Trailerová nálož: Seriálový prequel Johna Wicka, návrat Gremlinů a Drákula požírající námořníky

Trailerová nálož: Seriálový prequel Johna Wicka, návrat Gremlinů a Drákula požírající námořníky
The Continental | Peacock

Resident Evil: Death Island (film)

režie: Eiichirô Hasumi
premiéra: 2023
Zatímco v herním světě Resident Evil začal slavit jeden úspěch za druhým (nejen výborná pokračování série, ale i velmi povedené remaky klasických dílů), ve filmovém a seriálovém se ještě hledá. Filmový restart Resident Evil: Raccoon City propadl a netflixovský seriálový pokus Resident Evil: Lék nedopadl o nic lépe. Tomuhle fenoménu obecně hrané adaptace moc nesluší. Kde se mu však vždy celkem dařilo, byly animované filmy. Novinka Death Island, která nažene oblíbené hrdiny (modelované podle her) bojovat s nemrtvými v Alcatrazu, by proto mohla fanouškům a fanynkám série přijít vhod. Rozhodně by si už nějaký ten povedený filmový zářez dostat zasloužili.
Resident Evil: Death Island

Fool's Paradise (film)

režie: Charlie Day
hrají: Charlie Day, Kate Beckinsale, Jason Bateman, Adrien Brody, Jason Sudeikis, Ray Liotta
premiéra: 2023
Charlie Day, hvězda u nás pohříchu málo známého seriálu It's Always Sunny in Philadelphia, ve svém režijním debutu, k němuž obstaral i scénář, vypráví příběh chlápka, který tak úplně nerozumí světu okolo něj a podle všeho je němý. Po propuštění z psychiatrické léčebny na něj narazí novinář a zjistí, že právě objevil něco zajímavého – tajemný neznámý totiž jako kdyby z oka vypadl slavnému metodickému herci, který však odmítá opustit svůj karavan. Dvojník se tak hodí a brzy se sám stává filmovou hvězdu. Netrvá dlouho, než se vše zvrhne v obrovský blázinec a průšvih. Hvězdami natřískaná podívaná připomíná stylem Wese Andersona a jde o jeden z posledních filmů Raye Liotty.
Fool's Paradise

Gremlins: Secrets of the Mogwai (seriál)

premiéra: HBO Max, 23. května 2023
Léta nám slibovali pokračování kultovní filmové série Gremlins. A nyní skutečně přichází, navíc pod dohledem autorů původních snímků. Málokdo nicméně tipoval, že bude mít podobu animovaného seriálu pro HBO Max. Jakmile pominou počáteční rozpaky a upoutávka se pořádně rozjede, nastoupí naštěstí potřebná míra nostalgie i atmosféra osmdesátkových „rodinných hororů“. Jak moc dobří seriáloví Gremlini budou, se můžeme jen dohadovat. V květnu každopádně nekrmit po půlnoci.
Gremlins: Secrets of the Mogwai

The Continental (minisérie)

režie: Albert Hughes, Charlotte Brändström
hrají: Mel Gibson, Katie McGrath, Colin Woodell, Peter Greene, Adam Shapiro
premiéra: Peacock, září 2023
Zatímco v kinech nám pobíhá John Wick v již čtvrté akční střelnici, na streamovací službu Peacock letos v září dorazí prequel v podobě třídílné minisérie, kdy každý díl by měl mít stopáž okolo devadesáti minut. The Continental se zaměří na mladší verzi hoteliéra Winstona Scotta, kterého se ve filmové sérii neodolatelným způsobem ujal Ian McShane. V seriálu roli převzal Colin Woodell. Jednou z nejvýraznějších tváří bude bezpochyby Mel Gibson, který hraje postavu jménem Cormac. Zatím však ještě nevíme, o koho přesně jde. A první trailerové dráždidlo ho bohužel neukazuje.
The Continental: teaser trailer | Peacock

The Mother (film)

režie: Niki Caro
hrají: Jennifer Lopez, Gael García Bernal, Joseph Fiennes, Omari Hardwick
premiéra: Netflix, 12. května 2023
Jennifer Lopez se zřejmě zastesklo po akčnějších rolích, a tak se v novince The Mother ujala profesionální zabíječky, která se schovává před světem do chvíle, než se ukáže, že je její dcera, jíž se před lety vzdala, ve smrtelném nebezpečí. Trailer ukazuje hned několik nadějně vyhlížejících lokací a ani duo záporáků (Joseph Fiennes a Gael García Bernal) nepůsobí pro žánrové potřeby marně. Výstražně nicméně problikává jméno režisérky. Niki Caro před třemi lety pohořela s mizerným hraným remakem Mulan a byla to právě nudná režie, která z filmu nejvíc trčela. Ale třeba překvapí.
Matka: trailer | Netflix

The Last Voyage of the Demeter (film)

režie: André Øvredal
hrají: David Dastmalchian, Aisling Franciosi, Liam Cunningham, Corey Hawkins
premiéra: 2023
Příběh nového hororu Andrého Øvredala (Noční můry z temnot) je založený na jediné kapitole z klasického románu Brama Stokera Drákula z roku 1897, a to na kapitánském deníku. Odehrává se tedy na palubě ruského škuneru Demeter, který byl pronajatý k přepravě soukromého nákladu – čtyřiadvaceti neoznačených dřevěných beden do Londýna. Film bude popisovat podivné události, které potkaly osudem zkoušenou posádku, jež se snažila přežít plavbu a kterou každou noc pronásledovala děsivá bytost na palubě. Pokud je vám tento příběh povědomý, pravděpodobně jste sledovali netflixovského seriálového Draculu z roku 2020, kde ho vyprávěl druhý díl nazvaný Krvavá plavba.
The Last Voyage of the Demeter | Universal Pictures

Kinolog: Kdo je lepší než Chuck Norris? John Wick aka Keanu Reeves, nejsmutnější akční hrdina
Ostatní30. 3. 2023
Kinolog: Kdo je lepší než Chuck Norris? John Wick aka Keanu Reeves, nejsmutnější akční hrdina