Spirited

64%
Spirited
Muzikálová adaptace vánoční klasiky od Charlese Dickense. Lakomý muž se ke všem kolem sebe chová příšerně a sobecky, pak se ale jednoho dne stane něco nečekaného a vydá se na fantastickou cestu skrze čas, poznává minulost, přítomnost i budoucnost a během toho možná i pochopí, proč je na tom tak mizerně.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Jelikož jsem velký fanda, tak jsem se na tento snímek hodně těšil. Po všech těch letech a filmech kde si Will častokrát střihl pěvecké číslo dostal roli v muzikálu. Jeho hlasový rozsah není nic moc, ale já mám pro jeho zpěv prostě slabost. K ruce tentokrát dostal Reynoldse jehož obliba u diváků po uvedení Deadpoola vystřelila do nebes. Na to vše dohlížel v komediích ostřílený Sean Anders, který i tentokrát odvedl slušnou práci. Vánoční koleda se stále točí dokola a i když se v posledních letech někteří snažili o mírnou inovaci v této tradiční látce, tak to stále bylo málo. Jsem za to rád, že Spirited jde jinou cestou a tuhle vánoční klasiku nám podal i z jiného úhlu pohledu. Při sledování filmu je zřejmé, že nechyběl velký rozpočet a tak bylo možné realizovat i ty nejšílenější nápady. Humor byl až překvapivě civilní, přece jen jsem od Willa zvyklý na něco jiného. Hudební čísla nebyla špatná, ale ruku na srdce, film bych si bez nich v klidu dokázal představit. Na můj vkus zde byl až příliš vlažný rozjezd a chvíli mi trvalo než jsem se do filmu "dostal". Kdybych měl být objektivní, tak bych asi nějaké procento z hodnocení ubral, ale skrz Willa to musím dát na těch 70%.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Ze Spirited nová vánoční klasika nebude, je to ovšem minimálně dostatečně zábavný výplach, který má své světlé momenty a na Vánoční koledu navazuje hravým a poměrně šikovným způsobem. Zamrzí nerozhodné přeskakování mezi vážnější a odlehčenější vodou, kdy Spirited rázem působí jako dílo dvou tvůrců, kteří se zoufale nebyli schopni rozhodnout, jaký nádech má vlastně Spirited mít. Nejen díky chemii Ryana Reynoldse a Willem Farrelem a poměrně zajímavou prací s jejich postavami vlastně Spirited minimálně za vidění stojí.... Více zde
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 398 bodů
4
Nekolik fakt povedenych vtipku a cameo Judy Dench to nezachrani. Je to roztahane a nudne.

Dodatečné informace

Původní název:
Spirited (více)
  • USA Spirited
Premiéra v ČR:
16. 11. 2022
Distributor:
Apple TV+
Země původu:
USA
Rozpočet:
75 mil. USD
Čeština:
Spirited je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch