Prokletá romance

55%
Prokletá romance

Od svatby Giselle a Roberta uběhlo deset let, nyní se s dcerou Morgan a novým přírůstkem do rodiny stěhují na předměstí Monroeville. Giselle se snaží zvládat každodenní život a starost o miminko, ale když nastanou problémy, vyřkne přání, aby jejich život byl dokonalý jako pohádka. V tu chvíli se kouzlo, které kdysi s Robertem porazili vrátí zpět a Giselle bude muset zachránit svou rodinu i své rodné království Andalasii předtím, než hodiny odbijí půlnoc a nic už nebude takové jako dřív.

Pokračování rodinné komedie Kouzelná romance.




Recenze: Prokletá romance

Kinobox.cz
65%

Prokletá romance je totiž povedeným klonem sebe sama. Je zábavná, plná krásných písní od Alana Menkena a Stephena Schwartze, povedených tanečních a pěveckých čísel a vůbec působí jako oživlý animovaný film nebo jako exkurze po Disneylandu. Navíc tu nechybí odkazy na všechny slavné animované legendy studia Disney, jako jsou otrávené jablko, kolovrátek nebo růže pod poklopem.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5
Kouzelná romance byla kdysi příjemným překvapením, které si z pohádkového světa bralo jen to zábavné a dokázalo to vtipně implementovat do reálného světa. Druhý díl je v tomto hodně podobný, ale díky přenesení kouzelné Andalasie do reálného světa je více pohádkový a otravnější. Hudební čísla (a není jich málo) trhají uši a jsou spíše otravné. Amy Adams role naivní Giselle v prvním díle seknul, ale role zlé macechy jsem jí teda absolutně nevěřil. Za další nechápu co se to s ní za ta léta stalo. Její obličej vypadal nepřirozeně a uměle. Za to Dempsey byl opět výborný. Přibylo pár šedin, ale sympaťák je furt obrovskej. Suma sumárum je to pro mě tentokrát čistý průměr, který už si nikdy znovu nepustím.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Prokletá romance nezvládne navázat na kvality Kouzelné romance a rozhodně nepůsobí jako pokračování, které se chystalo přes dekádu. V součtu převazuje zklamání, které spasuje fakt, že sice existují mnohem lepší návraty k instantním klasikám, ale zároveň i mnohem horší. Z Prokleté romance alespoň nesrší neúcta k původnímu filmu a snaha na to jít alespoň částečně stejně. Ohýbání konceptu je ovšem ve finále nevyužité a Prokletá romance především postrádá uvědomělost, nadsázku a především kouzlo původního filmu. Jako záležitost pro celou rodinu na dvě hodiny neurazí, v katalogu Disney+ ovšem zapadne velmi snadno.... Více zde


Dodatečné informace

Původní název:
Disenchanted (více)
  • USA Prokletá romance
  • USA Disenchanted
  • USA Desencantada
  • USA Enchanted 2
  • USA Rozcarovaný
  • USA Uma História de Encantar 2
  • USA Зачарованная 2
Premiéra v ČR:
18. 11. 2022
Distributor:
Disney+
Země původu:
USA
Čeština:
Prokletá romance je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Prokletá romance


Podobné


Powered byJustWatch