dokumenty zvládá levou zadní, ale tentokrát to byl přešlap obřích rozměrů. Celé je to hrzoně zdlouhavé a na to, že se jedná o dokument o PornHubu i nezajímavé a nudné. Kdo by to čekal? Pokud od tohoto dokumentu očekáváte, že se dozvíte něco bližšího o vzniku Pornhubu, nebo jak to chodí v porno průmyslu, tak si ho nemusíte ani pouštět. Nic moc se tady nedozvíte.
  25. Život není krásný
    Život není krásný (2008)
    3
    Marty Pohl je všestraným umělcem, ale o svých režisérských dovednostech mě dokázal přesvědčit až svým posledním počinem Party Hárder, který měl konečně pořádné filmové parametry. Hru Život není krásný jsem nikdy nehrál a jen jsem o ní něco málo četl. Každopádně tento film vycházející z herní předlohy mě naprosto minul co kvalitou, tak nějakou smysluplnou formou. Snesu dost, ale tohle bylo prostě jen hloupé a nechutné a šíleně amatérské.
  26. Párty Hárder: Summer Massacre
    Párty Hárder: Summer Massacre (2022)
    7
    Po všech těch podivnostech co Marty Pohl natočil konečně přišel s něčím co se dá označit za film a poslat to do kin. Párty Hárder je pořádnou komedií, kterou u nás bylo už dlouho třeba. Na filmu jde vidět dobrý rozpočet a i když herci nepatří mezi národní poklad své si v pohodě odehráli. Humor po celou dobu slušně brousí hranu a jen občas zajede až za ní. Posledních 20 minut se to celé sice už trochu zvrhne do extrému a konečně se tak naplno projeví Martyho rukopis. Na závěr si je také samozřejmě potřeba přiznat, že se nejedná o komedii, která si získa masy diváku (humor nesedne každému), ale to své zdravé fanouškovské jádro bude mít určitě. Velmi dobrá práce. 7.5/10
  27. House Party
    House Party (2022)
    1
    Původní House Party jsem neviděl, ale pokud by měl mít podobnou kvalitu jako tento SHIT tak ho ani vidět nechci. Tohle je přesně ten typ komedie, kterou dokáže docenit jen určitá sorta lidí. Absolutně jsem nepochopil co tady mělo být vtipného. Nepobavil jsem se - nudil jsem se.
  28. Král Tulsy
    Král Tulsy (2022)
    9
    Tulsa King byl pro mě jeden z nejočekávanšjích seriálu roku 2022. Nejlépe bych kvalitu tohoto seriálu vyjádřil tím, že jsem celou sérii sjel za jednu noc. Tak moc mne to chytlo a bavilo. Stallone má neuvěřitelné charisma a celý seriál díky tomu v pohodě utáhne a to v podstatě nesleze z obrazovky. Zatím to je pro mne 8/10, protože mne pořádně naštval samotný závěr velkého finále, ale věřím, že s druhou řadou se mé hodnocení ještě o kousek příblíží desítce.
  29. Tři Tygři ve filmu: JACKPOT
    Tři Tygři ve filmu: JACKPOT (2022)
    3
    Humor Tří tygrů je mi naprosto cizí a je úplně jedno jestli to jsou různé skeče, talk show, divadelní představení a nebo v tomto případě i film. Štěpán Kozub co jsem tak vypozoroval hraje všude jen dementy a tady tomu není jinak. Jestli vám to příjde vtipné, tak prosím, ale mne to přišlo spíš jen trapné. Zbylí dva členové v konečném výsledku nejsou tak hrozní což je vlastně obrovská pochvala ač to tak možná nezní. Tahle snaha o komedii se nepovedla a do budoucna bych Třem tygrům radil zůstat spíše u těch skečů.
  30. Kocour v botách: Poslední přání
    Kocour v botách: Poslední přání (2022)
    8
    Pokračování Kocura v botách strčí do kapsy jak předchozí díl, tak pár posledních dílů Shreka. Moc se mi líbila ta změna animace díky které je Kocour ještě líbivějším pro oko než dřív. Tvůrci se v nápadech rozhodně nedrželi zkrátka a všechny charaktery jsou dostačně zajímavé. Vše to tentokrát pevně stojí na velmi dobré příběhové lince, která dokáže zaujmout jak dospělého diváka, tak dítě. Pevně doufám, že se brzy dočkáme nového dobrodružství ze světa Shreka a vlastně je mi jedno jestli to bude právě se Shrekem, Oslíkem, nebo Kocourem v botách.
  31. Šílená noc
    Šílená noc (2022)
    7
    Tommyho buď milujete, nebo nenávidíte, ale jedno se mu nedá odepřít a to, že je to génius v šílených nápadech, které většinou fungují velmi dobře. Šílená noc je ukázakovou prací ve které jé znát Tommyho rukopis v každé scéně, nebo záběru. Harbour je v roli santu výborný a stejně tak Leguziamo v roli padoucha. Celé to slušně odsejpá, ale přiznám se, že bych těch šíleností snesl ještě o krapet víc. Každopadně závěrečná scéná a protažení záporáka komínem je naprosto TOP. PS: Tommy je očividně fanda Sám doma a Die Hard!
  32. Avatar: The Way of Water
    Avatar: The Way of Water (2022)
    8
    O nějaké vizuální stránce se tady asi ani není potřeba bavit. To by superlativa létaly jak vlaštovky. Nikde jinde nemáte prostě šanci vidět pro oko hezčí snímek než je Avatar. James je prostě ďábel a opět posunul hranice nemožného. K samotnému příběhu už by nějaké ty výtky byly. Přišlo mi, že příběhově je to dost podobné prvnímu dílu a že se nepřišlo vůbec s ničím novým. Taková sázka na jistotu. Dejme jim to samé jen ve větším měřítku a úspěch je zaručen. Tentokrát to Jamesovi ještě sice vyšlo, ale ve třetím dílu už očekávám příběhově rozmáchlý velkofilm. Jinak i mé hodnocení půjde níž a věřím, že nebudu jediný.
  33. Spirited
    Spirited (2022)
    7
    Jelikož jsem velký fanda, tak jsem se na tento snímek hodně těšil. Po všech těch letech a filmech kde si Will častokrát střihl pěvecké číslo dostal roli v muzikálu. Jeho hlasový rozsah není nic moc, ale já mám pro jeho zpěv prostě slabost. K ruce tentokrát dostal Reynoldse jehož obliba u diváků po uvedení Deadpoola vystřelila do nebes. Na to vše dohlížel v komediích ostřílený Sean Anders, který i tentokrát odvedl slušnou práci. Vánoční koleda se stále točí dokola a i když se v posledních letech někteří snažili o mírnou inovaci v této tradiční látce, tak to stále bylo málo. Jsem za to rád, že Spirited jde jinou cestou a tuhle vánoční klasiku nám podal i z jiného úhlu pohledu. Při sledování filmu je zřejmé, že nechyběl velký rozpočet a tak bylo možné realizovat i ty nejšílenější nápady. Humor byl až překvapivě civilní, přece jen jsem od Willa zvyklý na něco jiného. Hudební čísla nebyla špatná, ale ruku na srdce, film bych si bez nich v klidu dokázal představit. Na můj vkus zde byl až příliš vlažný rozjezd a chvíli mi trvalo než jsem se do filmu "dostal". Kdybych měl být objektivní, tak bych asi nějaké procento z hodnocení ubral, ale skrz Willa to musím dát na těch 70%.
  34. Black Adam
    Black Adam (2022)
    7.5
    Tak já nevím co všichni frfňají. Black Adam je podle mě zábavný komiksový film s velmi slušně natočenou akcí a hlavně dostatečně charismatickým hlavním hrdinou. The Rock si tímto filmem splnil sen a i když to teď na druhý díl moc nevypadá, tak já bych ho bral všemi deseti. Nevím co všichni od tohoto filmu čekali? V rámci komiksových filmů už bylo snad vše řečeno a natočeno, takže přijít s něčím novým snad ani nejde, nebo jen horko těžko. Vyčítat tak Black Adamovi, že není originální a podobné věci je tak zcela zcestné. Ještě jednou bych se rád vrátil k té akci. U DC jsem si tak nějak zvykl, že je to vždy velký digitální a nepřehledný bordel ze kterého bolí oči, ale v tomto případě to bylo všechno podstatně lepší, přehlednější a zábavnější. The Rock je v hlavní roli výbornej a tato role mu sedla jako prdel na hrnec. Škoda toho přepáleného rozpočtu, který je neomluvitelně obrovský. Neřeknu kdyby ve filmu byly nějaké zajímavé lokace z celého světa, nebo tam byli nějaké výrazné herecké tváře, které by se musely pořádně zaplatit. Takto je to pro mě nepochopitelné.
  35. Prokletá romance
    Prokletá romance (2022)
    5
    Kouzelná romance byla kdysi příjemným překvapením, které si z pohádkového světa bralo jen to zábavné a dokázalo to vtipně implementovat do reálného světa. Druhý díl je v tomto hodně podobný, ale díky přenesení kouzelné Andalasie do reálného světa je více pohádkový a otravnější. Hudební čísla (a není jich málo) trhají uši a jsou spíše otravné. Amy Adams role naivní Giselle v prvním díle seknul, ale role zlé macechy jsem jí teda absolutně nevěřil. Za další nechápu co se to s ní za ta léta stalo. Její obličej vypadal nepřirozeně a uměle. Za to Dempsey byl opět výborný. Přibylo pár šedin, ale sympaťák je furt obrovskej. Suma sumárum je to pro mě tentokrát čistý průměr, který už si nikdy znovu nepustím.
  36. Red Rocket
    Red Rocket
    3.5
    Tahle festivalovka mne minula takovým obloukem, že jsem měl co dělat, abych film vůbec dokoukal. Simon Rex touto rolí možné zavzpomínal na své hambaté začátky, ale jinak to byla těžká nuda. Red Rocket je reklamou na americké vidláctví, které dokáže oslovit jen okrajovou část díváků.
  37. Hádkovi
    Hádkovi (2022)
    3
    Českých filmů jsem v poslední době viděl mraky a Hádkovi patří k tomu nejslabšímu. jednak mě vůbec neoslovil typ zvoleného humoru a vlastně také samotná myšlenka filmu. Herecky dobré, ale tohle pro mne bylo prostě málo. Od Moravce jsem sice moc nečekal, ale i tak jsem dostal podstatně míň.
  38. Jan Koller: Příběh obyčejného kluka
    Jan Koller: Příběh obyčejného kluka (2022)
    7.5
    Jan Koller je prostě solidní řízek a sympaťák, kterého prostě nejde nemít rád. Jeho fotbalová kariéra je přímo pohádková a byla otázka času kdy se toho někdo chopí a pokusí se jí převést na filmová plátna. Větrovský se v tomto docela našel a po slabším Attilovi naservíroval fotbalovým fanouškům opravdovou deliaktesu. Celým dokumentem provází samotný Koller, který jednak vzpomíná na léta minulé, ale i dokonce navštěvuje místa, která kdysi formovala jeho bohatou kariéru.
  39. Big Gold Brick
    Big Gold Brick (2020)
    1
    V poslední době jsem viděl velké množství filmů a pokud bych měl zvolit ten nejhorší byl by to právě tento. Big Gold Brick je směsicí žánrů a chce toho říct tolik, až ve výsledku neřekne vůbec nic. Snaha přivést do filmu různé prvky a udělat ho zajímavějším absolutně nevyšla. Celé to díky tomu působí ještě blbější. Neomluvitelná je i samotná délka, která je přepálená a ve většině stopáže se jen přešlapuje na místě. Postavy ačkoliv obsazené známými tvářemi jsou naprosto nezajímavé. Většina charakterů jsou navíc záporné, takže snaha někoho si oblíbit vyletí oknem během prvního setkání s nimi. Tohle se nedá nikomu doporučit, nestojí to ani za 5 minut vašeho času.
  40. Jeepers Creepers: Reborn
    Jeepers Creepers: Reborn (2022)
    1
    Jeepers Creepers: Reborn našel dno této oblíbené hororové série. Prvních pět minut dávalo jistou naději, ale poté se to vše posralo a dostali jsme film o který nikdo nestojí. Hloupý až urážející divákovu inteligenci. Natočený tím nejlevnějším způsobem před zeleným plátnem s příšernými herci. Další díl už raději ne.