King Kong

77%
King Kong
Plakát traileru
Slavné filmové monstrum, obří opičí samec King Kong, vzbuzuje úžas filmových diváků už od roku 1933. Právě první verze jeho příběhu se stala nezapomenutelnou legendou, a to navzdory dvěma velkorozpočtovým remakům z let 1976 a 2005. Film vypráví příběh režiséra Carla Denhama, který se najatou lodí vydá na tajuplný ostrov, aby tam s nic netušící herečkou Ann Darrowovou natočil dobrodružný příběh na motivy pohádky Kráska a zvíře. V ostrovní džungli se totiž nacházejí desítky prehistorických tvorů. Mezi nimi i obří gorila, zvaná Kong. Domorodci, kteří drží zvířata za obrovskou starobylou zdí, herečku unesou a obětují ji Kongovi. Štáb ji však z opičákových spárů po dlouhém boji zachrání. Podaří se mu dokonce Konga omámit a převézt do New Yorku. Tam však začíná druhá část strhujícího dramatu: Denhamova nová atrakce se totiž utrhne z řetězů a rozpoutá v ulicích peklo...



Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Neuvěřitelně dobrá práce. Rok 1933 a takový velkofilm. Když jsem si představil, jak téměř před 100 lety sedím v kině a najednou se objeví toto.. to musel být sakra dobrý zážitek. Krásné akční scény a efekty na svou dobu působivé, byť většinou hrají herci před plátnem s monstry. Krásná pasáž i na ostrově před příchodem King Konga a legendární závěr na Empire State Building.. paráda.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
10
Skupinka filmařů pluje na tropický ostrov natočit exotický film. A setkají se s něčím, co by ani ve snu nečekali. Nejznámější klasický příběh v klasickém zpracování, který po technické stránce předčil očekávání. Jedná se o první filmové zpracování na základě námětu autora Edgara Wallaceho, který i po tolika letech doslova tají dech. Tvůrci se nebáli ničeho a šli dějově skutečně do všeho. Kombinace animace, miniaturních modelů a živého obrazu je dodnes naprosto dokonalá. Metoda stop-motion sice vypadá značně trhaně, ale na svou dobu to bylo něco, jako dnes CGI. Při sledování scény souboje King Konga s Tyranosaurem Rexem  snad mnohé české diváky připomene podobný souboj v českém snímku z roku 1955 ´Cesta do pravěku´. Karel Zeman se tu musel jistojistě inspirovat. Vedle japonské Godzilly je King Kong další ohromnou monster ikonou v dějinách filmu. A tak není od věci, že se k němu filmovými tvůrci stále vracejí. Příběh je nezapomenutelný a ve svém smyslu vlastně i poměrně jednoduchý. Obsahuje však vše. Dobrodružství, romantiku a v podstatě i tzv. ekohoror. King Kong naprosto ovládá celý film a svou zvířecí zuřivostí a kupodivu i lidskými city si dokonale získává divácké sympatie. Závěr moc dobře známý tedy budí přirozený smutek a opovržení nad lidskou hloupostí a honem za zisky. Úžasný nelehký herecký výkon předvedla hlavně Fay Wray v roli Anne Dorrow. Skutečná kráska a zvíře v nesmrtelném podání, která byla dokonce již i kolorována. Tohle je film, který musí mít ve své videotéce každý filmový fanoušek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Až časem jsem tomu přišel na chuť. když jsem viděl Konga prvně, vadila mi totiž první polovina. Jakmile ale přijde na scénu ta ani ne půlmetrová loutka, dějí se velké věci!


Dodatečné informace

Původní název:
King Kong (více)
  • USA King Kong
  • USA King Kong und die weiße Frau
  • USA Kingu Kongu
  • USA Кинг Конг
Země původu:
USA
Rozpočet:
0,67 mil. USD
Tržby:
10 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
King Kong je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce King Kong


Podobné


Powered byJustWatch