Red Rocket

67%
Red Rocket
Red Rocket
Mikey Saber je vyhaslá pornohvězda, která se vrací do svého malého texaského rodného města. A nedá se říct, že by ho tu opravdu někdo chtěl zpátky.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3.5
Tahle festivalovka mne minula takovým obloukem, že jsem měl co dělat, abych film vůbec dokoukal. Simon Rex touto rolí možné zavzpomínal na své hambaté začátky, ale jinak to byla těžká nuda. Red Rocket je reklamou na americké vidláctví, které dokáže oslovit jen okrajovou část díváků.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
9
Sean Baker přišel po poměrně bezobsažném Florida Project s filmem, který jednak posouvá jeho autorský styl a jednak staví na nosném námětu, který si udrží divákovu pozornost. Red Rocket je o sketě a pozérovi z amerického jihu, která se snaží pochybnými činy vyhrabat z vlastních problémů a onoho zapadákova, v němž trčí. Filmy o morálně rozporuplných postavách mě dost baví. Přirovnal bych to k mixu filmů Uncut Gems a Gummo, protože je zde patrna taky velká míra autentičnosti, díky níž to chvílema působí jako dramatizovaná dokument. "Tvůrci ono prostředí musí důvěrně znát," říkal jsem si. Chtěl jsem nejdřív vyzdvihnout onen obsah/scénář/námět, ale Baker je především zárukou toho, že na film bude radost se dívat. Kamera, nasvícení, paleta barev, střih se postarají o to, aby se oko nažralo obrazu. V poslední řadě chci promluvit o Simonovi Rexovi, který celou kariéru hrál ve sračkách typu Scary Movie 3 a tímto ukázal, že vůbec není k zahození. Přeju mu to. Zazářil. Pozdě, ale přece.

Dodatečné informace

Původní název:
Red Rocket (více)
  • USA Red Rocket
Premiéra v ČR:
17. 7. 2022
Země původu:
USA
Rozpočet:
1,1 mil. USD
Tržby:
2,2 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Red Rocket je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch